دراینجا میخواهیم باکشور بلاروس یاهمان روسیه سفید آشنا شویم کشوری اروپایی با حدود۱۰میلیون نفر جمعیت که هنوز هم واحد پول اروپا یعنی یورو درآن رایج نمی باشد کشور بلاروس کشوری با تعدد مذهب می باشد.
بامادرمرکز مشاوره سفرهمراه باشید تابیشتر باکشور بلاروس آشنا شویم.
کشور جمهوری روسیه سفید یا بلاروس به لحاظ موقعیت جغرافیایی در شمال شرقی اروپا واقع شده و از شمال غرب با لیتوانی و لتونی، از جنوب غرب با اوکراین، از شرق با روسیه و از غرب با لهستان همجوار می باشد.
پایتخت این کشور مینسک بوده و شهرهای هومل، ماهیلو، ویسبیسک و برست از شهرهای مهم آن بشمار می آیند.
مساحت کشور بلاروس
مساحت بلاروس ۶/۲۰۷ هزارکیلومتر مربع و جمعیتی معادل ده میلیون نفر دارد. پایتخت آن مینسک میباشد که در طول جنگ جهانی دوم بکلی ویران گردیده و سپس شهر در پارک جنگلی وسیعی به شکل زیبائی باز سازی گردیده است که جمعیت آن حدود دو میلیون نفر میباشد.
موقعیت جغرافیایی
جمهوری بلاروس در شرق قاره اروپا قرار دارد. این کشور از شمال با لیتونی و لیتوانی، از جنوب با اوکراین، از شرق با روسیه فدراتیو و از غرب با لهستان هم مرز می باشد. بلاروس دارای موقعیت استراتژیک برای ارتباط غرب با شرق و شمال با جنوب است. فاصله شهر مینسک تا ورشو (پایتخت لهستان) ۵۰۰ کیلومتر، تا مسکو (پایتخت روسیه) ۷۰۰ کیلومتر، تا برلین (پایتخت آلمان) ۱۰۶۰ کیلومتر و تا وین (پایتخت اتریش) ۱۳۰۰ کیلومتر می باشد.
جمهوری بلاروس به لحاظ مساحت جایگاه سیزدهم در اروپا را دارد. مساحت کشور برابر با ۲۰۷ هزار و ششصد کیلومتر مربع است. ( جنگل ۳۸%، آبها ۲%، زمین های زراعتی ۴۴%، سایر زمین ها ۱۶%). فاصله شمال تا جنوب کشور ۵۶۰ کیلومتر و غرب تا شرق ۶۵۰ کیلومتر است.
واحد پول
واحد پول این کشور روبل بلاروس است
مذاهب
بلاروس دولتی با سنت های بومی تعدد مذهب است. در این کشور ۲۸۲۹ انجمن مذهبی و ۱۴۲ سازمان مذهبی به ثبت رسیده و مشغول فعالیت می باشند. مسیحیت ارتدکس، کاتولیک و کلیسای انجیلی لوتران، یهودیت و اسلام در بلاروس مرسوم است.
ساعت
بلاروس بر روی کمربند زمانی مرکزی اروپا قرار دارد.. (GMT+2 ساعت)
روزهای جشن های رسمی کشور بلاروس
۱ ژانویه – سال نو، ۷ ژانویه – میلاد مسیح به تقویم ارتدکس، ۸ مارس- روز جهانی زن، ۱۵ مارس – روز قانون اساسی (در سال ۱۹۹۴ به تصویب رسیده است)،۱ مه – ، روز همبستگی با زحمتکشان، ۹ مه – روز پیروزی، ۳ ژولای – روز استقلال، ۲۵ دسامبر – میلاد مسیح به تقویم کاتولیک.
اقلیم کشور بلاروس
اقلیم بلاروس معتدل با زمستان های مرطوب و نه چندان سرد و تابستانهای گرم و مرطوب است. دمای متوسط در ماه ژانویه معادل منفی ۶ درجه سانتیگراد و درماه ژولای مثبت ۱۸ درجه سانتیگراد است. بارندگی سالانه از ۵۵۰ تا ۷۰۰ میلیمتر است.
جمعیت شناسی کشور بلاروس
اکثریت جمعیت بلاروس، بلاروسهای بومی هستند که ۸۱٫۲% کل جمعیت ۱۰۲۹۳۰۱۱ نفری این کشور را تشکیل میدهند. روسها دومین گروه پرجمعیت این کشور با حدود ۱۱٫۴% از ترکیب جمعیتی این کشور میباشند. افراد لهستانی و اوکراینی به ترتیب بالغ بر ۳٫۹% و ۲٫۴% جمعیت آن را شامل میشوند. زبانهای رایج در بلاروس عبارتاند از روسی و زبلاروسی که هر دو زبانهای رسمی بلاروس هستند.
