ایروان پایتخت و بزرگترین شهر ارمنستان است که در امتداد رود «هرازدان» قرار دارد. قدمت این شهر به ۸ قرن پیش از میلاد در دشتهای آرارات میرسد. این شهر از جمله مقاصد گردشگری خارجی برای ایرانیان است و در ایام تعطیل، مملو از گردشگران ایرانی میشود. اگر شما هم دوست دارید به این شهر سفر کنید، بهتر است با حقایق و قوانین جالب آن آشنایی داشته باشید. در سالهای اخیر ایروان به مکانی پرطرفدار برای گردشگران ایرانی تبدیل شده است. این شهر با قدمت تاریخی و نیز جاذبههای طبیعی زیبا، مکانی بسیار مناسب برای گذراندن یک تعطیلات خوب، مخصوصا در تابستان است. در این مقاله به معرفی چند حقیقت جالب در مورد این شهر میپردازیم:
نام پایتخت ارمنستان، ایروان، از کلمهی «erevats» گرفته شده است که به معنی «دیده شدن و ظاهر شدن» است. طبق گفتههای یک افسانه، حضرت نوح زمانی که اولین خشکی را از کوههای آرارات دید، این کلمه را گفته است. قدمت ایروان ۲۹ سال بیشتر از شهر رم است. در سال ۲۰۱۵ این شهر تولد ۲۷۹۷ سالگلیش را جشن گرفت.
قدم زدن در مرکز شهر ایروان حال وهوای شما را عوض میکند و باعث بهبود وضعیت روحی شما میشود. تقریبا تمام خیابانها، پیادهروها و باغهای ایروان در فصل تابستان به ایوانی برای خوشگذارانی تبدیل میشود و تراسهای رستورانها مشتریهای زیادی دارند. جمعیت کشور ارمنستان در تابستان افزایش مییابد؛ این امر تنها به دلیل ورود گردشگران خارجی نیست. اهالی این کشور نیز که ساکن کشورهای دیگر هستند، در تابستانها به ارمنستان بازمیگردند. گاهی اوقات میتوانید تلفیقی از زبان ارمنی و دیگر زبانها را از این افراد بشنوید که شاید برای شما بسیار عجیب به نظر برسد. همچنین در ایام سال نو (نوروز) ایروان مملو از مسافران ایرانی است که برای تفریح گذر تعطیلات به این شهر آمدهاند.
در ایروان ممکن است ساعت ۴ صبح با صدای موسیقی که از اتومبیلها میآید، از خواب بیدار شوید. کوه آرارات کوه افسانهای و مقدس ارمنیها است اما در حال حاضر در خاک ترکیه قرار گرفته است و از ایروان کاملا دیده میشود. در همه جای ایروان، حتی در اتوبوسها میتوانید به وای فای رایگان دسترسی داشته باشید.
در ایروان اغلب با ترافیک مواجه میشوید، اما ترافیک سنگینی نیستند. این راهبندانها دلایل پیشپا افتادهای دارند: مثلا اگر دو ماشین با هم تصادف کنند، باید سرجای خود بمانند و اتومبیل را کنار خیابان انتقال ندهند و این امر باعث به وجود آمدن ترافیک میشود؛ این در حالی است که شرکتهای بیمه هم باید سر صحنهی تصادف حاضر شوند که خود این کار هم ممکن است زمان زیادی طول بکشد. یا زمانی که خودروهای ریاست جمهوری یا سایر مقامات عالیرتبهی دولت از خیابانها عبور میکنند، پلیسها خیابان را میبندند که باعث تشدید ترافیک در سطح شهر می شود.
در ایروان رانندگان بسیاری وجود دارد که بوق زدن علاقهی خاصی دارند! دلیل این کار آنها مشخص نیست. برای مثال هنگامی که در ترافیک ماندهاند، مدام بوق میزنند درحالی که میدانند حتما دلیلی وجود دارد که ماشینهای جلویی حرکت نمیکنند. بسیاری از افراد تصور میکنند که ایروان پر از خودروهای سفید رنگ «نیوا» است اما امروزه کمتر با چنین اتومبیلی در سطح شهر مواجه میشوید.
مساحت کل ایروان برابر ۲۲۳ کیلومتر مربع است. در سال ۲۰۱۱، جمعیت کل این شهر برابر با ۱۰۶۰۰۰۰ نفر بود. زبان رسمی در ایروان، زبان ارمنی است و واحد پول مردم این سرزمین، درام ارمنستان است.
در سال ۲۰۱۴ ارمنستان میزبان ۱۲۰۴۰۰۰ گردشگر خارجی بود که برای بازدید از ترکیب سنت و مدرنیتهی این کشور، به ایروان آمده بودند. ایروان به «شهر صورتی» شهرت دارد که به دلیل رنگ طبیعی فوقالعادهی ساختمانهای تاریخی است که از سنگهای آتشفشانی طبیعی ساخته شدهاند.
.