17

فوریه
2018

لباس های محلی مردم سمنان

پست شده به وسیله : اصفهان تور/ 1637 0

لباس های محلی مردم سمنان

درتکمیل مطالبی که درمورد شهرستان سمنان خواندیم دراینجا میخواهیم درمورد طرز لباس پوشیدن زنان ومردان سمنانی صحبت کنیم که با گذشت زمان انها نیز تغییر کرده و دیگر مردم لباس سنتی خود را نمیپوشندو کمی نیز درمورد موسیقی سنتی و ادبیات قومی مردم سمنان اشنا میشویم باما درمرکز مشاوره سفر اصفهان تور همراه باشید.

استان سمنان به علت شرایط جغرافیایی مختلف هر قسمت از آن دارای آب و هوای متفاوتی بوده، بدین صورت که در نواحی کوهستانی هوا سرد، در دامنه کوهها هوا معتدل و در کنار کویر هوا گرم می‌باشد.

پوشاک مردم استان سمنان به نحوی با وضعیت آب و هوایی منطقه ارتباط دارد.امروزه مردم استان سمنان کم‌تر از لباس‌های محلی استفاده می‌نمایند. لباس‌های معمول اغلب زنان و مردان این استان همان کت و شلوار و پیراهن برای مردان و چادر، مانتو، شلوار و پیراهن برای زنان است.

تن پوش مردان سمنان شامل سرپوش مردانه، تن پوش تابستانی مردانه، تن پوش زمستانی مردانه و پاپوش مردانه، کت چُقا، شلوار کمری، گیوه است.

لباس‌های محلی زنان عبارت است: نوعی سرپوش موسوم به چارقد که طرح و جنس و رنگ و اندازه آن درمناطق مختلف فرق می‌کند، بیشتر زنان محلی سمنانی از تن پوشی به نام پیراهن که اصطلاحاً به آن شوی می‌گویند، استفاده می‌کنند.

شلیته نیز از دیگر لباس‌های مورد استفاده زنان سمنانی است. پاپوش زنانه نیز بسته به فصل گرم یا سرد متفاوت است که مورد استفاده قرار می‌گیرد.

امروزه لباس‌های محلی در شهرها و بخش‌های مختلف شهرستان گرمسار … کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و مردم شهرستان گرمسار همان لباس‌های رایج در کل کشور و استان را استفاده می‌کنند.

از سوی دیگر، مردم شهرستان سمنان کمتر از لباس‌های محلی استفاده می‌کنند و لباس‌های معمول روز که در همه مناطق ایران مورد استفاده است در این خطه از ایران نیز رواج دارد.

لباس های محلی مردم سمنان

موسیقی

موسيقي استان سمنان با تأثير پذيري از مقامات و ملودي هاي مازندراني، خراساني، اقوام مهاجر ترک، امروزه بيشتر به صورت اشکال موسيق کلاسيک ايراني و تا حدودي هم با اشکال موسيقي فولک ويژه اقوام مهاجر ترک زبان خودنمايي مي کند. در حال حاضر عمده ترين جريان موسيقي استان، موسيقي کلاسيک و معاصر ايراني است و مراکز آموزش و تبليغ محدود آن، در شهرهاي بزرگ استان ايجاد شده است.

ادبیات قومی

زبان سمناني را مي توان نزديک به زبان پهلوي دانست که طي دوره هاي گوناگون دست نخورده باقي مانده است. در منطقه شاهرود گويش رايجي که وجود دارد به شاهرودي معروف است . گويشهاي ديگري نيز در ناحيه شاهرود وجود دارد که مربوط به گروههاي انساني مهاجر است که با لهجه هاي کردي، ترکي، بلوچي و بعضي ها هم با گويش عربي صحبت مي کنند. در واقع گويش شاهرودي گويش مسلط منطقه شاهرود است.

زبان و لهجه محلي متداول در بين گرمساريها، لهجه رازي است که با جزئي تفاوت اهالي نواحي اطراف تهران، ري، شميران و ورامين نيز بدان تکلم مي کنند و اما ساکنين نواحي مجاور بلاد جبال يعني مناطق کوهستاني دامنه جنوبي البرز مرکزي با لهجه اي آميخته از لهجه هاي رازي و ناحيه جبال که خود تحت تاثير لهجه طبري قرار گرفته سخن مي گويند. زبانهاي محلي ديگر گرمسار عبارتند از: ترکي که افراد ايل اصانلو و پازوکي بدان تکلم مي نمايند. زبان اصانلو شبيه ترکي زنجاني و زبان ايل پازوکي شبيه ترکي آذربايجان است. افراد اليکايي نيز به زبان محلي مخصوص خود تکلم مي نمايند .

همانطور که دیدیم ادبیات وموسیقی مردم سمنان درطی دوره ها تغییرات فراوان داشته و از شهرهای اطراف نیز تاثیر بسیار پذیرفته است.

واحد تولید محتوای اصفهان تور

.

برای “لباس های محلی مردم سمنان” دیدگاه بگذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کیفیت
قیمت
خدمت