غذاهای ترکمنی شباهت زیادی با غذاهای ایرانی و ذائقه ی ایرانی ها دارد زیرا بیشتر مواد غذایی مورد استفاده ترکمنها برنج،سبزیجات و انواع گوشت می باشد . ترکمنها نیز مانند ایرانی ها وعده های غذایی خود را با یک پیش غذای ساده همچون یک سوپ خوشمزه آغاز می کنند . از آن جاییکه ما ایرانیان به غذا و آشپزی علاقه ی فروان داریم ، برآن آمده ایم تا شما را با فرهنگ غذایی این کشور غنی آشنا کنیم . همراه اصفهان تور باشید .
یکی از این سوپ های معروف چورپا نام دارد که یک نوع سوپ گوشت و سبزیجات است.
غذای مورد علاقه ی مردمان این کشور شامل پلوف که از تکه های گوشت گوسفند،شلغم خرد شده ،هویج،پیاز،برنج و ادویه جات درست می شود که بعضی از افراد بنا بر سلیقه ی خود مقداری کشمش ، سیر و میوه های خشک شده نیز به آن اضافه می کنند .
کورما یک غذای خوش طعم با گوشت گوسفند سرخ شده با روغن خودش است .
ششلیک هم یکی دیگر از غذاهای ترکمنی است که ایرانی ها بسیار به آن علاقه دارند که کباب بره با پیاز و نان لیپیوشکا سرو می شود.
ایشکیکلی یک نوع به قول ما ایرانی ها کوفته است که از خمیری که محتوای آن گوشت و پیاز است تشکیل شده و بر روی شنهای داغ پخته می شود .یکی از وجه تشابه جالب میان ترکمنها و چینی ها محبوبیت چای سبز در بین آنهاست . این نوشیدنی محبوب همه روزه و حتی برای میهمانان در ترکمنستان سرو می شود که البته به خاطر طعم تلخ چای سبز با مخلوط کردن میوه خشک و گیاهان، عطر و طعم خوبی به آن می دهند
ترکمنها دوغی خوش مزه به نام کفیر را در هنگام صبحانه سرو می کنند که در میان مردم بسیار محبوبیت دارد .
.