دانستنی های مفید
سفر و مسافرت پر است از اتفاقات و حوادث غیر منتظره، که اگر آمادگی برخورد بااین حوادث غیرمترقبه را نداشته باشیم ، سفرمان با مشکل جدی مواجه خواهد شد ، در ادامه نکته هایی که میتواند در برخورد بااین حوادث به ما کمک کند را آورده ایم:
آداب مسافرت با خودروی شخصی
▪ سعی کنید پیش از سفر، از سالم بودن خودروی خودتان و کارکرد درست همه قسمت های آن مطمئن شوید.
▪ فشار باد تایرها را بررسی کنید. اختلاف فشار باد تایرها می تواند در کنترل خودرو تاثیر بگذارد.
▪ کیف کمک های اولیه را فراموش نکنید. چراغ قوه، سیم اتصال باتری و تابلوی چراغدار احتیاط را با خود ببرید.
▪ آب اضافی برای پر کردن رادیاتور به همراه داشته باشید.
▪ قبل از حرکت ضمن بازرسی کامل اتومبیل، وسایل زیر را در اتومبیل قراردهید.
▪ یک قوطی روغن ترمز، یک گالن روغن موتور، یک گالن آب برای رادیاتور، زاپاس مطمئن، آچارهای لازم، تسمه، دو تخته پتو، مقداری موادغذایی (چنان که کودک شیرخواری در اتومبیل است لوازم کافی برای او و نیز آب آشامیدنی) مقداری فیوز مابریک، پلاتین، کپسول آتش نشانی، مثلث شبرنگ یا چراغ الکتریکی، قطعه ای چوب سخت و صاف جهت استفاده زیر جک برای استحکام بیشتر، یک بیلچه برای کندن برف یا یخ، برس جهت پاک کردن برف از روی شیشه ها، زنجیر چرخ، جعبه کمک های اولیه، مقداری سیم محکم جهت کشیدن احتمالی اتومبیل و مقداری سیم.
▪ هنگام سفر سالم بودن چراغ های راهنما و ترمز از ضروری ترین مسایلی است که باید به آن توجه کرد و قبل از آغاز سفر از سالم بودن آن اطمینان حاصل کرد و دقیقا میزان روغن موتور و پاکیزه بودن فیلتر روغن و فیلتر هوا، آب رادیاتور، سیستم روشنایی، باد لاستیک ها، بخاری، برق، موتور، برف پاک کن و تیغه های آن، روغن گیربکس و دیفرانسیل و قسمت هایی را که باید گریس کاری کرد بازدید کنند و در صورت کم بودن مقدار روغن های ذکر شده علت را جستو و رفع ایراد نمود.
▪ ضمنا مقداری الکل در مخزن آب شیشه شور بریزید چون که الکل در ارتفاعات که هوا سرد است مانع یخ زدن آب می شود و ضمنا چربی روی شیشه را نیز می گیرد.
▪ به قوانین راهنمایی رانندگی به دقت توجه کنید این قوانین و هشدارهای پلیس صرفا برای سلامت شما و اعضای خانوادتان است نه برای آزار شما.
▪ کپسول ضد حریق در هنگام رانندگی به شما کمک می کند تا در مواقع اضطراری جلوی خطرات جانی و مالی را بگیرید.
▪ حواس تان به برف پاکن ماشین باشد، چرا که ممکن است با طی مسیر تغییرات آب و هوایی ایجاد شده و برف و باران ببارد.
▪ ترمز ماشین یکی از نکات بسیار مهم در ایمنی خودرو است. پس پیش از سفر حتما آن را چک کنید.
▪ احتمال زنگ زدن باتری ها در طول زمستان زیاد است. کابل های باتری را چک کنید تا مطمئن شوید مشکلی در کار نیست.
▪ سلامت راننده در مسافرت هایی که با خودروی شخصی انجام می شود بسیار مهم است؛ چراکه سلامت همه سرنشینان خودرو و لذت سفر بستگی به نوع رانندگی راننده خودرو و توجه او به سلامت خودرو دارد.
▪ راننده باید پیش از شروع حرکت خوب بخوابد و استراحت کافی داشته باشد
▪ اگر سفرتان طولانی است، هر دو ساعت یک بار توقف و استراحت کنید یا از فرد دیگری که به رانندگی مهارت کافی دارد، بخواهید به جای شما رانندگی کند.
