25

سپتامبر
2017

هزینه های سفر به باکو، آذربایجان

پست شده به وسیله : اشکان علینقیان/ 1612 0

باکو یکی از زیباترین شهرهای کشور آذربایجان و از مقاصد گردشگری مهم در جهان به شمار می رود که عده ای آن را در زمره بهترین و مدرن ترین شهرهای دنیا قرار می دهند. در این مطلب در اصفهان تور هزینه های سفر به باکو، پایتخت کشور آذربایجان را بررسی خواهیم کرد.

باکو، نه تنها بزرگ ترین شهر جمهوری آذربایجان و پایتخت این کشور آذری زبان بوده، بلکه بزرگ ترین شهر در کنار دریاچه کاسپین و منطقه قفقاز است. شهر باکو با غنای تاریخی، فرهنگی، وضعیت جغرافیایی مناسب، آب و هوای مطلوب، مراکز حمل و نقل بین المللی و سازه های چشمگیر مدرن و فضای شهری جذاب، یکی از زیباترین پایتخت ها در نزدیکی کشور عزیز ما ایران است. همان طور که می دانید آذربایجان در همسایگی کشور ما قرار دارد و ایران با این کشور مرز خشکی و آبی مشترکی دارد. یعنی آذربایجان یکی دیگر از کشورهایی است که در کنار دریاچه کاسپین یا مازندران قرار دارد و باکو، درست در کناره این دریاچه واقع شده است.

باکو، شهری با جمعیت ۲ میلیون نفری و سازه های زیبا و چشمگیری ست که از لحاظ معماری، آن را فرزند خلف پاریس و دبی می نامند. به جرأت می توان گفت، در دنیا شهری نظیر باکو نمی توان یافت که با این سرعت پیشرفت کند و مناظر شهری جذابی داشته باشد؛ شهری با ترکیب دلپذیری از سازه های تاریخی و بناهای جدید.

 

مدارک و هزینه های قبل سفر 

پیش از شروع سفر باید برای گرفتن پاسپورت و یا گذرنامه اقدام کنید که طبیعتا در حین گرفتن این مدرک هزینه هایی در پیش روی شما قرار دارد.

برای آشنایی کامل با روند گرفتن گذرنامه (پاسپورت) در زیر بخوانید:

مراحل و مدارک لازم جهت دریافت گذرنامه

++ هزینه های گذرنامه عبارت اند از:

۱- هزینه ۱۰۰۰ تومان بابت شناسه

۲- هزینه ۳,۷۵۰ تومان به حساب شهرداری بابت عوارض شهرداری

۳- هزینه ۷۵,۰۰۰ تومان برای خزانه داری استان بابت تعرفه صدور گذرنامه

۴- هزینه ۲۹,۳۰۰ تومان بابت خدمات دفاتر پلیس +۱۰ و هزینه پست

 

روش‌ های سفر به آذربایجان و هزینه ها

این که برای سفر به آذربایجان و شهر باکو چه راه و روشی را انتخاب کنید، کاملا به روحیه و میزان هزینه مد نظر شما بستگی دارد. می‌توانید همه چیز را بسپرید به تورگردانان و فقط هزینه را پرداخت کنید و یا به دلایل اقتصادی و یا ماجراجویی بیش تر همه چیز را خودتان برنامه ریزی کنید و به روش خودتان به باکو سفر کنید. با این حال، هر راهی هزینه های متفاوتی در پیش روی شما می‌گذارد که بررسی کردنش ذهن شما را برای انتخاب بهتر روشن می‌کند.

را بخوانید. راه‌های مختلف سفر به آذربایجان عبارت اند از:

۱- تورهای آذربایجان : ۱) زمینی

                                  ۲) هوایی

۲- شخصی :  ۱) هواپیما

                     ۲) اتوبوس 

                     ۳) ماشین شخصی

 

۱- تورهای آذربایجان

معمولا مدت زمان تورهای باکو سه نوع : ۲ شب، ۳ شب و ۴ شب دارد که در اینجا ما متوسط قیمت معمول ترین تور را برای هر کدام ذکر کرده ایم.

مسیر زمینی: مسیر زمینی تورها با اتوبوس طی می‌شود.

طیف قیمت ها بسته به آژانس ارائه دهنده، هتلی که انتخاب می‌کنید (سه ستاره، چهار ستاره و یا پنج ستاره)  و نوع اتاق، متفاوت است.

برای ۴ شب و ۵ روز هزینه ها بین ۶۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان متغیر است.

