دراینجا میخواهیم باغذاهای بلاروس بیشتر آشنا شویم .سبدغذایی بلاروس با غذای ما کاملا” متفاوت می باشد مردمی که غذای اصلی آنها را گوشت خوک وخرچنگ تشکیل می دهد.واگر ما به این کشور سفرکنیم باید بدنبال رستورانهای حلال باشیم .
باماهمراه باشید درمرکز مشاوره سفر طلوع سفریاد تا بیشتر آشنا شویم.
بشقاب غذای بلاروسی شامل سبزیجات و غلات و حبوبات بعلاوه سیب زمینی ،قارچ ،انواع جو و چغندر است .
سیب زمینی نقش اساسی و بسزایی دربشقاب غذای بلاروسی ها دارد و مرغ و ماهی و لبنیات در بین مردم بلاروس بسیار طرفدار دارد .
نمونه ای از پیش غذاهای بلاروس:
– سالاد کلم
– سالاد چغندر
– سالاد خیار،گوجه فرنگی ،تربچه
– سوپ چغندر، ابگوشت، سوپ کلم، سوپ سرد
– رول گوشت
– ژامبون
– نان چاودار
– پنکیک سیب زمینی
– پای سیب زمینی رنده شده پخته شده
دسرهای بلاروسی:
– بستنی ذغال اخته و توت فرنگی
– بستنی کرم دار
– کیک شکلاتی
* ودکا نوشیدنی محبوب بلاروسی ها ،مخصوصا در ایام کریسمس است.ابجو و شراب قرمز نیز طرفداران خاص خود را دارد.
سیب زمینی سرخ شده
سیب زمینی کیشکا در غذاهای ملی در دهه ۱۹ میلادی با گسترش سیب زمینی (گلدان)، که “نان دوم” در بلاروس نامیده می شود، ظاهر شد. نمونه اولیه سیب زمینی کیشکا حتی بیشتر از غذای قدیمی بود – سوسیس ساخته شده از خون و گندم سیاه از روده خوک (kryvyanaya kishka) پر شده است. به هر حال، با توجه به یک افسانه، خانواده Kiszka خانواده با نفوذ نام خود را به دست آورد، زیرا بنیانگذار سلسله بسیار سوسیس را دوست داشت. همچنین دستور العمل های کیشکا بدون خون و گوشت خوک پخته شده وجود دارد.
سوسیس ساخته شده از سیب زمینی رنده شده و گوشت خوک (بیکن و / یا گوشت) در بین بلاروس ها به عنوان یک غذای خوشمزه، مقرون به صرفه و تغذیه شد.
Draniki درانیکی
این غذا از غذاهای سنتی و قدیمی بلاروس است که مردم بلاروس به این غذا بسیار علاقه مندند .
مواد تشکیل دهنده : (سیب زمینی ۵عدد – تخم مرغ ۱عدد-پیاز متوسط ۱عدد -فلفل نصف قاشق پای خوری -نمک -روغن افتاب گردان )برای ۲نفر
ابتدا سیب زمینی و تخم مرغ هارو میپزیم و با خم مخلوط میکنیم .
نمک و فلفل سیاه رو اضافه میکنیم ونیم ساعت استراحت میدهیم.
سپس داخل تابه مقدار کمی روغن افتاب گردون میریزیم و سیب زمینی و تخم مرغ رو داخلش تفت میدیم .
این غذا یکی از ساده ترین و کم هزینه ترین غذا هاست که دانشجویان به علت کم بودن وقت میتونن این غذا رو درست کنن ،چون بیشترین زمان برای پخت این غذا ۴۵ دقیقه الی یکساعت است .البته باید بگم که این غذا مارو به یاد کتلت های خوشمزه ایران هم میندازه …
سوپ برش Borscht soup
سوپ برش یکی از پر طرفدار ترین و خوشمزه ترین غذا در کشورهای بلاروس ،اکراین و روسیه است .
ماده اصلی استفاده شده در این سوپ چغندر و انواع کلم است .سوپ برش برای فصل زمستان غذای بسیار مناسبی بوده چون مملو از انرژی و ویتامین است .
مواد لازم :
چغندر خرد شده ،پیاز،کلم ،سیب زمینی ،هویج ، شلغم ،سرکه ،اب یا اب گوشت و گوشت گاو
ابتدا گوشت رو میپزیم و سپس چغندر و کلم وپیاز و هویج و سیب زمینی و کلم رو داخل اب گوشت میپزیم .
۱ ساعت اجازه میدیم تا این مواد بپزن.سپس نمک و فلفل و سرکه رو هم اضافه میکنیم .
