در مقاله ی زیر از محبوب ترین صنایع دستی و سوغات شهر خوش آب و هوای دزفول گفته ایم . همراه اصفهان تور باشید .
کپو:
یکى از رشته هاى بومى و خاص خوزستان محصولى به نام “کپو” مى باشد که با پیچش ساقه هاى مرکزى و جوان نخل به دور ساقه هاى کرتک شکل مى گیرد. و با نقش اندازى کامواهاى الوان زیبایى آن چندین برابر مى گردد.
مرکز بافت کپو دهستان شهیون واقع در شهرستان دزفول بوده و معمولاً به شکل سبدهاى در دار و بدون در به صورت سینى در اندازه هاى مختلف به طور رنگى و ساده بافته مى شود.کپو در گویش محلی دزفولی، به ظرف حصیری کروی سر دار که از برگ خرما و کرتک بافته میشود، اطلاق میگردد.
گیوه بافی:
گیوهبافی یا گیوهدوزی از قدیمی ترین صنایع دستی سرزمین پارس (ایران) است و طبق سندهای تاریخی بدست آمده پیشینهٔ این صنعت به حدود ۱۰۰۰ سال پیش باز میگردد.پای افزار گیوه، با توجه به آب و هوای معتدل ایران خنک، سبک و قابل شستشو طراحی شدهاست و به دلیل داشتن تمامی این ویژگیها در میان روستاییان و کشاورزان، از گذشته تا امروز مورد استفاده قرار گرفتهاست.گیوه دوزی در شهرهای بهبهان ودزفول رواج دارد و بیش تر کاربرد محلی دارد.گیوه ها را بانوان به هنگام فراغت در خانه می بافند و سپس به کارگاه های گیوه دوزی عرضه می کنند.در دزفول گونه ای گیوه به نام چتری تهیه می شود که رویه آن از پارچه دست باف به نام چتری و تخت آن از چرم است.
کپو بافی:
در خوزستان به دلیل فراوانی درخت خرما و وجود نخلستان های بسیار تهیه گونه های سبد با استفاده از برگ وشاخه درخت خرما،از دیرباز رواج داشته است.عشایر بختیاری خوزستان و عده ای از روستاییان اطراف دزفول از شاخه های نازک و ترکه های درختان مختلف سبدهایی می بافند که معروفترین آنها سبدی است که “سله ” نامیده می شود.
دزفول قطب صنعت و هنر خراطى:
مرکز هنر و صنعت خراطى شهرستان دزفول است که تولید آن در بازار قدیم دزفول کاملاً رایج می باشد. محصولات زیبایى از قبیل مبلمان، جالباسى، قلیان، گهواره، سبدهاى نگهدارى مجلات و روزنامه ، میل زورخانه، جاکفشى، جالباسى و ظروف مختلف و ظریف هنرى را از چوب ، به ویژه چوبى به نام “جغ ” از عمده تولیدات این هنر- صنعت مى باشد.
خراطى در شهرستان دزفول از قدمت زیادى برخوردار است. به دلیل کیفیت و اصالت آثار خراطی دزفول، یکی از صنعتگران این حرفه مهر اصالت از سازمان جهانی یونسکو
دریافت نموده است.
کلوچه های محلی دزفول:
شهر دزفول یکی از شهرهای قدیمی و اصیل ایرانیست و فرهنگ غنی و متنوعی دارد. کلوچه های سنتی دزفول یکی از نمودهای فرهنگ محلی این شهر هستن که در جای جای مراسمات و فرهنگ این شهر حضور دارد. به خاطر طعم خوشمزه و سنتی بودن آنها، استقبال خوبی از طرف مردم شهر و میهمانان و گردشگران شده و تولید این کلوچه در سطح شهر گسترش یافته است .
کلوچه های دزفول به دو دسته ی خرمایی و شکری تقسیم بندی شده و به اشکال مختلف پخته می شوند. در پخت این کلوچه ها از آرد، روغن ، خرما ، زیره سبز ، خمیر مایه،شکر، شیر استفاده می شود.
کلوچه های محلی دزفول یکی از سوغاتی های خوب این شهر به شمار می روند و گردشگرانی که به دزفول سفر می کنند از مرکزشهر و به خصوص بازار قدیم آن این کلوچه ها را تهیه می کنند.
.