▪ در حال رانندگی، با سرنشینان شوخی یا بحث های بی مورد نکنید. خوردن و آشامیدن و صحبت با تلفن همراه، کاری خطرناک و حتی تهدیدکننده جان راننده و سرنشینان است.
▪ بستن کمربند ایمنی را فراموش نکنید. استفاده از کمربند ایمنی میزان ضربات و جراحات را برای راننده و سرنشینان اتومبیل در موقع تصادف کاهش داده و حداقل ۴۰ درصد از تلفات ناشی از تصادفات اتومبیل را کاهش می دهد.
▪ آهسته برانید تا هم از مناظر اطراف جاده لذت ببرید و هم سالم به مقصد برسید. احتیاط در رانندگی نشانه کم تجربگی و ترس نیست، بلکه نشانه علاقه شما به جان و مال و خانواده تان است.
▪ اگر با فرزند خردسال خود سفر می کنید، حتما صندلی مخصوص کودک را همراه ببرید. کودکان سرشار از انرژی هستند. بنابراین هراز گاهی در فضای سبز مناسبی اتراق کنید تا آنها بتوانند بدوند و بازی کنند و از طبیعت لذت ببرند.
▪ به هشدارهای هواشناسی توجه کنید.
▪ اگر زیر آفتاب رانندگی می کنید حتما از سایبان، ضدآفتاب و عینک آفتابی استفاده کنید.
▪ از حداکثر سرعت و سرعت های مجاز در جاده ها اطلاع داشته و با همان سرعت حرکت کنید. سفر برای تفریح و لذت بردن از طببعت است پس با بی احتیاطی سفر را برای خود و دیگران به وضعیتی ناخوشایند تبدیل نکنید.
▪ همیشه هنگام رانندگی و به ویژه سفر، گواهینامه و کارت مشخصات مالکیت و کارت بیمه را باید همراه داشته باشید.
▪ پیش از سفر از وضعیت جاده ها مطمئن شوید.
آداب سفرهای هوایی
▪ پارکینگ خودرو: اگر قصد دارید با اتومبیل تان به فرودگاه بروید و آن را در پارکینگ فرودگاه پارک کنید، در یک دفترچه یاداشت، محل پارک کردن خودروی خود را در پارکینگ یادداشت کنید. حتی می توانید با توجه به درهای ورودی و خروجی پارکینگ فرودگاه ها، کروکی محل پارک خودروتان را در آن دفترچه رسم کنید. بعد از یک سفر طولانی، ممکن است فراموش کنید که خودرویتان را دقیقا کجا پارک کرده اید… با کشیدن کروکی، هنگامی که خسته از مسافرتی طولانی باز می گردید، به دنبال اتومبیل خود در پارکینگ فرودگاه سرگردان نمی شوید.
▪ لباس های تان را تقسیم کنید:
گاهی شرکت های هواپیمایی، شما را حسابی عصبانی می کنند. آن هم وقتی است که به مقصد رسیده اید و منتظر برداشتن چمدان تان از میان چمدان ها هستید، ولی چمدان شما گم شده است! در این موارد برای اینکه بدون لباس نمانید، بهتر است هنگام بستن چمدان ها نیمی از لباس هایتان را در چمدان همسفرتان قرار دهید و نیمی از لباس های او را در چمدان خود. به این می گویند تبادل مسالمت آمیز.
▪ کیسه تهوع:
همیشه و همیشه، جیب جلوی صندلی خود را کنترل کنید تا درون آن یک کیسه مخصوص هنگامی که کسی دچار تهوع و استفراغ می شود، وجود داشته باشد. این کیسه شاید به کار شما نیاید ولی می تواند لباس ها و سر و صورت شما را در برابر مسافر کناری شما در شرایط خطرناک محافظت کنده نجات دهد.
▪ شلوار و کفش راحت:
هنگامی که برای مسافرت هوایی آماده می شوید، شلوار و کفش های راحت بپوشید. شلوارهای جین و تنگ و کفش های پاشنه بلند و محکم برای مسافرت هوایی مناسب نیست… برای آرامش بیشتر می توانید بر صندلی هایی بنشینید که به دور از راهروهای وسط هواپیما قرار دارند و از هدفون برای نشنیدن صدای موتور یا سروصدای درون هواپیما استفاده کنید.
▪ آرامش خیال: برای اینکه دچار استرس و اضطراب نشوید، زودتر از زمان تعیین شده در فرودگاه حاضر شوید و به گرفتن کارت پرواز و تحویل چمدان ها بپردازید.
