جنگل دوزار تنکابن

29

جولای
2018

جنگل های ایران

پست شده به وسیله : اشکان علینقیان/ 999 0

جنگل های ایران

جنگل یکی از مناطقی است که انسان برای دوری از سرو صدا و شلوغی زندگی روزمره و برای کسب آرامش و انرژی دوباره هر از چند گاهی به دامن آن پناه می برد . گستره جنگل ها در ایران به دلیل استفاده نادرست ، آتش سوزی ، قطع بی رویه درختان ، عدم احتمام به نگه داری و حفاظت از این منابع خدادادی در حال کم شدن می باشد.

برای مسافرانی که عادت دارند خودشان و با وسیله شخصی برای دیدن جاذبه های طبیعی ایران سفر کنند اطلاع از پوشش جنگلی مناطق مختلف ایران لازم می باشد .  ما در مرکز مشاوره سفر اطلاعات کلی در مورد انواع جنگلهای ایران منتشر کرده ایم . امیدواریم با سفر به این معادن طلای سبز هم از طبیعت سر سبز ایران لذت ببرید و در حفظ و نگهداری از محیط زیست کوشا باشید . 

 در وب سایت مرکز مشاوره سفر ، مهمترین جنگلهای ایران را که امکان مسافرت و گردش در آنهاوجود دارد را حضورتان معرفی می کنیم .

جنگل دوزار تنکابن
جنگل دوهزار تنکابن

 

جنگل‌های ایران

بیشتر جنگل‌های ایران، در نواحی شمالی در حاشیه جنوب دریای خزر جای دارند. این مناطق جنگلی دارای آب و هوای معتدل شرجی می‌باشند و از شرق استان اردبیل تا استان خراسان شمالی کشیده شده‌اند و در این امتداد، سه استان گیلان، مازندران و گلستان را دربر می‌گیرند. رشته کوه البرز که بلندترین رشته کوه خاورمیانه است، همچون دیواری در مقابل رطوبت ناشی از دریای خزر ایستاده و مانع نفوذ آنها به نواحی مرکزی ایران می‌شود؛ بنابراین این ابرها مجبور به بارش در نواحی شمالی می‌شوند و نواحی مرکزی خشک و بیابانی می‌شوند.

سه میلیون و چهار صد هزار هکتار جنگل در دامنه‌های شمالی کوه‌های البرز و استان‌های ساحلی دریای خزر وجود دارد. مساحت جنگل‌های دیگر که پراکنده درسایر نقاط کشور می‌باشند تا سه میلیون هکتار است. از این جنگلها تنها ۳ میلیون هکتار برای بهره‌برداری صنعتی قابل استفاده‌است، بقیه جنگل‌ها به سبب کمبود در نگاهداری درست یا آسیب‌های طبیعی مورد بهره‌برداری نیستند. براساس اسناد و مدارک موجود، ایران از زمان باستان تا آغاز قرن هیجدهم دارای جنگل‌های بسیار و گوناگون بود. پهنه جنگل‌های موجود در ایران با مرزهای کنونی در زمان هخامنشیان به بیش از ۱۶ میلیون هکتار می‌رسید. از بین بردن جنگل‌های ایران از زمان حمله مغول آغاز گشت و به ویژه در سه قرن گذشته به بالاترین مرتبه خود رسید. در زمان قاجار بین سالهای ۱۲۸۱ و ۱۲۹۱ نزدیک به ۱۳۰ هزار تن زغال چوب از بریدن درختان جنگلی ایران تولید شد و به خارج از کشور صادر شد.

 

ملی کردن جنگل‌ها و مراتع

بدین سبب ملی کردن جنگل‌ها و مراتع و ملی کردن آب‌های کشور سرمایه‌های طبیعی و ثروت ایران در برنامه دولت قرار گرفت.

در ۶ بهمن ۱۳۴۱ در چهار چوب منشور انقلاب سفید جنگل‌های ایران ملی اعلام شد. بر اساس اصل دوم انقلاب شاه و مردم جنگل‌های ایران که آن‌ها را معادن طلای سبز لقب داده‌اند و مراتع کشور ملی شد. با این اقدام نزدیک به ۱۲۰ میلیون هکتار جنگل‌های و مراتع کشور برای بهره‌برداری ملی در اختیار دولت قرار گرفت. در پهنه‌ای (مساحتی) نزدیک به ۲۸،۰۰۰ هکتار جنگل‌های مصنوعی ایجاد شد. بیش از ۵،۰۰۰ هکتار فضای سبز دور شهرهای بزرگ و پارک‌های جنگلی بیشماری در منطقه‌های گوناگون کشور به وجود آمد. برنامه‌های گسترده‌ای دربارهٔ زنده کردن دوباره منابع جنگلی و حفاظت خاک و مهار کردن شن‌های روان و جلوگیری از پرشدن مخزن‌های سدها، جلوگیری از پیشرفت کویر و واپس راندن آن از راه نهال کاری کویری در ایران پیاده شد.

