غذاهای محلی شهر طبس
از جالب ترین جاذبههای گردشگری در هر منطقهای انواع غذاهای آن سرزمین و نحوه طبخ آن است. غذاهای سنتی شهر طبس از استان خراسان جنوبی از مواد در دسترس و متناسب با شرایط آب و هوایی تهیه میشود.در این بخش با وب سایت طلوع سفریاد همراه باشید.
غذاهای محلی مورد استفاده در این منطقه به فراخور فصل و همچنین طبع افراد(سرد مزاجی یا گرم مزاجی) و این که بعضی از غذاهای محلی جنبه درمانی یا پیشگیری از بیماری داشته مورد استفاده مردم قرار میگرفته است.
از جمله خوراکیهای استان شامل؛
انواع آش: آش جوشپره، آش محلی، آش لخشک، آش بلغور ترش، قلیه آش، آش بلغورشیر، آش انار، آش اماج، آش گوشواره، آش بورش، آش دوغه، آش قیمه.
انواع آبگوشت: آبگوشت بزباش، آبگوشتکشک، آبگوشت گندم و آبگوشت بلغور
انواع اشکنه: اشکنه خنجک، اشکنه زرشک، اشکنه تخم مرغی، اشکنهغوروتی، اشکنه اوجیج، اشکنه گوجه، اشکنه سیب زمینی، اشکنه آرد بریون، قلور تروش
انواع خوراک: خوراکبامیه، خوراک کدوچه با نان برنجی، خوراک سیب و کدوچه، پوره عدس، دوغ گرم، سوپ ذرت، کباب نارنجکی، قاتقاب، پولانی، کم جوش، اماج، چغندر، دنی، قیسی، جوش و اره، فله، حلیم، ارزه پلو، پلو زیره، رشته فرنگی پلو
انواع خورشت: خورشت کنگر، خورشت گوجه فرنگی، خورشت بامیه، خورشت کدو حلوایی
انواع نان: نان پتیر، نان خشکی، نان ته تغاری، نان جوین، نان کوله، نان روغن جوش، نان کماچ، نان جان جانی، نان گاورسی، نان سمنو، نان شلغمی، نان تاتران، نان سمبه
قورت یا “کشک دیگ چدنی: یکی از فرآوردههای فرعی شیر است که به روش سنتی از جوشاندن، تغلیظ و یا خشک کردن دوغی که پس از کره گیری باقی میماند و یا از ماست بدون چربی تهیه میشود.
کشک دیگ چدنی یا خاکستری در خراسان جنوبی مورد استقبال زیادی قرار دارد که به نام «قورت» نیز مشهور است این نوع کشک خواص بیشتری نسبت به سایر کشکها دارد.
گندم پلو(بلغور) با بادمجان: این غذا از گندم یا جو کامل تهیه شده یعنی گندم همراه با سبوس،که بسیار مقوی و مفید میباشد.
کشک زرد: نوع دیگری از کشک خراسانیهاست و به صورت پودر زردرنگ خشک است که از روزگاران کهن برجای مانده است.
.