تراکم جمعیت در حدود ۵۰ نفر به ازای کیلومتر مربع (۱۲۷/مایل nbsp & مربع) و ۷۱٫۷% کل جمعیت آن در نواحی شهرنشینی شهری ساکن میباشند. از جمعیت شهر نشین، ۲۴% در مینسک، پایتخت ملی و بزرگترین شهر بلاروس زندگی میکنند.
بیشتر جمعیت، ۶۹٫۷%، سنی بین ۱۴ و ۶۴ دارند. شصت درصد جمعیت زیر۱۴ سال سن دارند، در حالی که ۱۴٫۶% آنها بالاتر از ۶۵سال هستند. سن میانگین جمعیت ۳۷ سال است. متوسط سن امید به زندگی برای شهروندان بلاروسی ۶۸٫۷۲% سال؛ برای مردان ۶۳٫۰۳% سال و برای زنان ۷۴٫۹۶%سال است.
بیشتر شاخصهای جمعیت شناسانه بلاروس عمدتاً هم از لحاظ نرخ منفی رشد جمعیت و هم رشد طبیعی آن، مشابه با کشورهای دیگر اروپایی میباشد. رشد جمعیت در سال ۲۰۰۵ در حدود۰٫۰۶% بوده و نرخ باروری ۱٫۴۳% بوده است. جمعیت نیز در حال پیرتر شدن است، و تا سال ۲۰۵۰، اکثر جمعیت آن بالای ۵۰ سال سن خواهند داشت.
میزان سواد
نرخ داشتن سواد در بلاروس، که تعداد افراد در سنین ۱۵سال و بالاتر است که میتوانند بخوانند و بنویسند، ۹۹% است، یعنی ۹۹٫۸% در مردان و ۹۹٫۳%در زنان. نسبت تعداد مرد به زن در سال ۲۰۰۵ به میزان ۰٫۸۸ %مرد به ازای هر زن بوده است.
نرخ مهاجرت در کشور بلاروس
نرخ مهاجرت به ازای هر هزار نفر در بلاروس برابر با۲٫۳+ است. بر طبق گزارش سازمان بینالمللی مراقبت (از) کودکان، (در مقایسه با ۱۶۷ کشور) بلاروس دارای بالاترین نرخ در میان همه کشورهای اتحاد شوروی سابق میباشد. آن دارای رتبه ۱۶ برای نسبت شاخص مادران، رتبه ۱۴ برای نسبت شاخص زنان و رتبه ۲۰ برای نسبت شاخص کودکان است.
استقلال کشور بلاروس
بلاروس در ۲۷ ژولای ۱۹۹۰ موجودیت خود را اعلام نمود و در ۲۵ اوت ۱۹۹۱، با به دست آوردن استقلال کامل خود، رسما به جمهوری بلاروس تبدیل شد.
در حدود همان زمان بود که استانیسلاو ششکویچ رئیس شورای عالی بلاروس در مقام رهبری بلند پایه بلاروس گردید، ششکویچ، در کنار بوریس یلتسین از روسیه و لئونید کراوچک از اوکراین در ۸ دسامبر۱۹۹۱ در بلاوژسکایا پوشچا در همایشی رسما انحلال اتحاد شوروی و تشکیل مشترک المنافع کشورهای مستقل را اعلام نمودند.
تا سال ۱۹۹۴این کشور به وسیله الکساندر لوکاشنکو رهبری می شد، که مورد انتقاد دولتهای غربی، (گروه) ناظر حقوق بشر و دیگر سازمانهای غیردولتی غربی به خاطر سیاستهای داخلی خود به سبک اتحاد شوروی سابق، واقع شد و از سال ۲۰۰۵ به نظر می رسد که جنبشی در بلاروس به سوی اتحاد مجدد با روسیه صورت گرفته باشد و بالاخره در نوامبر۲۰۰۵، یک پیش نویس از قانون اساسی برای تصویب به هردو (رئیس جمهور) ولادیمیر پوتین و لوکاشنکو تسلیم شده است.
دو کشور روسیه و روسیه سفید از جمله کشورهایی قلمداد میشوند که پس از فروپاشی اتحاد شوروی همواره سعی کردهاند به نفع جهان تک قطبی و مخالفت با یک جانبه گرایی آمریکا مبادرت کنند، از این رو میتوان اذعان داشت که زمینه های مناسبی برای گسترش مناسبات تهران با مسکو و مینسک وجود دارد.
