12

مارس
2018

غذاهای محلی گناباد

پست شده به وسیله : اصفهان تور/ 2891 0
غذاهای محلی گناباد

گناباد یکی از شهرستان های استان خراسان رضوی میباشد. که دارای مردمانی با آداب و رسوماتی ویژه است،غذاهای محلی که ریشه در سنت ها و تاریخ دیرینه ی این شهر دارد هنوز هم در بین مردمانش رواج دارد،شرکت خدمات مسافرتی اصفهان برای آشنایی شما همراهان بخشی از این غذاهای محلی را گردآورده است. در این مقاله با اصفهان تور همراه باشید.

جوش پره

مواد لازم:عدس-کنجد-مغز پسته یا بادام یا زردآلو(هستک)-خشخاش-ادویه-آرد-آب-کشک

ابتدا عدس را آب پز کرده و رنده می کنیم.مغز پسته را خرد کرده و ریز می کنیم. خشخاش و کنجد را خرد کرده و کمی تفت می دهیم و با سایر مواد مخلوط می کنیم تا به اصطلاح بار آن به دست آید. سپس به بارمان ادویه اضافه می کنیم. آنگاه آرد را با آب اضافه کرده وخمیر درست می کنیم و خمیر را به زواله تبدیل می کنیم. (با حرکت دست)سپس با وردنه زواله را صاف کرده و قطعه قطعه کرده و داخل هر قطعه مقداری بار قرار داده و آن را لقمه می کنیم و سپس لقمه ها را می گذاریم تا ۲ساعت بپزد. غذا آماده است. کشک ها را روی لقمه ها ریخته تا غذا لذیذ شود.

 

آش لخشک:

آش لخشک گنابادی یکی از آش های محلی خراسان است که طرفداران زیادی هم دارد. اصلی ترین فرق آن با آش رشته معمولی، در نوع رشته آن است. رشته ی لخشک به نوعی رشته پهن و نازک تقریبا مربع مربع گفته می شود که به جای رشته معمولی در آش معمولی استفاده می شود.

 

توگی :

این غذا از غذاهای ویژه ی فصل زمستان است و در روزهای سرد سال طرفداران بیشماری دارد.فواید و خواص این غذا عبارتند از:

ملین قلیایی کننده ی بدن دارای آنتی اکسیدان فراوان، کاهش دهنده ی تری گلیسرید و پروتئین فعال.

 

گندم پلو گنابادی

این غذا دارای ویتامین ای، و برخی ویتامین های گروه ب. همچنین این غذا دارای خواص ضد افسردگی میباشد و از غذاهای محبوب گنابادی میباشد که طرفداران بسیاری دارد.

 

تافتون گنابادی :

این نوع نان دارای سبوس فراوانی میباشد به همین خاطر مقدار ویتامین های گروه ب و فیبر های غیرمحلول آن بسیار بالاست، و در گناباد بسیار محبوب میباشد.

 

چندشيريني نوروزي

كُلُمبه زنجبيلي :آرد را با روغن ومقداري زنجبيل و شكر و زعفران خمير مي كنند و مدتي مي گذارند تا ور بيايد و بعد خمير رازواله مي كنند  و با چوبه پهن مي كنند و با وسيله اي به نام پسكي منقش مي سازند و بعد با قالب هاي گرد يا لوزي يا با سر استكان مي برند و آن را مدتي زير شال خميري ميگذارند تا سفت شود و بعد با سوزن چند سوراخ مي كنند تاهنگام پختن باد نكند و بعد روي آن را با سفيده ي  تخم مرغ لعاب ميدهند و آن را به تنور مي برند و  مي پزند بعد از پختن آن را با زعفران خال  مي زنند تا تزيين شود. كلمبه شيريني خوشمزه اي است كه تا مدت زيادي مي توان آن را نگهداري كرد و دير فاسد مي شود .

رو واكرده:خمير رو واكرده مانند كلمبه تهيه مي شود ولي شكر ندارد و قالب آن بزرگ تر است و آن را نازك تر درست مي كنند بعد از آنكه از تنور بيرون آمد آن ها را دو تادوتا مي چينند و در بين هر دو تايي مقداري از حلواي مخصوصي كه از شيره ي انگور عسكري و مغز گردو و كنجد و زعفران به دست آمده قرار مي دهند و آن ها را به هم مي چسپانند. و روي آن ها را با آب زعفران خال مي زنند تا قشنگ شود.

قطاب: مقداري آرد را با نمك و زردچوبه و روغن حيواني يا نباتي خمير مي كنند و بعد از آن كه خمير برامد آن به قسمت هاي كوچكي تقسيم مي كنند و با چوبه پهن مي كنند و روي آن را با باري كه قبلا آماده كرده اند پر مي كنند اين  بار از مقداري عدس يا ماش چرخ شده و و ادويه جات ديگر از جمله فلفل تشكيل شده بعد دو لاي خمير پهن شده را روي بار مي اندازند كه در اين صورت به شكل نيم ماه در مي آيد ودور آن را به شكل مار پيچ مي بندند كه محكم و زيبا شود مدتي آن را زير شال مي گذارند و بعد با سوزن چند سوراخ مي كنند تاهنگام پختن باد نكند بعد آن را به تنور مي برند و مي پزند و بين شكل يك خوراكي بسيار خوشمزه به دست مي آيد بعضي از اين نوع شيريني به صورت گرد هم درست مي شود .

 لچكي:

خمير آماده شده مانند قطاب است كه آن را به شكل سه گوش مي برند و وسط آن را با سبزي پخته بلقس پر مي كنند و مي بندند و آن را به تنور مي برند تابپزد.

 

 

 

.

برای “غذاهای محلی گناباد” دیدگاه بگذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کیفیت
قیمت
خدمت