مسیر هوایی: بسته به آژانس هواپیمایی، هتل و اتاق مورد نظر قیمت‌های متفاوتی انتظار شما را می‌کشند.

برای ۳ شب و ۴ روز هزینه ها معمولا بین ۱ میلیون و ۱۸۰ هزار تومان تا ۴ میلیون تومان است.

هزینه تورهای نوروزی آذربایجان

از آن جا که معمولا در ایام عید نوروز، هزینه ها و تعداد روزهای سفر متفاوت اند، این بخش را مختص به زمان سفرهای نوروزی اضافه کردیم:

تورهای هوایی باکو: برای ۵ شب و ۶ روز اقامت

بین ۲.۳ میلیون تا ۶ میلیون تومان

تورهای زمینی باکو: برای ۴ شب و ۵ روز

بین ۱.۱ تا ۱.۵ میلیون تومان

۲- شخصی 

برای آن که خود مسیر رفت و برگشت را طی کنید، ۴ راه پیش روی شما قرار دارد که هر کدام نکات مثبت و منفی مخصوص به خود را دارد. به طور مثال واضح است که استفاده از هواپیما، راحت ترین راه رسیدن است، اما از طرفی هزینه بیش تری می طلبد که نه تنها به بلیت رفت و برگشت مربوط می شود، بلکه به هنگام حضور در مقصد، باید هزینه جداگانه ای بابت رفت و آمد داشته باشید. از طرفی انتخاب ماشین شخصی، آزادی زیادی شما برای طی کردن مسیر و گشت و گذار در خود مقصد فراهم می کند. بنابراین این که کدام گزینه را برای سفر شخصی خود انتخاب کنید، کاملا به روحیه، علاقه و توانایی مالی شما بر می گردد.

۱) هواپیما

هزینه بلیط رفت و برگشت هواپیمای تهران باکو بین ۵۰۰ تا ۹۷۰ هزار تومان متفاوت است.

هزینه بلیط رفت و برگشت هواپیمای مشهد باکو بین ۶۰۰ تا ۸۵۰ هزار تومان متفاوت است.

هزینه بلیط رفت و برگشت هواپیمای تبریز باکو بین ۲۷۵ تا ۱ میلیون ۲۰۰ هزار تومان متفاوت است.

۲) قطار

قطار مستقیمی از ایران به باکو وجود ندارد، اما در کشور آذربایجان، از لب مرز آستارا تا خود شهر باکو قطاری شب رو موجود است که هزینه ای ۱۵ تا ۱۷ دلاری دارد (حدود ۴۸ تا ۵۵ هزار تومان). این قطار از آستارا به سمت باکو ساعت ۸ شب و از باکو به سمت آستارا ساعت ۱۱ به راه می افتد.

۳) اتوبوس

یک سره: هزینه اتوبوس تهران تا باکو حدود ۱۵۰ هزار تومان است. این اتوبوس ها از ترمینال غرب حرکت می کنند.

اتوبوس تبریز-باکو : ۱۲۰ تومان

جدا جدا: خود را به شهر آستارا (مرز آستارا) برسانید و پس از عبور از مرز دو راه دارید، از اتوبوس های آستارا باکو استفاده کنید. این اتوبوس ها ۶ ساعت در راه هستند:

+ هزینه اتوبوس تهران-آستارا: حدود ۲۵ هزار تا ۴۵ هزار تومان

+ هزینه اتوبوس آستارا-باکو: حدود ۷ تا ۱۰ دلار (۲۲,۰۰۰ تا ۳۱۰۰۰ تومان)

۴) ماشین 

برای آن که بخواهید با ماشین شخصی خود به آذربایجان سفر کنید، پیش از خروج از کشور باید برای چندین مورد هزینه کنید:

۱- هزینه گواهینامه بین المللی یک ساله: ۹۵ هزار تومان

۲- هزینه پلاک بین المللی: ۲۸۸ هزار تومان

۳- کارت عضویت یک ساله کانون جهانگردی (اجباری) : ۴۴ هزار تومان

۴- دفترچه مالکیت یا کارت مالکیت خودرو: ۸۶ هزار تومان

۵- برچسب CD و IR: چهار هزار تومان (۴۰۰۰)

۶- هزینه عوارض خروج از کشور به صورت زمینی: ۲۵ هزار تومان

۷- هزینه کاپوتاژ یا مجوز خروج از کشور: ۱۸ هزار تومان

۸- کارنه دو پاساژ (مجوز ورود به کشور خارجی) : ۱۴۸ تا ۲۳۰ هزار تومان، بسته به تعداد برگه ها

۹- زیرمیزی !! به مأموران مرزی آذربایجان: بستگی به مأموری دارد که با آن برخورد می کنید و ممکن است تا سه یا چهار مرتبه رخ می دهد. گرچه به نظر می رسد در سال های اخیر این اتفاق خیلی کمرنگ تر شده است.

