اهواز به عنوان یکی از مهم ترین کلان شهرهای کشور دارای سیستم حمل و نقل عمومی نسبتا قوی و جوانی است که در این مطلب در اصفهان تور به معرفی آن ها پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
اهواز از شهرهای جنوبی کشور است که با جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر هفتمین شهر پرجمعیت ایران محسوب میشود. برخی از بزرگترین کارخانههای کشور نیز در این شهر واقع شدهاند. از طرفی جاذبههای طبیعی این شهر علاقهمندان زیادی را به آن جذب میکنند. مجموع این موارد اهمیت راههای تردد در سطح شهر را بیشتر میکند. به همین بهانه به معرفی انواع آن پرداختهایم.
تاکسی
سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر اهواز به عنوان تنها متولی امور تاکسیرانان، درسال ۱۳۷۷ فعاليت خود را آغاز کرد. امروزه این سرویس حمل و نقل توانسته است بسیاری از مناطق شهری را پوشش دهد. خدمات گوناگونی نیز توسط این سازمان ارائه داده میشود.
تاکسیهای مخصوص راه آهن کارون و مرکز شهر، تاکسیهای فرودگاه، تاکسیهای خطی و آژانسهای بیسیم این خدماتها را شامل میشوند. هر ساله سازمان تاکسیرانی نرخنامهی مصوب را برای خدمات خود عرضه میکند.
به طور خلاصه بخشهای مختلف واحد تاکسیرانی عبارتاند از:
تاکسیهای خطی: متشکل از ۱۲۲ خط مجزا که در کوتاهترین مسیر از نرخ ۱۰۰۰ تومان و در بلندترین مسیر از نرخ ۲۵۰۰ تومان برخوردار است.
آژانسهای بیسیم: برای مسافتهای ۱ کیلومتر تا ۲۵ کیلومتر از ۳۰۰۰ تومان تا ۱۶ هزار تومان.
اتوبوس
در سال ۱۳۵۵ با ورود اتوبوسهای «بت فورد» جابجایی با وسایل نقلیهی عمومی ماشینی آغاز شد. رانندگان این اتوبوسها، شخصا مالکیت آنها را عهدهدار بودند. با توسعهی این سرویسها، بعدها در سال ۱۳۴۹ بود که شرکت واحد اتوبوسرانی اهواز آغاز به کار کرد.
به مرور زمان پس از استقبال، خدمات این سازمان روزبهروز با گسترش در سطح منطقه همراه شد. امروزه نیز با جایگزینی اتوبوسهای فرسوده، ایجاد ایستگاههای مکانیزه، مجهز شدن به دستگاههای کارت-بلیت شاهد پیشرفت آن هستیم.
تعداد ایستگاههای هر یک از مناطق اهواز به شرح زیر است.
منطقه ۱: ۱۹ ایستگاه + ۳ ایستگاه مکانیزه
منطقه ۲: ۱۴ ایستگاه + ۱ ایستگاه مکانیزه
منطقه ۳: ۱۸ ایستگاه + ۱ ایستگاه مکانیزه
منطقه ۴: ۲۳ ایستگاه + ۲ ایستگاه مکانیزه
همچنین در دیگر مناطق شهر ایستگاههای اتوبوسرانی در حال بهرهبرداری هستند.
مترو
سازمان قطار شهری اهواز در سال ۱۳۸۱ تاسیس شد و در همان سال مطالعات فاز صفر پروژهی قطار شهری اهواز توسط مهندسان مشاور به انجام رسید. پس از آن برای مرحلهی اول، مسیر خط یک شمال شرقی-جنوب غربی قطار شهری اهواز به تصویب رسید. به دنبال این امر ساخت این خطوط به صورت پیمانکاری در دست اجرا است.
مسيرخط ۱ قطار شهری اهواز به طول تقريبی ۲۳ كيلومتر شمال شرق شهر را با عبور از بخش مركزی شهر و رودخانهی كارون به جنوب غرب شهر متصل میکند.
.