پهنه چراگاه‌های ایران در سال ۱۳۴۰ به هجده میلیون هکتار می‌رسید؛ که هشت میلیون آن مرتع‌های عادی و ده میلیون آن بیشه زارهایی که کم و بیش با درخت بودند. این چراگاه‌ها تنها برای چرای نیمی از دام‌های کشور بسنده می‌کرد و نه بیشتر. در چهار چوب اصل دوم یعنی ملی کردن جنگل‌ها و مراتع برنامه‌های همانندی برای چراگاه‌ها و مراتع کشور و به کارگرفتن شیوه‌های نوین مرتع داری از راه بررسی و آگاهی و شناخت منابع گیاهی، پژوهش‌های اقلیمی، گردآوری نمونه‌های نباتی و بررسی نیروی نهفته در مرتع‌ها برنامه‌ریزی و اجرا شد. در چهارچوب این اصل انقلاب سفید تا سال ۱۳۵۷ بیش از چهار هزار نفر نیروی محافظ منابع طبیعی و جنگل‌ها و مراتع بودند.

بر اساس آمار تا پایان ۱۳۵۵ خورشیدی پروژه‌های جنگل داری ۳۰۰ هزار هکتار از ۶۱۵ هزار هکتار جنگل‌های قابل بهره‌برداری شمال کشور را شامل شده‌است. نزدیک ۳۹ هزار هکتار در ایران جنگل کاری شده و در زمینه ایستا کردن شن‌های روان مساحتی بیش از ۸۰۰ هزار هکتار نهال کاری شده‌است. پروژه ایستا کردن شن‌های روان برای نخستین بار در حارث آباد سبزوار در سال ۱۳۴۴ خورشیدی اجرا شد و پس از نه سال سرزمین پهناوری در کناره کویر به جنگلی سر سبز و زیبا از درختان تنومند تاغ برگردانیده شد.

 

درختان و فرسایش خاک

درختان و درختچه‌ها و به‌طور کلی پوشش گیاهی در حفظ و پایداری خاک و افزایش قابلیت نفوذ آنها نقش مؤثری دارند خاک سطحی قابل استفاده انسان بیش از چند سانتی‌متر نیست به همین جهت حفظ و نگهداری آن امری حیاتی به‌شمار می‌رود.

در مناطق خشک فرسایش بادی عامل عمده تخریب خاک‌ها بوده و در مناطق باد خیز درختان عامل مؤثری در تثبیت خاک‌ها به‌شمار می‌آیند.

باد شکن‌های سبز، حائل و ضربه گیر بوده که متشکل از چند ردیف درخت می‌باشد. در اطراف اماکن مسکونی یا باغات به صورت کمربندهای سبز طویل کاشته می‌شوند و بسیاری از صدمات ناشی از باد را تقلیل می‌دهند.

 

آب و هوا در جنگل‌ها

برخی جنگل‌ها (جنگل‌های همیشه سبز) چندان تحت تأثیر تغییرات آب و هوایی نیستند؛ ولی برخی دیگر (جنگل‌های خزان کننده) بشدت تحت تأثیر بوده، کلیه برگ‌های خود را در هر پاییز از دست می‌دهند.

میزان رویش درختان جنگلی وابسته به فاکتورهای متعددی است که عمدتاً شامل نور خورشید، نوع خاک، آب، درجه حرارت و پتانسیل ژنتیکی درختان می‌باشد. اکثر این فاکتورها و عوامل به‌طور مستقیم یا غیر مستقیم به آب و هوا مربوط می‌شود.

در فصل تابستان درجه حرارت هوای درون جنگل معمولاً بین ۶ تا ۸ درجه فارنهایت (۳ تا ۴ درجه سانتیگراد) پایین‌تر از درجه حرارت بیرون جنگل است، لیکن در زمستان درجه حرارت در جنگل خیلی نزدیک به درجه حرارت فضای باز و گاهی چند درجه‌ای گرمتر است.