هزینه های ورود به کشور آذربایجان:

۱- بیمه ماشین: ۲۰ دلار (حدود ۶۵ هزار تومان)

۲- مالیات: ۲۰ دلار (حدود ۶۵ هزار تومان)

+ می توانید عوارض خروج از کشور را در شعب بانک ملی سراسر کشور بپردازید تا قبل از خروج از کشور و لب مرز معطل نشوید. (عوارض خروج از کشور برای سفر هوایی ۷۵۰۰۰ تومان است که همراه با هزینه بلیت پرداخت می شود.)

+ اگر به موردی برخوردید که از شما پول بی حساب و زور خواست، تهدید کنید که با ۱۰۲ تماس خواهید گرفت. (۱۰۲ شماره پلیس آذربایجان است.)

+ با مراجعه به سایت مربوط و پرداخت ۹۵ هزار تومان می‌توانید یک گواهینامه بین المللی یک ساله بگیرید. پس از آن پلاک بین المللی لازم دارید که هزینه آن ۲۸۸ هزار تومان می باشد.

+ برای کاپوتاژ ماشین یا گرفتن مجوز خروج از کشور باید به گمرک شهر و یا مرکز استان خود مراجعه کنید.

+ در مجموع استفاده از ماشین شخصی زیاد توصیه نمی شود، چرا که پلیس آذربایجان بر روی قوانین راهنمایی و رانندگی حساسیت دارد و بسیاری از قوانین کوچکی که در ایران نادیده گرفته می شوند و برای ما جریمه ای در پی ندارند، در آذربایجان مهم می باشد. بنابراین از آن جا که شما عادت به رعایت چنین قوانینی ندارید، ممکن است در انتهای سفر با لیست بلند بالایی از جریمه های رانندگی به خانه برگردید.

تاکسی 

استفاده از ماشین های کرایه ای لب مرز بیش تر توصیه می شود. از لب مرز آستارا که مرز اصلی بین دو کشور بوده و رفت و آمد بسیار است، اغلب ماشین های بنز در انتظار شما هستند.

هزینه کرایه ماشین از لب مرز تا شهر باکو بسته به زمان سفر متفاوت است:

+ سفر در ایام عید نوروز و دوران اوج سفر: حدود ۴۰-۵۰ منات (حدود ۷۰ تا ۱۰۰ هزار تومان)

+ سفر در سایر اوقات: حدود ۱۵ تا ۳۰ منات (حدود ۲۷ تا ۵۵ هزار تومان)

مرزها و مسیرهای سفر به جمهوری آذربایجان و شهر باکو

در مجموع کشور ما ایران با جمهوری آذربایجان دارای دو پایانه مرزی مشترک است. در ادامه با این دو پایانه مرزی آشنا می شوید:

۱- مرز آستارا 

مهم ترین و پر رفت و آمد ترین مرز برای ورود به کشور آذربایجان، مرز آستاراست که در نزدیکی شهر آستارا قرار دارد. از این مرز تا باکو ۳۵۰ کیلومتر راه پیش روی شماست.

ساعت کاری مرز آستارا: ۱۲ ساعته، ۸ تا ۲۰

۲- مرز بیله سوار

مرز بیله سوار، مرز دیگری است که با استفاده از آن می توانید وارد خاک آذربایجان شوید. این مرز در  استان اردبیل و شهرستان مرزی بیله‌سوار واقع شده و تا باکو ۲۰۰ کیلومتر فاصله دارد.

ساعت کاری مرز بیله سوار: ۹ تا ۱۷

+ خوب است بدانید مسیر آستارا-باکو با بیله سوار-باکو تنها در بخش ابتدایی با هم تفاوت دارند که از کنار دریاچه مازندران یا کاسپین طی می شود. در ادامه راه به شهر بیله سوار می رسید و هر دو یک مسیر را تا باکو طی می کنید. بنابراین انتخاب آن که از کدام مرز از کشور خارج شوید، بسته به شهر مبدا و مسیر انتخابی شما دارد.

