۱۰

تیر
۱۳۹۶

هفت غذای معروف بلغاری که حتما باید مزه آن راچشید

غذاهای بلغاری! فرهنگ آشپزی بلغارستان از آشپزی ترکی و یونانی نشئت گرفته است. حالا با هم سری به غذاهای معروف و البته ارزان بلغاری می زنیم.معیار اصلی خوشمزگی اكثر اين غذاها ، پنیر آن است که تاحدود زیادی شبیه به پنیر فتا است.

بانیستا (banitsa)

این غذای شیرین و پرچرب را می‌توانید در تمامی نان‌فروشی‌ها یا شیرینی‌فروشی‌های بلغارستان بیابید. معیار اصلی خوشمزگی بانیستا، پنیر آن است که تاحدود زیادی شبیه به پنیر فتا است. داخل خمیر آن با موادی مانند پیاز، کلم، اسفناج، قارچ و کدو تنبل پر می‌شود. اگر ذائقه‌ای شیرین دارید می‌توانید آن را با سیب و گردو نیز پر کنید.

در هر حال بانیستا به هر شیوه‌ای تهیه شود جزو جدانشدنی صبحانه‌ی بلغاری است.

 کباب‌چه (kebapche)

این غذای خوشمزه از خانواده‌ی یکی از غذاهای معروف یوگسلاوی به نام کباب‌پیسی(ćevapčići) و غذای رمانیایی به نام میتیتی(mititei) است.

این کباب معمولا با نوعی نوشیدنی خنک بلغاری سرو می‌شود. اما مهم نیست با چه نوشیدنی صرف شود، نکته‌ی مهم درباره‌ی این غذا موادی است که با آن‌ها در بشقاب قرار می‌گیرد. بهترین ترکیبی که می‌توان در کنار کباب‌چه بکار برد، سیب‌زمینی سرخ شده و پنیر سینره‌ی رنده شده است و معمولا از زیره و فلفل سیاه برای طعم‌دار کردن آن استفاده می‌شود.

سالاد شوپسکا(shopska salata)

شوپسکا یکی از سالاد‌های ساده اما خوشمزه‌ی بلغاری است. این سالاد با ترکیب گوجه‌فرنگی، خیار و پیاز تهیه و با مقدار فراوانی جعفری تزیین می‌شود.

شوپسکا یکی از وعده‌های غذایی اشتهاآور است که به عنوان پیش‌غذا صرف می‌شود.

نکته‌ی قابل توجه این سالاد رنگ‌های آن است، سفید (پیاز)، سبز (خیار) و قرمز (گوجه‌فرنگی) به رنگ پرچم بلغارستان است و همین نکته این سالاد را به یک غذای ملی تبدیل کرده است.

موساکا (musaka)

دستور پخت این غذا در سراسر منطقه‌ی بالکان متفاوت است، اما نسخه‌ی بلغاری آن از سیب‌زمینی، تخم‌مرغ و گوشت چرخ‌کرده تهیه می‌شود.

این غذا مورد علاقه‌ی مردان بلغاری است و یک شوخی درباره‌ی آن وجود دارد که می‌گوید: «مردان بلغاری نمی‌توانند با زنی که قادر به پخت موساکا نیست، ازدواج کنند.»

نسخه‌ی یونانی آن بر پایه‌ی بامجان طبخ می‌شود اما موساکای بلغاری از لایه‌های سیب‌زمینی و گوشت تهیه می‌شود و روی آن با لایه‌ای از ماست بلغاری پوشانده میشود.

  

لیوتنیتسا (lyutenitsa)

اگر از یک بلغاری بپرسید بهترین ترکیب غذایی با نان تست چیست؟ قطعا جواب فلفل سیاه و گوجه‌فرنگی خواهد بود. این وعده‌ی غذایی ساده و خوشمزه امروزه در شیشه‌های کوچک فروخته می‌شود، هرچند هنوز هم بسیاری از خانواده‌ها آن را در خانه تهیه می‌کنند. همچنین غذایی محبوب بین کودکان است.

با توجه به پیاز، سیر و زیره‌ای که در تهیه‌ی لیوتنیستا استفاده می‌شود، این غذا طبعی گرم دارد و معمولا در فصل‌های پاییز و زمستان سرو می‌شود.

سوپ سیرابی (shkembe chorba)

هرچقدر لیوتنیستا بین کودکان محبوب است این غذا میان بزرگسالان محبوبیت دارد.

این سوپ از سیرابی و ادویه‌های فراوان تهیه می‌شود و با توجه به ذائقه‌تان می‌توانید از سرکه، روغن زیتون، نمک و فلفل نیز برای طعم‌دار کردن آن استفاده کنید.

سوپ سیرابی یکی از غذاهایی است که معمولا در ساعات اولیه‌ی صبح و در رستوران‌ها کوچک سرو می‌شود.

تاراتور (tarator)

این غذا برعکس سوپ سیرابی دارای ادویه‌ی کمتر است و البته سرد و خنک است.

تراتور که نوعی سوپ سرد محسوب می‌شود بر پایه‌ی ماست معروف بلغاری و از ترکیب خیار، سیر، شوید و گاهی تکه‌های یخ تهیه ‌می‌شود.

تراتور یکی از وعده‌های غذایی مخصوص فصل زمستان است و در اکثر رستوران‌های حاشیه‌ی دریای سیاه ارائه می‌شود.

تراتور همچنین یکی از راه‌های معرفی ماست معروف و مفید بلغاری است. نسخه‌ی دیگری از تراتور به شکل سالاد است که به ‌جای ترکیب آب با ماست از ماست چیکده استفاده می‌شود که شبیه به زاسیکی یونانی و کاسک ترکی است.

تهیه و تنظیم : واحد تولید محتوای اصفهان تور

Administrator

واحد انفورماتیک شرکت خدمات مسافرتی طلوع سفریاد

ارسال دیدگاه

لطفا یک نظر بنویسید.
لطفا نام خود را وارد کنید
لطفا آدرس ایمیل خود را وارد کنید.
لطفا یک ایمیل درست وارد کنید