اگر میخوای رنگ سوپ سبز باشه از سبزیجات مثل جعفری استفاده کنید و اگر میخوان رنگ سوپ قرمز یا نارنجی باشه از گوچه فرنگی تازه یا رب گوجه فرنگی استفاده کنید .
ماهی
از لحاظ تاریخی، بلاروسی ها دسترسی کمی به غذاهای دریایی داشتند، و این هنوز در غذاهای آنها آشکار است. شایع ترین ماهی دریایی (پس از شاه ماهی، که شایع ترین ماهی در طول ساحل بالتیک و مجاورت آن از قرن ۱۴ بوده است) هیک و کدو هستند و غذاهای نسبتا کمی با چنین ماهی وجود دارد. ماهی های دریاچه ای، به خصوص ماهی قزل آلا، به روش های بی پایان و کپور (به خصوص کپور معروف پر شده، غذای ژی فیل غذاهای یهودی) بسیار سنتی و رایج هستند. گراز دودی یا پر شده، جزء کشور دریاچه در شمال غربی بلاروس، مجاور لتونی و لیتوانی است.
سالاد
سالاد های معمولی از لیست های نسبتا کوتاهی از مواد تشکیل دهنده استفاده می شود: ترکیبی بی پایان از گوشت گاو و یا گوشت چرخ شده، مرغ، سیب زمینی، چغندر، هویج، سیب، شاه ماهی، پنیر کبابی، نخود فرنگی کنسرو شده و ذرت، ماهی کنسرو شده، انگشت خرچنگ، پیاز و قارچ، و با سخاوتمندانه با مایونز یا روغن آفتابگردان چاشنی. یکی از نشریات معمولی محلی، سالاد “Belaya Vezha” (که بعد از جنگل Belaya Vezha نامیده می شود) است که گوشت چرخ شده مرغ را با قارچ های سرخ شده، پیاز و خیار ترشی، مخلوط با سس مایونز و زعفران با تخم مرغ پخته شده خرد شده ترکیب می کند. سالاد های تازه سبزیجات نیز به طور گسترده ای در دسترس هستند: گوجه فرنگی (همچنین مخلوط با خیار) و پیاز با خامه ترش، تربچه با روغن دلفریب و روغن آفتابگردان (یا sourcream) سالاد کلم پیچیده شده با روغن آفتابگردان یا سس مایونز (شبیه به کولوسول) تخم کاهو یا کران بری با پیاز با روغن آفتابگردان.
غذاهای اقلیت
غذاهای بلاروس برای آشپزی یهودی بسیار متعهد است. در قرن نوزدهم، نفوذ یهودیان به ویژه در ظروف غذاهای سیب زمینی از وادی های آلمانی مانند بابکا مشهود بود. این یک خیابان جادار دوطرفه بود؛ برای سرخپوستان مشهور، پنکیک سیب زمینی یهودیان اروپای شرقی ممکن است از دنیای بلاروس قرض گرفته شود.
یکی دیگر از اقلیت مهم قومی که بر غذاهای بلاروس تأثیر گذاشت، تاترهای لیپکا بود که غذاهای تاتاری به ویژه کیکهای مختلف با پر کردن، غذاهای گوشت گوسفند و سبزیجات بسیار قوی بود.
نوشیدنی ها
نوشیدنی سخت سنتی، ودکا یا harelka (بلاروس: гарэлка) است، از جمله انواع ساخته شده از ساقه توس (بیاروزوویک، بلاروسی: бярозавік) و یا طعم دار با گیاهان جنگلی (zubrovka، بلاروس: зуربўка). میاد و نوشیدنی های الکلی مشابه از عسل و ادویه ها تا قرن نوزدهم خیلی رایج بود و تا زمان آخرین احیای غذاهای ملی نابود شد. یک نمونه قابل توجه در این گروه کرمبامبلا (بلاروسی: ترمبмбуوله)، ودکا با آب رقیق شده، مخلوط با عسل و طعم دار با ادویه جات ترشی جات (ماکارونی، دارچین، فلفل قرمز و فلفل سیاه) است. در قرن ۱۸ این نوشیدنی با شامپاین فرانسوی در بلاروس رقابت می کرد و تنها افراد ثروتمند می توانستند از آن استفاده کنند. امروزه از تجسم مردمی برخوردار است، همانطور که از ظاهر دستورالعمل های کرمبامبا و تاریخ در اینترنت آشکار است.
کواس به طور سنتی نوشیدنی محلی غیر الکلی محلی بود و هنوز آن هنوز باقی مانده است، اگر چه به طور فزاینده با قندهای و طعم دهنده های مصنوعی به جای مالت و چاودار طبیعی و طعم های طبیعی ساخته شده است. Kompot همچنین یک نوشیدنی نسبتا محبوب است که به طور معمول از میوه های خشک یا تازه تهیه شده، جوش داده شده و سپس خنک می شود. هر شهر کوچک دارای انواع مختلفی از آب معدنی است. بلاروس ها گاز کربنات را ترجیح می دهند.