▪ یک اسپری خوش بوکننده:
گاهی شما در مسافرت های هوایی طولانی از بوی بدن یا پای همسفران خود ناراحت می شوید، در این شرایط می توانید یک عطر یا اسپری خوش بوکننده در کیف دستی خود قرار دهید و در چنین شرایطی از آن برای روی پوست صورت تان یا اطراف بینی تان استفاده کنید. شاید بی ادبی باشد اگر بخواهید در مقابل دیگر مسافران از اسپری های خوش بوکننده هوا استفاده کنید!
▪ غذاهای نه چندان دلچسب:
اگر تجربه خوبی از غذاهای درون هواپیما ندارید، می توانید بخش هایی از غذا را که دوست ندارید، میل نکنید. مطمئن باشید که شما حتی اگر به دلیل بیماری سیستمیک نباید از غذاهای خاصی استفاده کنید، همیشه غذایی برای سیر کردن شما در هواپیما پیدا می شود، فقط کافی است مشکل خود را با مهمان دار در میان بگذارید.
▪ واقع بین باشید:
انتظار نداشته باشید که تمام مراحل مسافرت هوایی شما بدون مشکل سپری شود. تاخیر در پرواز، ناتوانی در ارتباط برقرار کردن با مهمان داران در مسافرت های خارجی و پرواز و فرود یا اوج گرفتن همراه با سروصدا و تکان و… واقعیت های پرواز هوایی هستند. بنابراین از قبل خود را برای اتفاقات پیش بینی نشده آماده کنید. خوش بین باشید و ترس بی مورد به خود راه ندهید.
▪ برچسب روی چمدان:
قبل از رفتن به فرودگاه، اسم و شماره تلفن خود را روی چمدان و بسته های خود یادداشت کنید. گاهی ممکن است، بسته ها و چمدان هایی در میان وسایل سایر مسافران، مانند وسایل شما باشند و با این روش با خیال راحت وسایل تان را پیدا می کنید. همچنین اگر وسایل شما در قسمت بار گم یا جابه جا شود، مسوولان فرودگاه راحت تر می توانند شما را پیدا کنند و وسایل تان را تحویل تان دهند.
▪ ساعت پروازتان را چک کنید:
شب قبل از پرواز، شماره اطلاعات پرواز فرودگاه را از مرکز اطلاعات شهر خودتان بگیرید، سپس با اپراتور مرکز، ساعت پروازتان را کنترل کنید و از احتمال تاخیر یا تغییر ساعت پرواز مطمئن شوید. می توانید سوال کنید، چه مدت قبل از پرواز می توانید در فرودگاه حاضر باشید… در فرودگاه های شهرهای کوچک تر، که تعداد پروازهای محدودی در طول روز انجام می گیرد، گاهی می توانید در زمان کوتاه تری پیش از پرواز در فرودگاه حاضر باشید.
▪ پروازهای یک سره بهترند:
گاهی برای مسافرت به یک نقطه از جهان باید سوار دو یا چند هواپیما شوید و هر تکه از مسیر را با یک شرکت هواپیمایی طی کنید. فراموش نکنید پروازهای یکسره خیلی بهترند و مشکلات شما را کم تر می کنند، بنابراین پرداخت مقداری هزینه بیشتر به کاهش مشکلات تان می ارزد. صندلی کنار راهرو: بهتر است در هواپیما در صندلی های وسط و مجاور راهرو وسط هواپیما ننشینید. این راهرو مسیر رفت و آمد مسافران و مهمان داران است و ممکن است، دیگران دایم با شما برخورد کرده یا اشتباها مایعات، چای و قهوه مهمان داران روی لباس شما بریزد. اگر هواپیما صندلی خالی دارد، جایتان را عوض کنید.
▪ اشیاء ممنوعه:
قبل از تحویل بار، یک بار وسایل موجود در کیف دستی تان را کنترل کنید. گاهی شما یک چاقوی مسافرتی، قیچی، ناخن گیر، قیچی کاغذبر، دربازکن حتی عطر و اسپری در کیف دستی تان دارید که به شما اجازه نمی دهند آن ها را همراه تان به داخل هواپیما ببرید. در این شرایط چون بارهایتان را تحویل داده اید، این وسایل در انبار فرودگاه باقی خواهد ماند و امکان گم شدن آن هم وجود دارد. بنابراین قبل از تحویل بار کیف دستی تان را کنترل کنید و لوازم غیرمجاز آن را درون چمدان هایتان بگذارید.
