میخواهیم بریم سراغ غذاها وخوشمزه های سوئد غذاهایی خوش رنگ ولعاب که ارزش یک بار تست کردن را دارند احتمالا طعم ومزه خوبی هم دارند جالبه که سوئدی ها هم مثل ما کوفته دارندفقط بایک تفاوت که کنار ان از مربا نمیشه چشم پوشی کرد.سوئدی ها غذاهای گوشتی را درسبد غذایی خود بسیار دارند ازجمله میگو و شاه ماهی وازهمه لذیذتر گوزن شمالی باماهمراه باشید تا کمی بیشتر اطلاعات کسب کنیم درمورد این غذاهاو درسفر به این کشور حتما ازآنها استفاده کنیم.
مادر مرکز مشاوره سفر طلوع سفر یاد همراه شما هستیم و منتظرتابهترین تور ممکن را به کشور سوئد به شما پیشنهاد داده و رزرو نمائیم.
کوفته سوئدی
هر کسی که تا به حال یک بار به سوئد رفته باشد کوفته های خوشمزه سوئدی را می شناسد. برای درست کردن این کوفته ها از ترکیبی از گوشت های مختلف استفاده می شود. با اینکه بودن آب گوشت در کنار این غذا اجباری نیست اما به هیچ وجه نباید از گذاشتن مربای آریزا در کنار بشقاب کوفته سوئدی چشم پوشی کرد! این غذا را یا می توان در کنار سیب زمینی و یا در کنار دیگر غذاها خورد. اگر به سوئد رفتید حتما کوفته های رستوران های معروف استکهلم را امتحان کنید چون در آنجا غذای سنتی کوفته به شیوه ای کاملا مدرن درست می شود. این کوفته ها با انواع گوشت های گاو و آهو پخته می شود که هر کدام را دوست داشتید می توانید انتخاب کنید.
خوراک گوشت گوزن شمالی
مردم سامی که در بیشتر بخش های شمالی سوئد زندگی می کنند از قدیم گوزن های شمالی را پرورش می دادند و از گوشت و پوست این حیوانات برای غذا و لباس استفاده می کردند. گوشت گوزن شمالی شبیه گوشت آهو است اما در سوئد بیشتر از اینکه آن ها را حیوان وحشی بدانند آن ها را نوعی چارپای اهلی می شناسند. خوراک گوشت گوزن شمالی به شیوه های مختلفی درست می شود اما در فرهنگ مردم سامی شیوه سنتی پختن آن این است که در طول شب به صورت آهسته پخته شود. معمولا آن را در زیر گودال آتش درست می کردند و قبل از خوردن می گذاشتند کاملا سرد شود.
ساندویچ های باز
بیشتر رستوران های سوئد ساندویچ های باز خیلی خوشمزه ای دارند که به آن ها «اسمورگاس» می گویند. این ساندویچ ها معمولا یا با نان های ترد و یا با نان گندم سیاه درست می شود و بر روی آن مواد غذایی متنوعی قرار داده می شود. این ساندویچ ها در انواع مختلفی مثل ساندویچ پنیر، ساندویچ تخم مرغ آب پز و یا ساندویچ ماهی آماده می شوند، معمولا از کره یا سس ماینوز هم بر روی آن ها استفاده می شود. محبوب ترین نوع این ساندویچ ها ساندویچ میگو است و افراد زیادی در رستوران ها فقط آن را سفارش می دهند.
پنکک و سوپ نخود
در سوئد معمولا فقط در روزهای پنجشنبه پنکیک و سوپ نخود خورده می شود. در ارتش این کشور همچنان در روزهای پنجشنبه فقط این غذا سرو می شود و آن ها برای این کار دلایل خاص خودشان را دارند. برای خوردن این غذا باید روز پنجشنبه به رستوران ها بروید و در کنار آن از طعم خوشایند پنکیک و مربا هم لذت ببرید.
«وسوسه ی جانسون»
یک غذای کلاسیک سوئدی مختص کریسمس است که از ترکیب سیب زمینی و ماهی های کولی تهیه می شود. این غذا می تواند در هر زمانی از سال سرو شود اما سوئدی ها ترجیح می دهند که آن را در فصل تعطیلات خود مصرف کنند. این غذا به نام خواننده ی اپرای سوئدی اوایل قرن بیستم “پله جانسون” نامگذاری شده که بسیار دوستدار غذا بوده است.
