غذاهای گرجی بسیار با فرهنگ غذایی ایران نزدیک بوده و به سلیقه و ذائقه ما سازگار است . یکی از بهترین بخشهای سفر به گرجستان مسلما استفاده از غذاهای گرجی است در مطلب زیر تعدادی از این غذاها را به شما معرفی خواهیم کرد.
علاوه بر منظرههای نفسگیر کوهستانی، معماری فوقالعاده، اهالی مهماننواز و آثار تاریخی دیدنی و منحصربهفرد، یک دلیل مهم دیگر برای اینکه گرجستان را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کنید، وجود دارد و آن آشپزی فوقالعاده و غذاهای لذیذ این کشور است. با وجود اینکه نام غذاهای گرجستانی در دنیا کمتر شنیده میشود اما آشپزی این کشور چیزی نیست که بتوانید ساده از کنار آن بگذرید. تاثیر آشپزی کشورهای اروپایی و خاورمیانه را میتوان به وضوح در غذاهای گرجستان مشاهده کرد؛ غذاهایی که کاملا با ذائقهی ما تطابق دارد.
مشهورترین غذاهای گرجستان
برای اینکه در سفر به گرجستان برای انتخاب غذا سردرگم نشوید، فهرستی از مشهورترین غذاهای گرجستان را آماده کردیم. در ادامه با تعدادی از این غذاهای لذیذ آشنا میشویم که در سفر خود حتما باید آنها را امتحان کنید.
کاچاپوری (Khachapuri)
این غذای سنتی گرجستانی یکی از محبوبترین و مرسومترین غذاهای این کشور است که از نان پر شده با پنیر تشکیل میشود. در گرجستان انواع مختلفی از این نان تهیه میشود که اسمها و طعمها و شکلهای متفاوتی دارند. به بعضی از آنها مواد دیگری مثل تخممرغ آبپز و پنیر بیشتر اضافه میشود. در یک نظرسنجی در سال ۲۰۰۹، ۸۸ درصد گرجستانیها اعلام کردند که این غذا را به پیتزا ترجیح میدهند. کاچاپوری در کشورهای دیگر هم محبوب است. مثلا در روسیه و یک غذای خیابانی در ارمنستان است و در رستورانها و کافهتریاها پیدا میشود.
خینکالی (Khinkali)، دامپلینگ گرجستانی
یکی دیگر از غذاهای لذیذ گرجستان که آن را در هر رستورانی میتوانی پیدا کنید، خینکالی نام دارد. این غذا در واقع نوعی دامپلینگ است که به دیم سام شباهت دارد. دامپلینگ خمیری است که با مواد مختلف پر میشود. برای تهیهی خینکالی هم خمیر را با گوشت و انواع ادویهجات پر میکنند. اگر گیاهخوار هستید میتوانید انواع دیگری از این غذا را امتحان کنید که با سبزیجات، قارچ، پنیر، سیبزمینی و ادویهجات مختلف پر میشود. حتما در سفر به گرجستان باید این غذا را امتحان کنید.
چورچخلا (Churchkhela)
اگر از علاقهمندان به شیرینیجات هستید، این شیرینی لذیذ را نباید از دست بدهید. ترکیبات اصلی تهیهی این شیرینی که ظاهری شبیه به شمع دارد، آرد، شیره یا پوراب انگور و انواع مغزها است. برای تهیهی این شیرینی، مغزها به خصوص گردو را نخ میکنند و سپس در مادهای که از آرد و عصارهی انگور تهیه کردهاند، میغلطانند و در نهایت خشک میکنند.
لوبیو (Lobio)
دوستداران غذاهای گیاهی مطمئنا از خوردن این غذا لذت میبرند. یک غذای محلی فوقالعاده لذیذ که با ترکیب لوبیا، پیاز، گردو، گشنیز و جعفری و سیر تهیه میشود. این خوراک یکی از بهترین غذاهای سنتی است که بیشتر از همه توجه گیاهخواران را جلب میکند. انواع مختلفی از این غذا وجود دارد که هم آن را سرد و هم گرم سرو میکنند. این غذا هم مثل سایر غذاهای گرجستان، ادویهجات فراوان دارد ولی تند نیست.
چاکاپولی (Chakapuli)
این خوراک لذیذ گرجستانی از گوشت گوسفند یا گوساله به همراه پیاز و فلفل، آلوچه و ترخون تهیه میشود. کافی است تا یک بار این خوراک لذیذ را امتحان کنید و به تفاوت آشپزی این کشور با سایر نقاط دنیا پی ببرید. برای طعمدار کردن غذا غیر از ادویه از سبزیجات معطر مثل نعناع و ریحان و سیر استفاده میکنند.
ساتسیوی (Satsivi)، مرغ با سس گردو
این غذا که معمولا یک غذای زمستانی در گرجستان است، غذای لذیذی است که از گوشت مرغ یا بوقلمون تهیه میشود و همراه با یک سس لذیذ سرو میشود. این سس را از گردو، سبزیجات معطر و سیر تهیه میکنند. این غذا را بیشتر در ایام کریسمس و سال نو میخورند. حتی در رستورانهای کشورهای دیگر هم میتوانید این غذا را پیدا کنید. این سس گردو را در بعضی از غذاهای دیگر هم به کار میبرند.
متسوادی (Mtsvadi)، شیشلیک گرجستانی
این غذای لذیذ که در منوی هر رستورانی پیدا میشود، در دستهی کبابها قرار میگیرد. برای تهیهی آن با توجه به ذائقه از گوشتهای مختلف استفاده میکنند. گوشت را در مواد مختلفی از قبیل سرکه و میوههای ترش از قبل میخوابانند سپس آنها را سیخ میکنند و روی آتش کباب میکنند. گاه در میان تکههای گوشت از سبزیجات مثل فلفل و گوجه هم استفاده میکنند. اگر به غذاهای گوشتی آن هم از نوع کبابی علاقه دارید، این غذا را نباید از دست بدهید.
- اینها نمونههایی از غذاهای محبوب گرجستان هستند. البته آشپزی گرجستان بسیار وسیع و متنوع است و فقط به همین غذاها محدود نمیشود.
واحد تولید محتوای اصفهان تور
.