در طول دهه ۱۹۹۰ میلادی و به ویژه در اواسط آن با آغاز همکاری های هستهای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه و تمایل بخش عمدهای از نخبگان این کشور به اورآسیا گرایی و مخالفت با هژمونی ایالات متحده آمریکا و همچنین همسایگی دو کشور ایران و روسیه همکاری های دو جانبه در عرصههای علمی، فناوری و دفاعی گسترش یافته است.
نشان ملی کشور بلاروس
نشان ملی جمهوری بلاروس پس از رفراندوم ۱۹۹۵ میلادی در بلاروس جایگزین نشان باستانی پاهونیا شد که پس از کسب استقلال از روسیه به مدت چهار سال به عنوان نماد این کشور برگزیده شده بود نشان ملی این کشور بسیار تاثیر پذیرفته از نشان رسمی جمهوری سوسیالیستی بلاروس شوروی میباشد تنها رنگ روبان آن از سراسر قرمز به قرمز و سبز تغییر یافته که این رنگها از پرچم این کشور نشات میگیرند، به جای چکش و داس طراحی نقشه این کشور جایگزین شده و شعارهای کمونیستی روی روبانها به علاوه مخفف عبارت جمهوری سوسیالیستی بلاروس شوروی حذف و عبارت بلاروسی Рэспублiка Беларусь (جمهوری بلاروس) جایگزین آن شدهاست.
جمهوری بلاروس اروپائی ترین بخش شوروی سابق از شمال شرقی و شرق به روسیه از شمال و شمال غربی به جمهوری های لیتوانی و لتونی از جنوب به اوکراین و غرب به لهستان محدود میباشد.
صنایع و طبیعت کشور بلاروس
یک سوم خاک این کشور را جنگل های طبیعی و دریاچه های متعدد تشکیل داده که زیبائی خاصی به طبیعت آن بخشیده است. این کشور یک جمهوری صنعتی و کشاورزی میباشد که دارای صنایع ماشین سازی و ابزارسازی، صنایع الکترونیک، ماشین آلات سنگین صنعتی و اپتیک بصورت زیر بنائی میباشد.
امکانات ورزشی در کشور بلاروس
در این کشور بیش از چهارده هزار مجتمع و استودیوم ورزشی وجود دارد که شانزده هزار مربی در بیش از پنجاه رشته ورزشی مختلف با استفاده از بالاترین ابزارهای تکنیکی و علمی بیش از بیست ویک هزار و چهارصد کودک و نوجوان را تحت آموزش قرار میدهند.
قوانین، آداب و رسوم کشور بلاروس
۱- قوانین این کشور در رابطه با جرائمی نظیر حمل یا استعمال داروهای ممنوعه و از جمله مواد مخدر و روان گردان بسیار سخت گیرانه است. این مجازات ها می تواند شامل حبس های طولانی و پرداخت جریمه های سنگین باشد.
۲- برای رانندگی در این کشور می باید گواهینامه ملی آن یا یک گواهینامه بین المللی (I D P) در اختیار داشته باشید. (I D P) یک مجوز بین المللی برای رانندگی است که دارندگان آن قادر خواهند بود بدون نیاز به گذراندن دوره های آموزش رانندگی یا شرکت در امتحانات راهنمایی و رانندگی در بیش از ۱۶۰ کشور جهان رانندگی نمایند، مضاف بر اینکه این مجوز به عنوان یک سند معتبر بین المللی، می تواند تعیین و تأیید کننده هویت دارنده آن به شمار آید. اضافه می نماید متقاضیان این نوع گواهینامه می توانند در داخل کشور با مراجعه به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران معاونت راهنمایی و رانندگی و با ارائه گواهینامه ایرانی معتبر خود، نسبت به دریافت آن اقدام نمایند.
۳- به علت عدم وجود قرار داد انتقال محکومین از حبس میان دو کشور، در صورتی که فرد به هر عنوان توسط مقامات قضایی این کشور به زندان محکوم شود، می باید دوران محکومیت خود را در زندان های محلی سپری نماید.
۴- چنانچه به هر دلیل توسط پلیس محل بازداشت شدید بلافاصله از مامورین بخواهید به استناد ماده ۳۶ کنوانسیون وین ناظر بر امور کنسولی، مراتب را سریعا به سفارت یا نزدیکترین سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران اطلاع دهند و چنانچه زبان محل را نمی دانید از امضاء هرگونه اوراق و اسناد خودداری فرمائید. البته می باید مطلع باشید شما در این کشور تحت حاکمیت قوانین و مقررات محل بوده و وظایف نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ارائه خدمات کنسولی به معنای نقض مقررات کشور متوقف فیه نمی باشد.
.