راگمانک و لینگنبری Raggmunk & Lingonberries
راگمانگ یک غذای سوئدی زمستانی است؛ البته اگر هر زمان دیگری از سال آن را مصرف کنید کسی به شما خرده نخواهد گرفت. یکی از دلایلی که این غذا زمستان ها مصرف می شود این است که سوئدی ها معمولا از سیب زمینی های تازه برداشت شده در غذاهای خود استفاده نمی کنند. راگمانک در حقیقت نوعی پن کیک سیب زمینی سوئدی است که در کره سرخ شده و کنار آن معمولا گوشت سرخ شده یا لینگنبری های معروف سوئدی قرار می گیرند. اکثر سوئدی ها بر این باور هستند که لینگنبری می تواند در کنار همه ی غذاها قرار گیرد.
سالمون طعمدار شده با شوید و سیب زمینی
Gravlax یا سالمون طعم دار شده با شوید، یکی از غذاهای مورد علاقه ی دوستداران غذا می باشد. اصالت این غذا به فرانسه بازمی گردد، اما تغییری که سوئدی ها در این غذا داده اند، سرو شدن آن با سس خردل است. این غذا را می توان در بوفه های سوئدی پیدا کرد اما سرو کردن آنها به شکل نوارهای باریک در کنار سیب زمینی سرد و شوید نیز مرسوم بوده و ترکیبی هیجان انگیز و خوشمزه می باشد.
انواع سخت پوستان و خرچنگ
ماه آگوست زمان مناسبی برای مصرف انواع سخت پوستان و خرچنگ است. از اوایل قرن شانزدهم میلادی این خوراکی ها جز غذاهای محبوب طبقه ی بالای اجتماع به شمار می رفته اند. در طول سال ها، این غذا روی میز تمام مردم کشور سوئد قرار گرفت. ماه های آخر تابستان این غذا به عنوان وعده ی اصلی مصرف می شود.
نان برشته Knäckebröd
نان برشته در زبان سوئدی Knäckebröd می باشد که زمانی غذای مردم فقیر محسوب می شده و در طول ۵۰۰ سال گذشته یکی از نان های پر طرفدار در سوئد بوده است. این نان همچنین یکی از خوراکی هایی است که در کنار غذای اصلی قرار می گیرد. در حالیکه روی این نان را می توان با گوشت و پنیر پر کرد، اما بیشتر سوئدی ها ترجیح می دهند که آن را با خاویار میل کنند. این نان در میز صبحانه نیز سرو شده و بسیار طرفدار دارد.
کیک شاهزاده خانم
زمانی که صحبت از کیک و شیرینی به میان می آید، سوئد کیک شاهزاده ی سبز رنگ خود را دارد که روی آن با گل های رز شکری صورتی رنگ تزئین می گردد. سومین هفته ی ماه سپتامبر به صورت رسمی هفته ی پرنسس سوئد مارتا است که ۲۲ ام این ماه متولد شده است. هرچند این کیک را می توان در جشنواره های خاص و جشن تولدها نیز یافت. داستان نامگذاری این کیک به علاقه ی سه شاهزاده خانم مارگارتا، مارتا و آسترید دختران شاهزاده کارل برنادوت باز می گردد؛ آنها آنقدر به این کیک علاقمند بودند که معلمشان آن را برای تولدشان آماده می کرد.
تست میگو Toast Skagen
یک نوع متداول نان سوئدی که می توان آن را به عنوان پیش غذا یا در منوی کافه ها یافت تست میگو است. این تست شامل نان سرخ شده، میگو، خاویار ماهی سفید، خردل دیژون، مایونز و شوید تازه می شود. نام این غذای مخصوص از بندری در نواحی شمالی دانمارک می آید. از زمان جنگ جهانی دوم، این تست میگو یکی از سنت های غذایی سوئد بوده که در موقعیت های خاص سرو می شده است.
گوبرورا Gubbröra
شکی نیست که غذاهای دریایی یکی از سنت های آشپزی سوئدی به حساب می آیند، در این میان گوبرورا سالادی ترکیبی از تخم مرغ و ماهی کولی می باشد که روی لایه ی نازکی از نان سیاه سرو می شود و معمولا غذای جشن به حساب می آید. این غذا را همچنین می توان به عنوان پیش غذا یا میان وعده ی شبانه مورد استفاده قرار داد. آیا خوردن چنین ترکیبی در نیمه شب برای شما عجیب است؟ این موضوع برای سوئدی ها که عاشق این غذا هستند اصلا عجیب و غریب نمی باشد.