درجه حرارت خاک در فضای باز در یک روز تابستانی ممکن است به ۹۰ درجه فارنهایت (۳۲ درجه سانتیگراد) برسد، در حالی که درجه حرارت خاک در یک توده جنگلی مجاور ۲۰ درجه فارنهایت (۱۱ درجه سانتیگراد) می‌باشد.

در یک جنگل سوزنی برگ در فصل زمستان، به دلیل تأثیر عایق مانند تاج پوشش و لاشبرگ موجود در کف جنگل خاک جنگلی دیرتر یخ زده و همین‌طور در بهار نیز زمین دیرتر گرم می‌شود.

 

ناحیه‌های جنگل‌های ایران

جنگل‌های ایران را می‌توان به پنج ناحیه رویشی بشرح زیر تقسیم‌بندی نمود:

  1. ناحیه هیرکانی (خزری) که نوار سبز شمال کشور را تشکیل می‌دهد.
  2. ناحیه ایران و تورانی که بطور عمده در مرکز ایران پراکنده شده‌اند.
  3. ناحیه زاگرس که به‌طور عمده جنگلهای بلوط غرب کشور را تشکیل می‌دهند.
  4. ناحیه خلیج فارس که در نوار ساحلی جنوب پراکنده می‌باشند.
  5. ناحیه ارسبارانی که متشکل از گونه‌های نادر و منحصربه‌فرد می‌باشند.

جنگل‌های ایران در پنج ناحیه پخش می‌باشند. ایران در بین ۵۶ کشور دارای جنگل در جهان مقام چهل و پنجم را دارا می‌باشد.

 

ناحیه دریای مازندران

جنگل‌های شمال کشور که به جنگل‌های ناحیهٔ رویشی هیرکانی یا خزری، جنگل‌های مرطوب و جنگل‌های صنعتی شمال شهرت یافته‌اند هم چون نوار سبزی حاشیهٔ جنوبی دریای خزر و نیم رخ شمالی رشته کوه البرز از آستارا تا گلیداغی را به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر، عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر و ارتفاع ۲۸۰۰ متر از سطح دریا پوشانده‌اند. تاکنون ۸۰ گونهٔ درختی (به طور عمده پهن برگ)، چهارگونهٔ سوزنی برگ بومی و ۵۰ گونه درختچه‌ای در این جنگل‌ها شناسائی شده که اغلب آنها از تیپ‌های آمیختهٔ راش، ممرز، بلوط، افرا و توسکا هستند.

این ناحیه نوار سبز شمال کشور در مازندران است. منطقه هیرکانی دارای آب و هوای مرطوب بوده و متأثر از دریای مازندران می‌باشد. این منطقه از آستارا در گیلان آغاز شده و تا ارتفاعات جنگل گلستان در استان گلستان ادامه می‌یابد. اصلی‌ترین درختان این جنگلها پهن برگ هستند. تعداد اندکی از درختان سوزنی برگ نیز در این جنگلها یافت می‌شوند. مهم‌ترین جوامع جنگلی در این بخش از ایران در زیر آمده‌اند:

  1. بلوط-شمشادستان
  2. بلوط-ممرزستان و انجیلی- ممرزستان
  3. راشستان
  4. لور- آوری استان

البته جوامع دیگری نیز بصورت فرعی یافت می‌شوند مانند:

  1. افرا- ازادستان
  2. توسکاستان
  3. ارس استان

 

ناحیه ایران و تورانی

ناحیهٔ رویشی ایران تورانی با مساحتی حدود ۱/۴ میلیون هکتار، جزو مناطق خشک و نیمه خشک بوده و قسمت عمدهٔ فلات مرکزی ایران را دربرگرفته است. نوسان حرارت در این ناحیه بسیار شدید است به نحوی که شدت حرارت تابستان در آن مشابه صحراهای آفریقا و سرمای زمستان آن از سرمای ناحیهٔ مدیترانه شدیدتر است. این ناحیه بر اساس شرایط توپوگرافی و ارتفاع به دو منطقهٔ کوهستانی با آب و هوای سرد و منطقهٔ جلگه‌ای با آب و هوای بیابانی و گرم و خشک تقسیم می‌شود. هر چند که شرایط جوی منطقه‌ای موجب پراکندگی و فاصلهٔ زیاد درختان شده اما به دلیل وسعت زیاد این ناحیه دارای گونه‌های گیاهی متنوع می‌باشد به نحوی که ۶۹ درصد فلور ایران در آن قرار گرفته‌است.