 

ویزا برای سفر به آذربایجان

گرفتن ویزا نیز بستگی به نوع سفر شما دارد، اگر بخواهید همراه تورها سفر کنید، شما تنها پول را می پردازید و کاراهای اداری گرفتن ویزا را خود تورگردانان انجام می دهد، که این هزینه نیز با دیگر هزینه ها دریافت می شود.

۱- اقدام شخصی: می توانید خود به سفارت آذربایجان در تهران یا تبریز مراجعه کرده و ویزا را دریافت کنید. برای دریافت ویزا، علاوه بر هزینه ۲۰ دلاری (۶۲ هزار تومان)، باید دو قطعه عکس ۳*۴، اصل گذرنامه و کپی از صفحات آن و کپی از بیمه نامه مسافرتی را به همراه داشت. دریافت ویزا از طریق سفارت ۱۰ روز کاری به طول می انجامد.

هزینه بیمه نامه مسافرتی بسته به تعداد روزها (۷ روز تا یک سال) بین ۶۵ هزار تا ۱ میلیون تومان متفاوت است.

داشتن بیمه نامه مسافرتی برای گرفتن ویزا الزامی است.

آدرس سفارت آذربایجان در تهران: تهران، پاسداران، خيابان نيستان سوم، كوچه راستوان، پلاك ۱۶.

آدرس سفارت آذربایجان در تبریز: تبریز، بلوار ولیعصر، خیابان عارف

۲- ویزای الکترونیکی: کم تر از یک سال است که امکان گرفتن ویزای الکترونیکی کشور آذربایجان فراهم شده است. برای این کار می توانید به سایت evisa.gov.az مراجعه کنید. هزینه ویزای الکترونیک در مجموع ۲۴ دلار (حدود ۷۸ هزار تومان) خواهد شد.

۳- مراجعه به آژانس های مسافرتی: می توانید به یکی از آژانس های مسافرتی مراجعه کنید، هزینه را به آن ها بدهید و پس از مدت معینی ویزای خود را از آن ها دریافت کنید. مزیت مراجعه به آژانس ها، دردسر کم تر و صرفه جویی در زمان است. چرا که پس از سه روز ویزا را به شما تحویل می دهند. البته در نهایت هم باید هزینه بیش تری در حدود ۷۰ یورو بپردازید. در صورتی که بخواهید ویزا را به صورت فوری و یک روزه دریافت کنید، این هزینه بیش تر هم خواهد شد.

 

واحد پول آذربایجان، سطح قیمت کشور و تبدیل ارز

واحد پول کشور آذربایجان منات است که هر منات برابر است با ۱,۹۴۳ تومان که شما در حال حاضر هر منات را با نرخ ۲,۱۳۵ تومان خواهید خرید.

از جمله اسکانس های رایج این کشور می توان به اسکناس های ۱ (خاکستری)، ۵ (نارنجی)، ۱۰ (آبی)، ۲۰ (سبز)، ۵۰ (زرد)، ۱۰۰ (ارغوانی) مناتی و سکه هایی چون ۱، ۳، ۵، ۱۰، ۲۰، ۵۰ قپیکی اشاره کرد. خوب است بدانید که هر ۱۰۰ قپیک برابر است با یک منات.

به طور کلی هزینه ها در باکو حدود ۲۰% از تهران ارزان تر است، بنابراین می توانید سفر کم هزینه تری را برای خودتان متصور شوید.

برای تبدیل ارز دو راه در پیش دارید:

۱- در ایران دلار بخرید و آن را در صرافی های آذربایجان به منات تبدیل کنید. حسن انجام این کار، تبدیل ارز بدون دریافت سود است.

۲- به طور کلی برای تبدیل ارزهای غیر متداول مانند منات باید به بانک‌ِ ملی موجود در فرودگاه یا مرز مراجعه کنید. یعنی اگر هوایی سفر می‌کنید، برای تبدیل ارز و دریافت منات می‌توانید به بانک ملی مستقر در فرودگاه امام خمینی مراجعه کنید. اگر هم زمینی سفر می‌کنید، بانک ملی موجود در مرز نوردوز و بیله سوار، محل تبدیل ارز و دریافت منات است.

همچنین، از آن جا که در تمام نقاط شهر دستگاه های خود پرداز (ATM) به چشم می خورد، اگر دارای مستر کارت، ویزا، ویزا الکترون و مائسترو کارت هستید، می توانید از اغلب دستگاه های خودپرداز پول دریافت کنید.