بوفه های سوئدی با ترشی شاه ماهی
ترشی شاه ماهی یکی از خوراکی های پرطرفدار سوئدی است که می توان آن را در مرکز Smörgåsbord های معروف یافت. این مکان ها در واقع بوفه های سوئدی هستند که در آنها می توان اقلام متعددی مانند کوفته های گوشت، سوسیس های کوچک ( در سوئدی Prinskorvar نامیده می شوند) و سالمون طعمدار شده را پیدا کرد. این ترشی ها طعم های مختلفی دارند که از آن جمله می توان به پیاز، سیر، شوید و خردل اشاره کرد. ترشی شاه ماهی معمولا در کنار سیب زمینی و خامه ترش و گاهی اوقات نیز تخم مرغ پخته سرو می گردد. صید شاه ماهی در سوئد از زمان قرون وسطی یک سنت محسوب می شده، یکی از مکان های متعددی که در خارج از استکهلم می توان به صید این ماهی پرداخت، جزیره ای به نام واکسهولم است.
خامه ترش و پیازچه
خامه ترش و پیازچه غذایی مخصوص است که آن را می توان در جشنواره های سنتی میانه ی تابستان و جشن های تعطیلات یافت. در جشن های میانه ی تابستان روش متداول سوئدی ها برای لذت بردن از خامه ترش و پیازچه، استفاده از آن در کنار سیب زمینی تازه و سالمون یا ترشی شاه ماهی به عنوان یک ناهار سنتی است.
کنل بوله
اگر سوئد یک خوراکی ملی داشته باشد بدون شک آن چیزی بجز «کنل بوله» (Kanelbulle) یا همان کیک دارچینی نیست. گذشتن از این، رولهای عطرآگین و خوشمزه کاری بسیار سخت بوده و میتوانید آنها را در هر کافه، شیرینی فروشی یا اغذیه فروشی کشور پیدا کنید. دنبال کردن بوی آن در خیابانها و رسیدن به منبع این عطر دل انگیز کار دشواری نخواهد بود! این کیک لذیذ از خمیر نان گندم با دارچین، زعفران و وانیل درست میشود. این مواد در نان و شیرینی پزی سوئد بسیار مورد استفاده قرار میگیرند و گفته میشود قدمتشان به زمان اولین تجارت وایکینگها با استانبول باز میگردد. پیشنهاد میکنیم این شیرینی را همراه با یک فنجان قهوه در ساعات استراحت میان روز میل کنید.
فیل میول
سوئدیها دومین مصرف کننده بزرگ لبنیات در دنیا هستند. معمولاً بازدیدکنندگان در میان ردیفهای شبیه به هم لبنیات صبحانه گیج و سر در گم میشوند. تنوع شیرها واقعاً در این کشور زیاد است. برای مثال شیر بدون چربی، شیر ساده کلاسیک با خامه و هموژنیزه نشده و شیر مخصوص نوشیدنیهای داغ یا قهوه را میتوان نام برد. در این میان محصولی که بیش از همه توجه را به خود جلب میکند، فیل میول (Filmjölk) است. این محصول لبنی از شیر ترش ساخته میشود که اندکی اسیدی بوده و طعمش فرد را به یاد ماست میاندازد. فیل میول با مقدار زیادی باکتری سالم، بسیار مغذی بوده و برای میل کردن به همراه صبحانه یا استفاده در خمیر نان و کیک با اندکی شکر بسیار عالی خواهد بود.
اوت میلک لاته
بسیاری از سوئدیها به مقوله سلامت بسیار اهمیت داده و در اینباره آگاهی زیادی دارند. اگر با یک سوئدی وارد صحبت شوید شما را با کوهی از داستانهایی درباره آخرین اهداف سلامتی و بدنسازی خود بمباران میکنند. با توجه به این مقوله، به خاطر جلوگیری از بروز مشکلاتی برای افراد حساس به لاکتوز، شیر جو (Oat milk latte) گزینهای محبوبی در این کشور به شمار میآید. این شیر از جوی دو سر خیس خورده در آب و ترکیب و کشیدن مایع حاصله به دست میآید. در برخی کافهها یک شاخه کامل از نوشیدنیهای تهیه شده با این شیر را خواهید دید. همچنین در تمامی کیکها و پودینگهایی که به شیر نیاز دارند میتوانید شیر جو استفاده کنید.