ناحیه ایران و تورانی در مرکز ایران پراکنده شده‌اند. استان خراسان در این ناحیه از پوشش‌های گیاهی ایران قرار می‌گیرد. استان خراسان حدود ۱/۵ سطح کشور ایران را دارا است ولی ۱/۳ این استان را کویر و بیابان می‌پوشاند. اصلی‌ترین تیپ‌های گیاهی در این استان عبارت‌اند از:

  1. پسته و بادام
  2. ارس
  3. درمنه و گون
  4. تاغ

البته جنگل کاری‌های وسیعی از گونه تاغ نیز در این استان انجام شده‌است.

جنگل‌های زاگرس در اطراف شهر بانه

این ناحیه با مساحتی حدود ۱/۶ میلیون هکتار از کیلومتر ۲۵ پیرانشهر به سردشت در استان آذربایجان غربی شروع و به شهرستان فیروزآباد فارس ختم می‌شود. جنگل‌های این ناحیه در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویر احمد و قسمتی از اصفهان پراکنده هستند. البته علاوه بر استان‌های فوق هنوز بقایای گونهٔ اصلی زاگرس یعنی بلوط در شهرستان نهاوند استان همدان و شهرستان شازند مرکزی رویش دارد که دلیل قابل مشاهده‌ای بر گسترهٔ وسیع تر جنگل‌های زاگرس از گذشته تا به امروز است.

ناحیه زاگرس به جنگلهای بلوط غرب کشور گفته می‌شود. درخت اصلی در این جنگلها بلوط است. آب و هوای زاگرس به سبب قرار داشتن در کنار آب و هوای‌های مختلف همانند ایران-تورانی و صحرا-سندی، گرمسیری و همچنین تأثیرپذیری از سیکلون‌های آناتولی و دریای سیاه بسیار گوناگون است.

ناحیه خلیج فارس (حرا)

ناحیهٔ رویشی خلیج عمانی با مساحتی حدود ۰/۱۸ میلیون هکتار بخشی از جنوب غرب و تمام سواحل جنوبی کشور را دربرمی گیرد. این ناحیه در مقایسه با نواحی رویشی هیرکانی، ارسبارانی و زاگرس از تنوع گیاهی کمتری برخوردار بوده و سطح زیادی از آن را جنگل‌های مانگرو تشکیل می‌دهد. ناحیهٔ رویشی خلیج فارس و دریای عمان از قصر شیرین شروع و به صورت نوار باریکی به سمت جنوب کشور کشیده شده و پس از عبور از استان‌های خوزستان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان به مرز ایران و پاکستان ختم می‌شود؛ به دلیل تفاوت اکولوژیکی، رویش‌های اصلی این ناحیه به دو قلمرو تقسیم می‌شوند.

ناحیه خلیج فارس در نوار ساحلی جنوب پراکنده می‌باشند. این جنگلها به دو بخش خلیج فارس و دریای عمان تقسیم می‌شود. درختان بخش خلیج فارس بیشتر کنار- کهور و درخت نمای نخل است. در صورتی که درختان آکاسیا در بخش دریای عمان اصلی تر است. البته درختان حرا و چندل نیز در فاصله دریا و ساحل در بعضی نقاط مانند بندر خمیر- لافت و قشم -سیریک دیده می‌شود.

ناحیه ارسبارانی

این ناحیه با مساحتی حدود ۷/۱۴۸ هزار هکتار، در شمال غربی ایران در استان آذربایجان شرقی، شمال غرب استان اردبیل و به طور عمده در حوزهٔ آبخیز رودخانهٔ ارس قرار دارد. وضعیت اقلیمی خاص و برخورداری از آب و هوای نیمه مرطوب و وجود مه در این ناحیه سبب شده جنگل‌های نیمه انبوهی در این مناطق بوجودآید. اگر چه میزان بارندگی در این منطقه دارای نوسان ۶۰۰-۳۰۰ میلی‌متر در سال است اما به طور عمده بیشتر روزهای سال، هوا مه آلود بوده و این امر تأثیر بسزایی در افزایش بیلان آب و ذخیره‌سازی آن در خاک دارد. ناحیهٔ رویشی ارسباران جزء ذخایر ژنتیکی جهانی ثبت شده و از تنوع بیولوژیکی بالایی برخوردار است، به نحوی که حدود ۱۰۰ گونهٔ چوبی همانند بلوط، ممرز، افرا، بنه، زبان گنجشک، شیرخشت، بادام، کیکم، ارس، زغال اخته، داغداغان، ملچ، سرخدار و … در این ناحیه رویشی وجود دارند. علاوه بر موارد در پیش گفته شده بیش از ۷۷۵ گونهٔ گیاهی (۵۵ گونه از آنها برای اولین بار در ایران گزارش شده‌است) در منطقهٔ حفاظت شدهٔ ناحیهٔ رویشی ارسبارانی شناسایی شده‌است.

