در این مطلب در اصفهان تور به معرفی یکی از زیباترین مراکز تفریحی طبیعی در استان خوزستان و شهر مسجد سلیمان خواهیم پرداخت. با ما در اصفهان تور همراه باشید تا بیشتر جزیره زیبای کوشک را بشناسید.
جزیره کوشک، یکی از زیباترین تفرجگاههای کشور در استان خوزستان، شهرستان مسجد سلیمان است که در همسایگی رودخانهی زیبای کارون و در پشت سد شهید عباسپور قرار دارد.
جزیرهی زیبای کوشک، به دلیل قرارگیری در موقعیت جغرافیایی مناسب، برخورداری از اقلیم و آب و هوایی مطبوع، بهرهمندی از طبیعتی چشمنواز در پیرامون و نیز مجاورت با رود زیبا و خروشان کارون، توانسته است امتیازی مناسب و ایدهآل برای جذب گردشگر بدست آورد.
هر سال این منطقهی تفریحی و رویایی، میزبان جمع زیادی از مسافران و گردشگران داخلی و خارجی است. منطقهی گردشگری کوشک، در واقع جزیرهای است فوقالعاده زیبا از توابع شهرستان «اندیکا»، که به سرزمین کوههای شگفت شهرت دارد و در دل دریاچهی نیلگون سد شهید عباسپور قرار گرفته است. این محوطهی گردشگری را به یقین میتوان در گروه یکی از زیباترین جزایر کشور به دلیل وجود طبیعت بکر، پوشش گیاهی متنوع، چمنزارها، گلهای رنگارنگ و درختان متنوع میوه قرار داد. شاید همین زیبایی و رنگارنگی طبیعت پیرامون این جزیرهی شگفتانگیز در کنار حضور آن روی دریاچهی زیبا، محبوبیت آن را در بین گردشگران دوچندان ساخته است.
گردشگران برای حضور در جزیرهی کوشک باید از جادهی شهرستان مسجد سلیمان به سمت شهرستان اندیکا حرکت کرد. پس از رسیدن به اندیکا به سمت دریاچه سد شهید عباسپور خواهند رسید که جزیرهی کوشک در دل آن قرار دارد.
از ویژگیهای این منطقهی گردشگری، میتوان به انجام فعالیتهایی از جمله کوهنوردی، صخرهنوردی، غارنوردی، قایقسواری، دوچرخهسواری و پیادهروی در طبیعت بکر و دستنخورده اشاره کرد که تجربهای ناب و به یادماندنی را برای علاقهمندان به طبیعتگردی به ارمغان خواهد آورد.
صخرهنوردی، کوهنوردی، قایقسواری و بسیاری از تفریحات هیجانانگیزی است که میتوان در جزیره کوشک انجام داد
همچنین در این جزیرهی زیبا و افسانهای، امکانات رفاهی و اقامتی مجهز و قابل توجهی ایجاد شده است که میتوان به تعدادی ویلا، زمین فوتبال، سالن غذاخوری و سالن ورزشی در کنار امکانات ویژهی دیگری اشاره کرد.
یکی دیگر از جاذبههای گردشگری در این جزیره، بارگاه امامزاده سلطان ابراهیم (ع) است که در تمامی ایام سال، میزبان گردشگران و مسافران از سراسر استان و ایران است که برای حضور در این بارگاه ملکوتی از مسیر آبی دریاچه استفاده میکنند
برای رفتن به این مکان، ایستگاههای قایقرانی با ارائهی قایق به زائران و مسافران، تردد آنها به امامزاده را ممکن میسازد. برای رسیدن به این ایستگاهها، ابتدا باید از طرف شهرستان ایذه به پیان رفت.
پس از عبور از این ناحیه، منطقهی گردشگری و کوهستانی «گلزار» نمایان میشود. جادهی گلزار، مسیری است آسفالتشده با عرضی کم، باریک و البته دو طرفه که بسیاری از زائران و مسافران امامزاده سلطان ابراهیم (ع)، آن را برای رفتن به این بارگاه ملکوتی، انتخاب میکنند. سرانجام پس از طی کردن مسیر گلزار، ایستگاههای قایقرانی قابل مشاهده است که معمولا از آنها برای تردد و انتقال زائران این امامزاده استفاده میشود و اکثر مالکان آنها، از سادات هستند.