 

هزینه‌ ها در طول سفر به آذربایجان

در طول سفر به آذربایجان هزینه های متفاوتی پیش روی شماست که افزایش و کاهش آن کاملا به نحوه برنامه ریزی شما بستگی دارد. دانستن متوسط قیمت این اقلام کمک بزرگی در طی سفر شما خواهد بود. کارناوال برای راهنمایی بهتر شما در هنگام سفر به آذربایجان به صورت جزئی درباره هزینه‌های زیر به شما اطلاعات می‌دهد.

از آن جا که قصد داشتیم در مورد ریز هزینه ها صحبت کنیم، از این جا به بعد هزینه هایی که ارائه شده اند همگی هزینه های شهر باکو می باشند.

۱- هزینه‌های حمل و نقل در باکو

۲- هزینه های اقامت در باکو

۳- هزینه‌های خورد و خوراک در باکو

۴- هزینه‌های سوغاتی و پوشاک در باکو

۵- هزینه سرویس موبایل در باکو

 

 ۱- هزینه‌ های حمل و نقل درون شهری در باکو

از سال ۲۰۱۵، شهرداری باکو سیستم بلیت الکترونیک را راه اندازی کرد که این بلیت باکی کارت ( BakıKart ) نام دارد. باکی کارت را می توانید در ایستگاه های مترو و تعدادی از ایستگاه های مشخص اتوبوس خریداری کرد. باکو دو نوع بلیت دارد :

۱- کارت های پلاستیکی و با قابلیت شارژ مجدد که هزینه آن ۲ منات (حدود ۴۵۰۰ تومان) است. با این پول علاوه بر خود کارت، هزینه شارژ آن را هم پرداخت می کنید.

۲- کارتی کاغذی و غیر قابل شارژ که تا حداکثر ۴ بار قابل استفاده است: هزینه ۱ منات (۲,۱۳۵ تومان)

در حال حاضر (تا سال ۲۰۱۵) این کارت ها تنها برای مترو و اتوبوس های قرمز رنگ جدید قابل استفاده است، اما به زودی قرار است تا بتوان از باکی کارت در دیگر بخش های حمل و نقل عمومی استفاده شود. برای استفاده از سایر وسایل حمل و نقل عمومی لازم است که همیشه تعدادی سکه و قپیک در جیب خود داشته باشید.

گزینه های حمل و نقل در باکو

اتوبوس: هزینه اتوبوس در آذربایجان ۲۰ قپیک است که می توانید آن را با کارت (اتوبوس های قرمز) و یا نقد (تمام اتوبوس ها) بپردازید.

تاکسی: عمده تاکسی های شهر باکو که در کناره خیابان منتظر مسافرند، تاکسی متر ندارند و حداقل هزینه کرایه آن ها از ۵ منات (حدود ۱۱ هزار تومان) شروع می شود. از سال ۲۰۱۱، برخی از تاکسی ها با سبک تاکسی های لندن وارد خیابان های باکو شدند. بر روی این تاکسی ها پرچم ۱ منات به چشم می خورد و با وجود تاکسی متری که دارند، کرایه های منصفانه و منطقی دریافت می کنند.

برای مسیرهای طولانی می توانید از تاکسی ۱۸۹ باکو استفاده کنید که برای سه کیلومتر هزینه ۳ مناتی (حدود ۶۵۰۰ تومان)، برای ۴ کیلومتر ۳.۸۰ منات و برای هر کیلومتر بیش تر نیز ۵۰ قپیک (حدود ۱۰۰۰ تومان) دریافت می کنند.

مترو: برای مترو می توانید از مرکز شهر باکو به نقاط برون شهری باکو هم سفر کنید. هزینه آن ۲۰ قپیک (حدود ۵۰۰ تومان) است و تنها با باکی کارت پرداخت می شود. سیستم مترو تنها در شهر باکو وجود دارد و بین ساعات ۶:۰۰ صبح تا ۲۴:۰۰ خدمات ارائه می کند.

ماشین شخصی: متوسط هزینه بنزین در آذبایجان مناسب است و هر لیتر بنزین بدون سرب حدود ۷۰ تا ۹۵ قپیک ( حدود ۱۳۰۰ تا ۱۹۰۰ تومان) است.