 

هشدار دربارهٔ نابودی جنگل‌های ایران

بر اساس آمارهای دولتی طی سال‌های ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰، بیش از ۱٫۵ میلیون متر مکعب چوب از جنگل‌های شمال ایران برداشت شده‌است. رئیس انجمن جنگل‌بانی اعلام کرد که این رقم، بیان‌گر آمار رسمی در این زمینه است و بدون شک در کنار این برداشت‌ها، قطع درختان به‌طور غیرقانونی نیز در جریان است که بر میزان کل نابودی جنگل‌ها می‌افزاید. متخصصان جنگل گفته‌اند که جنگل‌های شمال ایران تاکنون به اندازه‌ای آسیب دیده‌اند که تاب این برداشت گسترده را ندارند. پیش‌بینی شده‌است که با ادامهٔ این روند، جنگل‌های شمال ایران به سرنوشت جنگل‌های غرب ایران دچار خواهند شد و از میان خواهند رفت. در حال حاضر تنوع زیستی و حیات وحش در جنگل‌های شمال از میان رفته‌است. از سوی دیگر، کارشناسان یکی از دلایل وقوع سیل‌های ویرانگر را در شمال ایران، نابودی پوشش گیاهی و بریدن درختان منطقه ارزیابی کرده‌اند.

رئیس سازمان محیط زیست ایران نیز اعلام کرده‌است که در پنج دههٔ گذشته، سطح جنگلی ایران از ۱۸ میلیون هکتار به ۱۴ میلیون هکتار رسیده‌است و سطح جنگلی نابودشده، به بیابان تبدیل شده‌است.

برآورد شده‌است که سالانه ۶۳ هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس و شمال ایران نابود می‌شود و دلیل آن طمع انسان‌ها و نه نیازشان است

سازمان خواربار و کشاورزی جهانی (فائو) اعلام کرده‌است که ایران یکی از ۷۰ کشور در حال توسعه در دنیا است که پوشش جنگلی کمی دارد و این پوشش جنگلی اندک، با سرعتی بیشتر از دیگر نقاط دنیا در حال نابودی است.

در زیر فهرست اسامی جنگل های ایران و ذکر آدرس آنها بیان شده است .

 

جنگل دالخانی

مازندران – رامسر ۷ کیلومتر بعد از خروجی آسفالته جاده رامسر به تنکابن، جاده هریس به سمت دالخانی

جنگل دالخانی از بکرترین جنگل های ایرانه که به دالان بهشت نیز معروفه. دالخانی روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان رامسر در ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی رام…

 

جنگل دوهزار

مازندران – تنکابن

این منطقه فوق العاده زیبا است و چشم اندازه ای بدیع کوهستانی، چمنزار و جنگل های مرتفع جلگه ای داره. درآمد اکثر مردم روستاهای دوهزار از فعالیت های زراع…

 

آبشار لاتون (بارزاو)

گیلان – آستارا ۱۵ کیلومتری جنوب شهرستان آستارا، لوندویل، روستای کوته کومه

آبشار لاتون در میون جنگل های انبوه گیلان و در مجاورت کوه زیبای اسپیناس قرار گرفته. ارتفاع تقریبی این آبشار ۱۰۵ متره و لقب بلندترین آبشار استان گیلان ر…

 

جنگل ابر

سمنان – شاهرود ۴۵ کیلومتری شمال شرق شاهرود

جنگل زیبا و خوش آب و هوای “ابر” در ۴۵ کیلومتری شمال شرق شاهرود از جنگلهای بکر و زیبای استان سمنان است. این جنگل در زمره جنگلهای هیرکانی کشور است و به …

 

کلبه های جنگلی هتل بام سبز رامسر (هتل بام رامسر)

مازندران – رامسر کیلومتر ۵ غرب رامسر، مجتمع رفاهی تفریحی شهر سبز تله کابین رامسر

دهکده جنگلی تله کابین رامسر شامل کلبه های اقامتی زیباست که محیطی گرم و آرام را در طبیعت بکر جنگل های کوهستان ایلمیلی تدارک دیده است تا برای مشتاقان طب…

آبشار و جنگل پلنگ دره

 

مازندران – قائم شهر مسیر قایم شهر – فیروز کوه، شیرگاه

آبشار پلنگ دره که در شیر گاهه مازندرانه، از سبزترین و جذاب ترین مسیر های طبیعت گردیه. تو مسیر این آبشار یکی از زیباترین جنگلهای جهان هستی رو میبینیم ….