▪ سفر در بارداری:
دقت داشته باشید که بعضی از آژانس های هوایی به خانم های باردار بیش از ۳۲ هفته، اجازه پرواز نمی دهند. فراموش نکنید security gate که در فرودگاه ها از آن عبور می کنید، پرتو X ندارد، پس نگران نباشید! این دستگاه ها فقط وجود فلزات را نشان می دهند. اصلا فقط چمدان ها از مسیر حاوی پرتو X عبور می کنند. معمولا فشار داخل هواپیما نیز تنظیم شده و ضرری برای شما و جنین ندارد. در هنگام نشستن، مرتب شست پایتان را حرکت دهید، پاهایتان را خم و راست کنید و راه بروید تا خون در پاهایتان جریان پیدا کند. شما می توانید با پوشیدن جوراب های مخصوص، جریان خون در پاهایتان را افزایش دهید. سه ماهه دوم بارداری، بهترین زمان برای مسافرت هوایی است.
ایمنی و سلامت در چادر
▪ از آنجا که چادر از پارچه ساخته شده است، در تماس با اجسام تیز و برنده به سرعت پاره می شود به همین جهت باید در بسته بندی آن دقت شود تا میخ های چادر و تیرک ها در کیسه ای محکم و به طور جداگانه در کنار چادر جای گیرد و از قرار دادن آنها در لابه لای چادر به صورت بدون حفاظ خودداری کرد.
▪ چادر را روی باربند اتومبیل و زیر بارهای سنگین و تحت فشار قرار ندهید.
▪ هیچ گاه چادر را به صورت خیس جمع نکنید و اگر مجبور به این کار شدید در اولین فرصت مناسب آن را از کیسه مخصوص چادر خارج و در هوای آزاد خشک کنید.
▪ برای بیشتر شدن دوام کف چادر بهتر است قبل از نصب آن، در زیر چادر پارچه یا زیر انداز قرار دهید تا از برخورد مستقیم آن با سطح زمین جلوگیری شود.
▪ بندهای چادر را تا حد لازم بکشید و سفت کنید، چرا که فشار بیش از حد موجب پاره شدن بند یا بدنه چادر می شود.
▪ برای باز و بسته کردن زیپ های چادر از دو دست استفاده کنید و به صورت صاف و بدون زاویه آنها را باز کنید و ببندید.
▪ تیرک ها و میخ ها را همیشه در کیسه مخصوص آنها حمل کنید و از پخش کردن آنها در موقع نصب و یا جمع آوری چادر خودداری کنید تا در زیر پا کج و شکسته نشوند و ضمناً از گم شدن آنها جلوگیری شود.
▪ همواره بعد از جمع آوری میخ ها و تیرک ها آنها را بشمارید و از کامل بودن آنها در قبل و بعد از برنامه مطمئن شوید.
▪ از قرار دادن چادر در کنار مواد نفتی و شیمیایی و شستن آن با این مواد جداً خودداری کنید.
▪ هرگونه پارگی کوچک و آسیب جزیی را قبل از زیادتر شدن آن ترمیم کنید.
ایمنی و سلامت در هتل
▪ وسایل برقی قابل حمل:
در اتاق های هتل وسایل برقی و الکتریکی قابل حمل وجود دارد که باید مداوم ارزیابی شده و سالم باشند. وسایلی مثل سشوار، کتری برقی، اتو و تلویزیون معمولا در اکثر هتل ها وجود دارند که باید سالم بوده و سیم ها و ارتباطات آنها آسیب ندیده باشند.ایمنی سرویس ▪ بهداشتی و حمام: معمولا مهم ترین موضوع در این مکان ها، لغزیدن و سُرخوردگی است.
حتما باید در کنار وان حمام، حوله و یا کف پوشی غیرلغزنده باشد و به خصوص اگر دوش در سرویس بهداشتی است اطراف آن میله های فلزی برای کنترل و جلوگیری از لغزندگی نصب شده باشد.پنجره: شیشه ها نباید شکسته و ترک خورده باشند و ترجیحا اگر سالمند و یا کودک به همراه دارید، از اتاق هایی که پنجره ها و شیشه های قدی دارند، استفاده نکنید.
خطر افتادن از پنجره را حتما بررسی کنید. آیا نرده وجود دارد یا خیر؟ ضمنا قسمت پایینی پنجره ها باید حداقل ۸۰۰ میلی متر بالای کف اتاق باشد و یا در غیر این صورت حتما در بیرون پنجره ها نرده کشی وجود داشته باشد.