در کل هزینه حمل و نقل در شهر باکو به این ترتیب است:

بلیت الکترونیک: باکی کارت به همراه شارژ: ۲ منات ؛ بلیت کاغذی: ۱ منات

اتوبوس و مترو: ۲۰ قپیک یا ۵۰۰ تومان

تاکسی: حداقل بین ۱ منات تا ۵ منات یا ۲۵۰۰ تا ۱۱ هزار تومان

هزینه بنزین: لیتری ۷۰ تا ۹۵ قپیک یا حدود ۱۳۰۰ تا ۱۹۰۰ تومان

 

۲- هزینه های اقامت در آذربایجان

در آذربایجان و شهر باکو چندین گزینه اقامتی با هزینه های متفاوت پیش روی شماست:

هتل ها: در باکو طیفی از هتل های ۵ تا ۲ ستاره وجود دارد

هتل های ۲ ستاره: میانگین ۵۹.۱۰ منات یا حدود ۱۳۳ هزار تومان

هتل های ۳ ستاره: با میانگین ۳۳.۱۷ تا ۱۲۴.۵۵ منات ؛ حدود ۷۵ هزار تا ۲۸۰ هزار تومان

هتل ۴ ستاره: با میانگین ۴۸.۷۶ تا ۱۱۶.۶۴ منات؛ حدود ۱۱۰ هزار تا ۲۶۵ هزار تومان

هتل ۵ ستاره: با میانگین ۸۸.۶۱ تا ۱۷۸.۲۲؛ حدود ۲۰۰ هزار تا ۴۰۰ هزار تومان

هاستل: در کل در شهر باکو ۱۹ هاستل وجود دارد که بستگی به مکان هاستل و امکانات، گستره ای بین ۱۰ دلار تا ۴۵ دلار دارند. حدودا بین ۳۰ هزار تا ۱۴۰ هزار تومان.

مهمان خانه و آپارتمان: هزینه ‌ها بسته به محل اقامتگاه، تعداد اتاق‌ها، فاصله تا مرکز شهر و امکانات آن متفاوت است.

طیف هزینه ها بین ۲۴ تا ۱۲۳ دلار (۸۰ هزار تا ۴۰۰ هزار تومان) می باشد.

 

۳- هزینه‌ های خورد و خوراک در آذربایجان

وعده ها و میان وعده های غذایی در طی سفر از جمله نکات مهم و قابل توجهی اند که نباید از آن غفلت کرد. اگر نخواهید در هتل اقامت کنید، لازم است تا از هزینه محصولات و محل تهیه آن‌ها اطلاعاتی داشته باشید.

خوراکی های لازم:

نان: ۰.۳۰ – ۰.۵۰ قپیک (حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان)

شیر: هر لیتر حدود ۱- ۱.۸ منات (حدود ۲۲۰۰ تا ۳۳۰۰ تومان)

پنیر محلی: بین ۳.۵ تا ۶.۵ منات (حدود ۷۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان)

تخم مرغ ۱۲ عددی : حدود ۲ منات (حدود ۴۳۰۰ تومان)

یک بطری آب ۱.۵ لیتری: حدود ۷۰ قپیک (حدود ۱۳۰۰ تومان)

سینه مرغ (۱ کیلوگرم): حدود ۷.۵ تا ۱۲ منات (حدود ۱۶ هزار تا ۲۶ هزار تومان)

میوه و سبزیجات (۱ کیلوگرم):

گوجه فرنگی: حدود ۲.۵ منات (حدود ۵۵۰۰ تومان)

پیاز: حدود ۰.۵ منات (حدود ۶۰۰ تومان)

سیب زمینی: ۷۵ قپیک (حدود ۱۵۰۰ تومان)

کاهو: حدود ۰.۵ منات (حدود ۶۰۰ تومان)

سیب: حدود ۱ منات (حدود ۲۲۰۰ تومان)

موز: حدود ۲.۵ منات (حدود ۵۵۰۰ تومان)

رستوران و فست فود: طیف متنوعی از رستوران‌های لوکس، معمولی، فست فودها و کافه ها پیش روی شماست.

متوسط قیمت در رستوران های ارزان قیمت در حدود ۸ منات یا ۱۸ هزار تومان

در فست فودهای زنجیره ای مانند مک دونالد و یا دیگر فست فودها : در حدود ۷ منات یا ۱۶ هزار تومان

در رستوران های متوسط قیمت : از ۳۰ تا ۵۰ منات ؛ از ۶۴ هزار تا ۱۱۲ هزار تومان

در رستوران های گران قیمت: از ۵۰ منات به بالا ؛ ۱۱۲ هزار تومان به بالا

 

۴- هزینه‌های تفریح در باکو

سفر به هر شهری، با تفریحات و فعالیت های خاص خودش همراه است. در این بخش هزینه ورودی اماکن دیدنی و تورهای محبوب باکو آورده شده اند:

۱) کاخ شیروانشاه: ۲ منات (حدود ۴۵۰۰ تومان)

۲) برج میدن: ۸ منات (حدود ۱۷ هزار تومان)

۳) آتشگاه: ۲ منات (حدود ۴۵۰۰ تومان)

۴) یانار داغ (کوه سوزان): ۲ منات (حدود ۴۵۰۰ تومان)

۵) موزه باستان شناسی و مردم شناسی آذربایجان: ۶ منات (حدود ۱۳ هزار تومان)

۶) حمام محلی: حدود ۲۰ منات (حدود ۴۴ هزار تومان)

۷) مرکز فرهنگی هنری حیدر علیف: بخش های مختلفی دارد و هزینه ورود به هر موزه و نمایشگاه به صورت جداگانه پرداخت می شود. در مجموع ۳۰ منات (۶۶ هزار تومان) است.

۸) تورهای گردش در باکو: از ۶۰ دلار به بالا (بالای ۲۱۸ هزار تومان)

 

۵- هزینه‌های سوغاتی و پوشاک در آذربایجان

سوغاتی: از جمله سوغاتی های شهر باکو و آذربایجان می توان به فرش و قالیچه، مگنت هایی با تصاویری از برج های شعله، آبنما و برج میدین اشاره کرد. همچنین روسری، کیف، کیف پول، انواع ظروف مسی و فلزی و نقاشی نگ و روغن از جمله صنایع دستی و سنتی آذربایجان است.

پوشاک: قیمت پوشاکِ برند و غیر برند در آذربایجان حدود ۸ تا ۳۰% از ایران ارزان تر است و البته می توانید پوشاک برند اصل را در آذربایجان خریداری کنید.

هزینه یک شلوار جین برند در باکو بین ۳۰ تا ۱۰۰ منات، حدود ۶۴ تا ۲۱۵ هزار تومان

یک پیراهن زنانه با برند زارا یا اچ اند ام بین ۳۵ یا ۱۰۰ منات، حدود ۷۵ تا ۲۱۵ هزار تومان

یک جفت کفش نایک حدود ۷۰ تا ۱۵۰ منات، حدود ۱۵۰ تا ۳۲۰ هزار تومان

یک جفت کفش چرم مردانه حدود ۱۰۰ منات یا ۲۰۰ هزار تومان

 

۶- هزینه سرویس موبایل در آذربایجان

از جمله اپراتورهای اپراتورهای آذری می توان به آذرسل (Azercell)، باکسل (Bakcell) و آذرفون (Azerfon) اشاره کرد. نرخ های متفاوتی دارند، اما به طور متوسط می‌توان گفت یک دقیقه مکالمه در حدود ۰.۰۸ منات (۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان) هزینه بر می‌دارد.

اگر بخواهید با سیمکارت ایرانی خود در آذربایجان استفاده کنید، هزینه ها به شرح زیر می باشد.

++ هزینه های زیر برای هر یک دقیقه و به تومان هستند.

نوع ارتباط ایرانسل با اپراتور آذرسل ایرانسل با اپراتور آذرفون و باکسل همراه اول
مکالمه داخلی ۱۰,۰۰۰ ۲۰۰۰ ۳,۲۳۹
مکالمه با ایران ۱۰,۰۰۰ ۲۰۰۰ ۱۱,۸۱۰
دریافت مکالمه ۴۰۰۰ ۲۰۰۰ ۲,۲۹۰
ارسال پیامک ۲۰۰۰ ۱۰۰۰ ۷۹۰
اینترنت (هر ۱ مگابایت) ۴۴,۰۳۲ ۱۵۰۰ ۲۰۰۰

 

امنیت در طی سفر به آذربایجان

خوشبختانه نرخ جرم و جنایت در شهر باکو بسیار پایین است و آذربایجان از لحاظ شاخص‌های جهانیِ امنیت، تنها یک پله پایین تر از ایران ایستاده است. همچنین این کشور از لحاظ امنیت از کشورهایی ماند هند، ترکیه، اوکراین و روسیه در درجه بالاتری قرار می گیرد.

جالب آن که نرخ جرم هایی چون : دزدی، کیف قاپی، پخش مواد مخدر و … نیز در شهر باکو بسیار پایین است. همچنین طبق آمار و ارقام، امنیت پیاده روی در طی روز و شب در این شهر بالا می باشد.

با این حال با رعایت نکاتی چند برای حفظ امنیت، چیزی را از دست نمی دهید:

اگر با خود پول نقد همراه دارید (که طبیعتا باید همراه داشته باشید) در مکان های شلوغ مواظب جیب و وسایل خود و به خصوص کیف قاپ های حرفه ای باشید و شب ها تنهایی بیرون نروید.