جنگل سربرج

خراسان رضوی – طرقبه روستای سربرج

در نزدیکی های مشهد جنگلی انبوه وجود داره که به گفته ساکنان آن حوالی، شب هنگام صداهای وحشت آوری مثل صداهای شبیه جیغ یا صوت به گوش می رسه. با تاریک شدن …

 

جنگل حرا (منطقه حفاظت شده حرا)

هرمزگان – قشم شمال غرب جزیره قشم،بندر خمیر،سواحل و خوریات و آبراه های کنار ساحلی

منطقه حفاظت شده جنگلهای حرا در استان هرمزگان واقع هست. گونهٔ جنگلی حرا (مانگرو) از ویژگی های اکوسیستم سواحل جنوبی ایرانه که به طور پراکنده، از تنگه ه…

 

پارک جنگلی سراوان

گیلان – رشت ۱۷ کیلومتری از شهر رشت

پارک جنگلی سراوان از قدیمی ترین عرصه های جنگلی گیلانِ که به خاطر گونه های متنوع گیاهی که داره در سطح کشور و حتی جهان کم نظیرِ. ابتدای ورودی پارک جنگلی…

 

پارک فندقلو (جنگل فندقلو)

اردبیل – نمین ۱۰کیلومتری جنوب شهر نمین

جنگل فندقلو یکی از مناطق گردشگری طبیعی استان اردبیل و شهر نمینِ که به دلیل دسترسی راحت همچنین وجود امکانات خوب مورد توجه هالی و مسافران این مسیر بوده…

 

جنگل درازنو

گلستان – کردکوی

جنگل درازنو در استان گلستان واقع است. دهکده درازنو در جنوب شهرستان کردکوی و در محدوده ملک سورم سرا (بالاجاده) واقع شده که در گذر سده ها مورد استفاده خ…

 

روستای آبندانکش

مازندران – ساری ۴ کیلومتری ساری

این روستا که دارای قدمتی بسیار طولانی (حدودا ۲۰۰۰ سال) است، آب بندانی معروف و جنگلی زیبا در کنار آب بندان دارد . اولین بوستان روستایی کشور در اینجاست،..

 

 

پارک جنگلی جوارم

مازندران – سواد کوه نرسیده به شیرگاه

پارک جنگلی جوارم که به خاطر پوشش زیبای گیاهی دارای استعدادهای گردشگری است دارای سفره خانه سنتی، سرویس بهداشتی، آلاچیق و سکوهای اسکان و محوطه بازی کو…

 

جنگل رنگو

گلستان – گرگان روستای توشان

جنگل زیبای رنگو (رینگو) در پانزده کیلومتری جنوب غربی گرگان واقع شده. از کوچه های روستای توشن، راه جنگل پیداست. هر کوچه ای به جاده ای خاکی و مزارعی خت…

 

جنگل سه هزار تنکابن

مازندران – تنکابن جاده سه هزار

این جنگل ها با چشم اندازی بدیع، چمنزارها، جنگل های مرتفع، جلگه ای و رودخانه پر آب، یک مجموعه بی نظیر طبیعی رو فراهم کرده تا مشتاقان طبیعت، منطقه ای ب…

 

روستای جنگلی افراتخته

گلستان – علی آباد کتول ۱۰ کیلومتری جنوب شرقی علی آباد کتول

افراتَخته از روستاهای جنگلی استان گلستانه که یکی از زیباترین و دیدنی ترین مناظر بکر طبیعت رو در خود جای داده. روستایی با جنگل های انبوه چند هزار ساله …

 

روستای ییلاقی لاویج

مازندران – نور ۱۸ کیلومتری جنوب چمستان نور

روستای ییلاقی لاویج در ۱۸ کیلومتری جنوب چمستان نور در میان دره های جنگلی و زیبای البرز قرار گرفته که از پر طرفدارترین جاذبه های گردشگری این منطقه است….