دقت کنید تخت خواب ها و مبل درست زیر پنجره نباشند چون احتمال دسترسی کودکان به پنجره و افتادن آنها وجود دارد و اگر این طور است اتاقی دیگر انتخاب کرده و یا بخواهید مکان تخت و مبل را تغییر دهند.نکات نظافتی و بهداشتی: در هتل درخواست کنید سرویس های بهداشتی، حمام و تمام اتاق ها را حتی المقدور هر روز نظافت کنند چون محیط اتاق معمولا کوچک بوده و در مسافرت خودتان به شخصه فرصت نظافت محل را نخواهید داشت.
در سرویس های بهداشتی باید شامپو، صابون و خمیر دندان وجود داشته باشد و حوله ها همواره تمیز و خشک باشند. بهتر است خودتان نیز همین وسایل را همراه داشته باشید، به خصوص اگر مستعد آلرژی های پوستی و تنفسی هستید، حتما از شوینده های مخصوص همراه تان ببرید. خدمتکاران نباید حین نظافت از شوینده های شیمیایی قوی و بودار استفاده کنند چون احتمال آسیب تنفسی به ساکنان اتاق ها وجود دارد.
اگر در هتل به استخر می روید، حواس تان باشد که آب استخر حتما تمیز و بهداشتی باشد؛ حتما در آنجا غریق نجات وجود داشته باشد؛ علایم هشدار در استخر نصب شده و عمق آن مشخص باشد و تمام وسایل مربوط به نجات غریق موجود بوده و برای کودکان جلیقه نجات وجود داشته باشد.
نکات بهداشتی و ایمنی در مسافرت
مسافرت می تواند مایه شادی و لذت و آرامش خاطر ما باشد به شرطی که مثل هر کار دیگری نکات مربوط به سلامتی را در آنها رعایت کنیم. با رعایت این نکات ساده می توانید از تبدیل شدن این تجربه لذت بخش به حادثه ای ناگوار و گاه مرگبار جلوگیری کنید.
▪ اگر می خواهید به کنار دریا بروید: رفتن به کنار دریا و شنا کردن در آب های آبی، جاذبه ای است که کمتر کسی می تواند در مقابل آن مقاومت کند. اما حتی در آرام ترین آب ها خطراتی در کمین ما قرار دارد. یا وقتی تحت تاثیر مواد یا داروهایی هستید که میزان هوشیاری و دقت را کم می کنند، شنا نکنید. کودکان همیشه باید تحت نظارت بزرگسالان به دریا بروند.
▪ قبل از شنا در مورد وضعیت آب وهوایی، آلودگی آب و… اطلاع کسب کنید.
▪ از لحاظ آلودگی های میکروبی، آب های شور عموماً از آب های شیرین سالم ترند اما در هر حال تنها استخری که دارای آب کلر زده شده در حد مناسب است، از لحاظ احتمال ابتلا به بیماری های عفونی بی خطر محسوب می شود.
▪ در مورد جانوران دریایی در آن منطقه که ممکن است باعث آسیب شما شوند، اطلاعات بگیرید.
▪ مراقب باشید محلی که شنا می کنید، نزدیک تخلیه فاضلاب ها قرار نداشته باشد.
▪ ملخ موتور قایق ها یکی از عواملی است که باعث جراحات شناگران می شود.درباره مسافرت هوایی: سفر هوایی راهی مطمئن و سریع برای رسیدن به مقصد است، اما تغییر ارتفاع و فشار هوا در حین مسافرت هوایی و نشستن به مدت طولانی در حین آن می تواند برای برخی افراد مسائلی به دنبال داشته باشد. همچنین مسافرت های هوایی در فاصله های طولانی با به هم ریختن چرخه خواب و بیداری، باعث پدیده هواپیمازدگی(جت لگ): می شود. این نکات را در سفر هوایی رعایت کنید:
▪ اگر مبتلا به بیماری خاص هستید و برای آن دارو مصرف می کنید، به قدر کافی از آن دارو را در کیف دستی خود به همراه داشته باشید.
▪ اگر مبتلا به صرع یا دیابت هستید، کارت شناسایی نشان دهنده این موضوع را به همراه داشته باشید.
▪ هوای درون هواپیما خشک است، برای جلوگیری از کم آبی بدن در طول سفر از آب و نوشابه های فاقد کافئین استفاده کنید.