تست اِسکاگن
این غذای لوکس و خوشمزه از میگو، سس مایونز، شوید، لیمو و کمی خاویار بر روی آن تهیه میشود. نانی که برای زیر این مواد استفاده میکنند معمولاً یک برش نان تست سوخاری و ترد است. اسکاگن (Toast Skagen) نام یک بندر ماهیگیری در شمال دانمارک بوده اما این غذا هیچ ارتباطی به این کشور ندارد. تست اسکاگن توسط فردی به نام «توره رِتمن» (Tore Wretman) که مالک برخی از برترین رستورانهای استکهلم بود ابداع شد. آن طور که گفته میشود، رتمن در سال ۱۹۵۶ این استارتر کلاسیک را در طی یک سفر دریایی برای خدمه کشتی خلق کرد. زمانی که از او درباره نام این غذا سوال کردند او به بیرون پنجره و منظره خط ساحلی دانمارک در دور دست نگاهی انداخت و گفت: این یک «تست اسکاگن» کلاسیک است.
شاه ماهی
دریای بالتیک و اقیانوس اطلس شمالی پر از دستههای شاه ماهی (Herring) بوده و سوئدیها در طبخ، دودی کردن و ترشی کردن آن بسیار ماهرند. این ماهیها علیرغم جثه کوچک طعم لذیذی دارند. شاه ماهیها بسته به اینکه از بالتیک یا اطلس گرفته شوند، نام و شیوه پخت متفاوتی دارند. ماهیهای دریای بالتیک را اغلب با آرد سوخاری پوشانده و سرخ میکنند، اما ماهیهای اطلس را معمولاً در سسهای گوناگون ترشی میاندازند.
هوسمانس کوست
این نام متعلق به یک سبک آشپزی بوده که برای سیر و پر انرژی نگه داشتن فرد در طول یک روز سخت کاری اطلاق میشده است. امروزه هوسمانس کوست (Husmanskost) به غذاهای معروفی شامل کوفتهها، گراتین سیب زمینی با خامه و غیره اطلاق میشود. همه سوئدیها اعتقاد دارند که مادربزرگشان بهترین کوفتهها و گراتینها را درست میکند! این غذاها را در منوی ناهار بسیاری از رستورانهای محلی نیز پیدا میکنید.
پرینسس تورتا
پرینسس تورتا (Prinsesstårta) یک کیک اسفنجی گنبدی چند لایه با روکش سبز روشن است و اغلب از آن برای جشن تولدها، فارغالتحصیلی و بازنشستگی استفاده میکنند. البته میتوانید یک برش از آن را در اکثر شیرینی فروشیهای سوئدی امتحان کنید. این کیک در دهه ۱۹۲۰ توسط فردی به نام «ینی آکرشتروم» (Jenny Åkerström) ابداع شد که به ۳ تن از شاهزادگان سوئد آموزش آشپزی داد. پرینسس تورتا به قدری بین جوانان خاندان سلطنتی محبوب شد که نام آن را به افتخار آنها انتخاب کردند.
لینگن بری
لینگن بری (Lingonberry) شبیه به بلوبری قرمز است که با آن مربا درست میکنند. سوئدیها عاشق «رورار» (rårörd) یا مربای خام هستند که به سادگی از ترکیب خام این میوه با شکر و ریختن آن در یک شیشه تهیه میشود. این ترکیب هم در کنار دسرهایی مانند چیز کیک، بستنی یا موسها و هم در کنار پن کیک سیب زمینی و برخی کوفتهها صرف میشود.
ظاهر غذاها که واقعا قشنگه وآدمو وسوسه میکنه که اونها را تست کنه و ازاونها لذت ببره مخصوصا برای افرادی که علاقه زیادی به ماهی ومیگو دارند چون از غذاهایی که دیدیم بیشترشون غذاهاییباگوشت سفید بودند.
امیدوارم ازاین مطلب استفاده کامل راببریم.
.