 

جنگل اولنگ

سمنان – شاهرود ۸۵ کیلومتری شمال شاهرود

جنگل اولنگ در فاصلۀ ۸۵ کیلومتری شمال شاهرود در امتداد جنگل های ابر و قطری قرار دارد و از شمال به جنگل­ های استان گلستان، از شرق، غرب و جنوب به ارتفاعا…

 

 

جنگل الیمستان

مازندران – آمل کیلومتر ۲۰ جاده هراز از آمل روستای الیمستان

الیمستان محل رویش گیاه “الیما” است که در اردیبهشت ماه رشد می کنه و گویی نام جنگل از این گیاه گرفته شده . الیمستان یکی از مناطق توریستی ایران است که تو…

 

درفک

گیلان – رودبار شمال شرقی شهرستان رودبار، منطقه جنگلی سیاهکل

این کوه درناحیه کوهستانی البرز غربی در نزدیکی مرزهای کوهستانی کوهای گشلان قرار داره و از شمال توسط یک دیوار عظیم آهکی ۵۰۰ متری به منطقه جنگلی سیاهکل…

 

ساحل رامدشت

گیلان – رودسر

منطقه توریستی، گردشگری رامدشت در واقع محله ای زیبا و ساحلی در شهرستان رودسرِ. علت نامگذاری این محله به گذشته های نه چندان دور می رسه، که محل رام کردن …

 

جنگل مشه

اردبیل – نمین ۱۰کیلومتری جنوب شرقی شهر نمین

جنگل مشه در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان اردبیل و ۱۰ کیلومتری جنوب شهر نمینه و تابستونا بسیار خنک و مطبوع و زمستونا پربرف و سرد و مرطوبی داره . در داخل…

 

چشمه نیلبرگ

گلستان – رامیان ۴ کیلو متری جنوب شرقی مرکز شهر رامیان

یکی دیگر از تفریح گاه های رامیان جنگل و چشمه های نیلبرگ که در ۴ کیلو متری جنوب شرقی مرکز شهر رامیان قرار دارد . راه های رسیدن به جنگل و چشمه نیلبرگ …

 

جنگل شیرآباد (خان ببین)

گلستان – رامیان خان به بین

« جنگل شیرآباد خان » در ۶ کیلومتری جنوب شهرستان خان ببین و در میان کوه واقع شده . محیط پیرامون جنگل را کوهستان تشکیل داده که گونه هایی از گیاهان مانند…

 

 

 

جنگل و مرداب قادیکلا

مازندران – قائم شهر روستای قادیکلا

قادیکلا بزرگ، مرکز دهستان علی آباد از توابع بخش مرکزی شهرستان قائم شهر است که در فاصله ۶ کیلومتری از مرکز شهر و ۲ کیلومتری از حریم جنوب شرقی شهر قرار …

 

نارنج بن

مازندران – شیرگاه کنار جاده اصلی تهران مازندران

نارنج بن یکی از محله‌های شهر شیرگاه است که در کنار جاده اصلی تهران مازندران قرار داره و رودخانه کسلیان از کنار ش می گذره . این منطقه به خاطر جنگل و رو…

 

دریاچه و جنگل کوهسارکنده

مازندران – نکا

منطقه زیبا و جنگلی و سرسبز اطراف روستای کوهسار کنده از تفرجگاه‌های مشهور شهرستان محسوب می‌شود و وجود رودخانه‌ای زیبا در این منطقه و نیز جنگلی سرسبز از…

 

منطقه حفاظت شده سرولات و جواهر دشت

گیلان – رودسر

منطقه حفاظت شده سرولات و جواهر دشت با وسعت ۲۱۲۵۴ هکتار در شرق گیلان واقع شده . این منطقه شامل بخش های جنگلی پائین دست، میانی و بالادست و همینطور بخش م…

 

جنگل های پردانان

آذربایجان غربی – پیرانشهر

در ۲۲ کیلومتری جنوب پیرانشهر، بر سر راه جاده پیرانشهر به سردشت، جنگل های سرسبز پردانان قرار دارن. این منطقه رودخانه دائمی و خروشانی داره که یکی از سرچ…

 

جنگلهای پشتکوه

اصفهان – فریدونشهر‎ جنوب غربی فریدونشهر

اگر جاده ای که شما رو به پیست اسکی فریدونشهر می رسونه، بسمت شمال غرب این شهر از سمت چغیورت و اسلام آباد بپیمایید، به منطقه ای بسیار زیبا، کوهستانی و س…

 

 

جنگل گلوبردکان

بوشهر – جم شهرستان جم ، بخش ریز ، روستای پشتو

جنگل گلوبردکان یکی از مناطق گردشگری واقع در بخش ریز در شهرستان جم استان بوشهره. این جنگل با داشتن درختان بسیار سایه‌گستر و رود تقریباً دائمی همه ساله …

 