▪ هواپیمازدگی (جت لگ):برای جلوگیری از اختلال چرخه خواب در حین سفرهای طولانی هوایی پیش از حرکت به مقدار کافی بخوابید، غذای متعادل و سبکی بخورید و از پرخوری بپرهیزید. می توانید برای مدت کوتاهی از قرص های خواب آور هم استفاده کنید.
▪ گوش درد:
اگر در حین پرواز دچار گوش درد می شوید، پیش از پرواز از داروهای ضداحتقان (پرخونی مخاط) استفاده کنید.
همچنین جویدن آدامس در طول پرواز هم به شما کمک می کند. برای جلوگیری از گوش درد در طول پرواز به نوزادان پستانک یا شیشه شیر بدهید.
▪ حتی انسان های سالم در طول سفرهای طولانی ممکن است دچار لخته شدن خون در وریدهای پا بشوند، بنابراین در طول پرواز در صورت امکان گاه گاه چند قدمی راه بروید، همچنین نوشیدن آب، منقبض کردن عضلات ساق و پوشیدن جوراب های کشی می تواند به شما کمک کند.
▪ گزش حشرات :
گزش حشرات در طول مسافرت ها تجربه آزاردهنده ای است که همه ما داشته ایم. اگر گزش حشره باعث تورم، کبودی یا درد مداوم شود، باید به پزشک مراجعه کرد. از طرف دیگر بسیاری حشرات بیماری های مسری را منتقل می کنند. استفاده از پشه بند، دفع کننده های حشرات و لباس های پوشاننده بدن می تواند به شما در حفاظت از گزش حشرات کمک کند.
گاز گرفتن به وسیله حیوانات مثل سگ و… ممکن است باعث عفونت های وخیم و حتی مرگبار مانند هاری شود. این نکات را هنگامی که یکی از اطرافیان تان را حیوانی گاز می گیرد، رعایت کنید:
▪ محل زخم را فوراً با صابون بشویید و یا آب تمیز را دست کم برای ۵ دقیقه از روی آن بگذرانید. با محلول ضدعفونی کننده، محل زخم را ضدعفونی کنید و آن را با یک پانسمان خشک و تمیز بپوشانید.
▪ فوراً فرد مجروح را به پزشک برسانید تا واکسیناسیون هاری در مورد او انجام شود.
▪ اطلاعات لازم در مورد حیوان حمله کننده را در اختیار مقامات بهداشتی قرار دهید.
▪ مارگزیدگی:
مارگزیدگی حادثه دیگری است که ممکن است در طول سفر رخ دهد. اغلب مارگزیدگی ها در نتیجه به ستوه آوردن و دنبال کردن مارهاست و حمله آنها اغلب واکنش دفاعی است. تلاش برای کشتن مارها خطرناک است و اغلب به مارگزیدگی منجر می شود. مارها بیشتر موقع ترس است که مجبور به حمله می شوند و بنابراین در بسیاری موارد سم چندانی وارد بدن می کنند. اما سم یک مار کوچک و نابالغ ممکن است حتی از یک مار بزرگسال غلیظ تر باشد؛ بنابراین از همه مارها پرهیز کنید. این نکات احتیاطی را رعایت کنید:
▪ در محل هایی که مارها فراوانند شلوارهای بلند و کفش های سنگین یا چکمه بپوشید.
▪ یک چوبدستی همراه داشته باشید تا اگر اتفاقاً به ماری برخوردید، آن را دور کنید.
▪ مارها در شب ها و در آب و هوای گرم فعال ترند.
▪ مارها و عقرب ها تمایل دارند شب به درون کفش ها و لباس ها بروند، بنابراین صبح ها قبل از پوشیدن کفش یا لباس آنها را کاملاً تکان دهید.
اگر یکی از اطرافیانتان را مار گزید، این کارها را انجام دهید:
▪ او را آرام کنید. عضو مجروح را بی حرکت و پانسمان کنید، سپس او را سریعاً به بیمارستان برسانید.
▪ در بیمارستان با سرم های ضدسم مخصوص، درمان انجام خواهد گرفت.
▪ اگر بتوانید توصیف خوبی از مار به دست آورید یا اگر مار مرده است، لاشه او را به بیمارستان ببرید، به پزشکان در انتخاب ضدسم مناسب کمک زیادی خواهید کرد. ضمن حمل لاشه مار، مراقب رفلکس گزش مار باشید و به سر مار دست نزنید.
تهیه و تنظیم : واحد تولید محتوای اصفهان تور
.