در این میان نیز منطقهی زیبای «سید احمد»، با قرارگیری در مجاورت سد شهید عباسپور که از آن به «کارون یک»، نیز یاد میشود، از دیگر مناطق دیدنی این منطقه است که میتواند به عنوان مقصد گردشگری انتخاب شود. این منطقهی تفریحی در فاصلهی کمی از روستا و جزیرهی کوشک قرار دارد و مسافران به دلیل طبیعت افسانهای آن در اوایل فصل بهار، لقب تکهای از بهشت را به آن دادهاند. در مجاورت قایقهایی که برای تردد زائران به امامزاده سلطان ابراهیم استفاده میشود، قایقهای دیگری نیز وجود دارد که گردشگران و علاقهمندان به طبیعتگردی را به دیگر نقاط این منطقه از جمله منطقهی گردشگری سید احمد منتقل میکند.
به نظر میرسد که سیداحمد، نام امامزادهای است درون یکی از روستاهایی که همانند بسیاری از دیگر روستاها هنگام آبگیری اولین سد رود کارون در سال ۱۳۵۶، در آب دریاچه سد غرق شده و امروزه اثری از آنها برجای نمانده است. البته این مسئله باعث ایجاد سردرگمیهایی نیز در بین گردشگران میشود. چرا که اهالی این منطقه با شنیدن منطقهی سیداحمد، بلافاصله به یاد این امامزاده زیر آب افتاده و متوجه منظور گردشگران مبنی بر منطقهی گردشگری سیداحمد نمیشوند. گردشگران بهتر است برای رفتن به منطقهی گردشگری سیداحمد، از ایستگاههای قایقرانی استفاده کنند. مسیری ۲۲ کیلومتری از ایستگاه تا ساحل سیداحمد وجود دارد که هنگام طی کردن آن، مسافران با مناظری بسیار زیبا، چشمنواز و تماشایی روبهرو خواهند شد.
جالب است بدانید که تمامی زمینهای این منطقه دارای مالک و صاحب امتیاز است و گردشگران باید برای حفظ زمینهای سرسبز و مراتع زیبای آن منطقه، با دقت بسیار رفتار کنند. سکوت، مناظر بکر و تماشایی، آرامش وصفناشدنی، زیبایی خیرهکنندهی طبیعت اطراف از بدیهیترین مواردی است که حاضران در این منطقهی افسانهای با آن روبهرو خواهند شد.
تماشای شفق و فلق، ستارگان درخشان در آسمان شب و نگاه کردن به ژرفای آسمان بیکران، از زیباترین و به یادماندنیترین لحظاتی است که میتوان در طول حضور در این منطقهی گردشگری تجربه کرد. «دِراره»، «گُرگِر» و «چُل کَره»، نام جزایر سهگانهی سیداحمد است که در روزگاری قبل، یک خطالراس را ایجاد میکرد. اگر یکی اهالی این منطقه، در آنجا حاضر بود، میتوان با کمک او از مسیری تاریخی که دارای پلههایی دستساز است، استفاده کرده و به ارتفاعات آن ناحیه صعود کرد. این پلههای دستساز دو دامنه و مرتع کوه جلا (JALLA)، را به یکدیگر متصل کرده و برای صعود و پس از آن پایین آمدن از این ارتفاعات تقریبا مسیری ۴ ساعته در انتظار گردشگران است.
منطقهی زیبای سیداحمد، مملو از دیدنیهای طبیعی بکر، مناظر چشمنواز و طبعیت دستنخورده و تماشایی است که هر گردشگری با حضور در آن، قطعا تکهای از بهشت را در مقابل دیدگان خود، به نظاره خواهد نشست. بازدید از جزیرهی گردشگری کوشک، دریاچه سد شهید عباسپور و مناطق گردشگری سیداحمد و امامزاده سلطان سید ابراهیم (ع)، از محبوبترین و پربازدیدترین مقاصد گردشگری در استان خوزستان و شهرستان مسجدسلیمان است که میتوان در آنها آرامش و سفری خاطرهانگیز را تجربه کرد.
.