جنگل پیرداوود

آذربایجان شرقی – ورزقان‎ داخل منطقه حفاظت شده دیزمار

به نقل از اهالی منطقه، پیرداوود شخصی مورد اعتماد مردم اهالی بوده، که در اعماق جنگل های ارسباران زندگی می کرده و پس از مرگش در کلبه ای دفن شده و مدتهاس…

 

جنگل اروست

مازندران – ساری مسیر ساری به کیاسر، بعد از جنگل های کیاسر

وقتی از ساری به سمت کیاسر حرکت می کنیم، بعد از سه راه تلمادره، به روستای اروست می رسیم. در اونجا چشمه های معروف باداب سورت و جنگل زیبای اروست انتظارمو…

 

منطقه حفاظت شده آینالو

آذربایجان شرقی – کلیبر منطقه حفاظت شده قره داغ

منطقه حفاظت شده آینالو از توابع بخش خداآفرین شهرستان کلیبر و در ناحیه شمال غربی شهرستان کلیبر و در فاصله ۵۵ کیلومتری شهر کلیبر و در ۱۵ کیلومتری روستای…

 

آبشار دوآب

گلستان – کردکوی روستای بالا جاده

آبشار دو آب یکی از زیباترین مناطق طبیعی و گردشگری در روستای بالاجاده می باشد که در فاصله ۵ کیلومتری جنوب شهر کردکوی در داخل کوه و در میان درختان انب…

 

جنگل های لاجیم

مازندران – ساری ایران,مازندران,ساری,روستای سنگ بن,جنگلهای لاجیم

جنگل های لاجیم یکی از مکان های گردشگری شهر ساری می باشد. این مکان بالای کوه قرار دارد.از بعد از ظهر به بعد حیواناتی همچون روباه در آن مکان در کنار باز…

 

 

 

جنگل جهان مورا

گلستان – بندر گز

جنگل های جهان مورا از مراکز مهم گردشگری استان محسوب می شه که از بی نظیرترین قابلیتهای طبیعی کشوره که در قسمت جنوبی شهرستان در دامنه شمالی البرز قرار د…

 

جنگل وسطی کلا

مازندران – آمل

 

جنگل میرآباد

آذربایجان غربی – اشنویه ۱۲ کیلومتری غرب اشنویه

روستای میرآباد در غرب شهرستان اشنویه و در مجاورت رودخانه گادر واقع شده و تابع بخش نالوسه. این روستا ۱۲ کیلومتر با شهر اشنویه فاصله داره. برای بازدید …

 

جنگل دره ملا (تاشته)

گلستان – رامیان ۲ کیلومتری جنوب رامیان

جنگل دره ملا یا تاشته در ۲ کیلومتری جنوب شهر رامیان و در مسیر جاده رامیان – شاهرود قرار داره و از زیبایی های طبیعی استان گلستان به حساب میاد….

 

جنگل نرگسی

گلستان – نوکنده روستای لیوان شرقی

جنگل نرگسی در غرب استان گلستان واقع شده است و از روستاهای لیوان غربی ، لیوان شرقی ، تلور و همچنین شهر نوکنده قابل دسترسی است. این جنگل که یکی از نادر …

 

جنگل ام الدبس

خوزستان – بستان جنگل ام الدبس

قدم به ام الدِبِس که می گذاری با عبور از تپه های سراسر ملی آنجا، درونت خنک می شود از رطوبت نهفته در زیر آن. خلاصه همه زیبایی ها در نسیم پر از سایه سار…

 

جنگل خوشرودپی

مازندران – گلوگاه‎

 

جنگل اومال

مازندران – نکا دهستان پی رجه

این جنگل از توابع بخش مرکزی شهرستان نکا در استان مازندران ایران است و در دهستان پی رجه قرار دارد ….

 

جنگل فنیسک

سمنان – شهمیرزاد جاده کیاسر، جاده منطقه ی حفاظت شده پرور، روستای فنیسک

در اواخر جاده ی منطقه ی حفاظت شده ی پرور روستایی به نام فنیسک وجود داره که در پایین روستا مسیر پیاده روی به سمت جنگل فنیسک دیده میشه که با حدود یک ساع…

 

امید است با مسافرت به طبیعت و کسب انرژی و آرامش ، نسبت به تمیز نگه داشتن آن نیز کوشا باشیم .

در شرکت خدمات مسافرتی طلوع سفریاد  تور های طبیعت گردی به مقصد برخی از این جنگل ها برگزار می شود .

.

برای “جنگل های ایران” دیدگاه بگذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کیفیت
قیمت
خدمت