دسرهای مایع معمولی که همراه با غذا هستند شامل saladucha (بلاروس: саالوده)، مایع ضخیم ساخته شده از آرد چاودار و عسل که در قرن هجدهم مشهور بود، و کیسل، نوشیدنی معمولی ژله ای اروپای شرقی که از خمیر چوب توت های جنگل یا میوه های پخته شده، در اصل با بلغور جو دوسر (در حال حاضر توسط آرد نشاسته سیب زمینی یا ذرت ذرت جایگزین شده است.
گوشت
گوشت برای اکثر مردم تامین خوراکی کمتری داشت و در درجه اول فقط در تعطیلات اصلی مسیحی خورده می شد. مصرف کنندگان گوشت خوک نسبت به گوشت گوساله و گوشت گاو کمتری دارند. شایع ترین نوع سوسیس سرخ شده خام بود – روده خوک با گوشت منیزه یا خرد شده با نمک، فلفل و سیر پر شده است. نام مشترک آن – “سوسیس انگشت سوخته”كووباس، شرح مختصری از تکنولوژی تولید اولیه را ارائه می دهد. Kishkа (بلاروسی: کیک)، یا کریبانکا (بلاروس: крывянка)، سوسیس محلی خون (بلاروسی: крывяная каубаса) ساخته شده از خون خوک و دانه گندم سیاه بود. شكلندزا (بلاروسی: چاولندازا)، یا نوعیزیوك (بلاروسی: سرجزوك)، نوع خاصی از سوسیس كوچك ساخته شده از گوشت خوك پر شده با گوشت خوك شكسته شده با ادویه جات [۲] – نسبی اسكندری لیتوانیایی – در سراسر كشور شناخته شده است. از قرن شانزدهم از غذاهای ایتالیایی گرفته شده توسط غم و اندوه در قرن شانزدهم، رول سرد گوشت، سالتسون و بالیونها در قرن نوزدهم برای همه مردم رایج بود و هنوز هم بسیار محبوب هستند. پوزه گاو دودی پوزیتیو (بلاروسی: паўгуسкі)، یک بطری محلی بولیوی و لیتوانی، زمانی غرورآمیز غذاهای طبقه متوسط بود، اما امروز دیگر وجود ندارد.
Veraščaka (بلاروس: верашчака)، یک گوشت ضخیم گوشت قرمز ۱۸ ساله با قطعات گوشت و سوسیس که به عنوان یک شیرینی یا سس برای پنکیکهای ضخیم استفاده می شود، هنوز هم یکی از محبوب ترین رستوران های بلاروس امروز است، اگر چه در حال حاضر به طور کلی به نام mačanka (بلاروس: мачанка، شیب). همچنین محبوبیت زراعی، قطعات خرد شده گوشت گاو نورد به شکل سوسیس و پر از سبزی، قارچ، تخم مرغ، سیب زمینی و غیره می باشد. ظروف سرخ شده معمولا سرخ شده یا بخارپز، با پنیر یا قارچ تزئین شده است. استیک گوشت نیز بسیار مکرر است، اما گوسفند، هنگامی که بسیار محبوب، تقریبا به طور کامل به رستوران های قفقاز یا آسیای مرکزی محدود است، اگر چه هنوز هم بسیاری از آن را امروز بخورند.
غلات
از آنجا که گندم در آب و هوای سرد و مرطوب رشد نمی کند، بلاروس ها همیشه از یک نوع نان گندم گرسنه ای برخوردار بودند و سنتی ترین نوشیدنی ها، ودکا محلی یا هیرلکا (بلاروس: гарعлка)، عمدتا از چاودار مالت
بلاروس ها مانند دیگر مردم اسلاوی می توانستند از انواع مختلفی از پهن (ضخیم) از ضخامت های مختلف، ساده و پر، بیشتر از آرد گندم یا گندم تهیه شده، و همچنین با استفاده از بلغور جو دوسر (tsadaviki).
انواع مختلف غلات، به ویژه جو، بلغور جو دوسر و گندم سیاه معمولی بودند. بلاروس احتمالا مرکز کشت گندم سیاه اروپا بود و غذاهای ساخته شده با این دانه سالم بسیار محبوب بود: انواع مختلف نان، کیک و کوفته که امروزه از آن به جز مشهور “کاشا” وجود ندارد.
ذائقه مردم بلاروس بیشتر به مردمی که یهودی می باشند شبیه می باشد و با غذاهای مورد علاقه مسلمانان فرق دارد ولی ظاهر غذاهای آنها زیباست و ساده.
واحد تولید محتوای اصفهان تور
.