می توانید هر گونه جرم و خلافی را در ایستگاه های محلی پلیس گزارش بدهید و یا با شماره ۱۰۲ تماس بگیرید. برای تلفن کردن همیشه افرادی هستند که بتوانند انگلیسی صحبت کنند. اما اگر می خواهید به ایستگاه پلیس بروید، کسی را برای ترجمه حرف هایتان همراه ببرید. یادتان باشد هیچ گاه برگه ای را که متوجه نمی شوید چیست، امضا نکنید.

دانستنی هایی از کشور آذربایجان

۱- زبان رسمی مردم کشور آذربایجان، آذری است که به زبان و لهجه ترکی آذری زبان های ایرانی شباهت بسیاری دارد.

۲- جالب است بدانید که زبان دوم مردم آذربایجان و شهروندان باکو، زبان روسی است که به صورت گسترده ای در شهر کاربرد دارد. با این حال زبان انگلیسی نیز در برخی از شهرهای باکو توسط مردم مورد استفاده قرار می گیرد.

۳- اختلاف ساعت رسمی ایران با آذربایجان تنها ۳۰ دقیقه است که ساعت آذربایجان ۳۰ دقیقه جلوتر است.

۴- اگر می خواهید به صورت شخصی و زمینی به اذربایجان سفر کنید، تا حد امکان روزی به غیر از جمعه را برای عبور از مرز انتخاب نمایید.  روزهای جمعه و ساعات میانی روز بسیار شلوغ تر از دیگر اوفات اند.

۵- به هنگام گردش در باکو، بازدید از مکان هایی چون برج های شعله باکو، مسجد بی بی هیبت، قصر شیروان شاه، مرکز فرهنگی حیدر علیف، برج میدن (دختر)، میدان آبنما و … را از دست ندهید.

۶- عکاسی در مکان هایی مانند مترو و از ساختمان های رسمی ممنوع است، پس جدا از این کار خودداری کنید.

۷- پلیس آذربایجان بر روی رد شدن از خیابان در مکان هایی غیر از عابر پیاده بسیار حساس است و جریمه آن ۲۰ منات (حدود ۴۰ هزار تومان)  می باشد.

 

بهترین فصل سفر به باکو

تمامی فصل ها وقت مناسبی برای سفر اند اما این که کدام فصل برای شما انتخاب مناسب تری خواهند بود، به علایق، روحیه و تجربیات شما بر می گردد. چرا که هر فصل ویژگی ها و رنگ و بوی خاص خود را دارد. با این حال برای عموم مردم، سه ماه بهار و ماه نخستین پاییز برای سفر به باکو توصیه می شود.

+ سه ماه بهار و ماه مهر، زمان بسیار دلپذیری برای سفر به شهر باکو هستند، چرا که گرمای هوا ملایم است.

+ تابستان های باکو زیاد توصیه نمی شوند، علاوه بر این که گرم ترین اوقات سال هستند و بسیار هم شرجی می باشند. گرچه در این فصل تفریحات تابستانی و دریایی رونق بسیار دارد. البته اگر اهل طبیعت گردی باشید، ماه اول تابستان برای کوهنوردی در کوه های مرتفع اطراف باکوو مناسب است. در این کوه ها دمای هوا به نسب گرمای بسیار پایتخت، دلپذیر و فرحبخش است.

+ ماه آبان نیز زمان مناسبی برای سفر به باکو در نظر گرفته می شود، اما باید بدانید که بعدازظهر ها در این ماه دمای هوا تا ۱۵ درجه کاش می یابد و هوا قدری سرد است. همچنین بارش باران در این ماه به طور متوسط ۳۷۷ میلی متر می باشد.

+ دمای روزانه در ماه آذر از آبان هم پایین تر می رود و بارش باران اغلب زیاد است. سفر در این ماه نیز طرفدار چندانی ندارد.

+ بارش باران و برف در ماه های زمستان بسیار است و دمای هوا پایین ترین زمان خود را سپری می کند. همین موضوع باکو و اطرافش را در  طی ماه های دی و بهمن به مقصد مناسب ورزش ها و تفریحات زمستانی بدل می کند.

 

تهیه و تنظیم : واحد تولید محتوای اصفهان تور

.

برای “هزینه های سفر به باکو، آذربایجان” دیدگاه بگذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کیفیت
قیمت
خدمت