01

ژانویه
2018

بولیوی دریک نگاه کوچک

پست شده به وسیله : اصفهان تور/ 591 0

اطلاعات کلی کشور بولیوی

درادامه این مطلب میخواهیم درمورد کشور بولیوی اطلاعاتی کلی کسب کنیم پایتخت کشور بولیوی لاپاز می باشد مردم ان کاتولیک می باشندکه تقریبا۹میلیون نفرجمعیت دارد.باما درمرکز مشاوره سفرطلوع سفریاد همراه باشید تابیشتر بخوانیم.

پایتخت: لاپاز (پایتخت اداری)،سوکره ( پایتخت قانونی)

بولیوی دریک نگاه کوچک

نوع حکومت: جمهوری

مذهب: کاتولیک رومی (رسمی)

زبان رسمی: اسپانیایی (رسمی ۵۵%)، کچوا(۵%)، آیمارا(۲۲%).

واحد پول: بولیویانو(boliviano)

امید طول عمر: ۵۳/۱ سال

جمعیت: ۸,۷۲۴,۱۵۶نفر(July 2004 est)

بولیوی با نام رسمی جمهوری بولیوی کشوری محصور در خشکی، در مرکز آمریکای جنوبی است. پایتخت آن به طور رسمی و در قانون اساسی شهر سوکره ذکر شده اما دولت این کشور در شهر لاپاز مستقر است. جمعیت بولیوی ۱۰ میلیون نفر و زبان های رسمی آن اسپانیایی، کچوآ، آیمارا و ۳۴ زبان دیگر بومی است.

بولیوی دریک نگاه کوچک

جغرافیا

بولیوی کشوریست که در خشکی محصور شده است و ارتباطش با اقیانوس آرام را در جنگ آرام در سال ۱۸۷۹ از دست داد.کوههای آند به دو سلسه موازی منقسم است که در میانشان گودال مواج وسیعی (التی پلاتو) است که در آن دریاچه تی تی کا کا مرتفع ترین دریاچه قابل کشتیرانی جهان جای دارد. در شرق و شمال شرق کشور زمینهای کم ارتفاع پهناوری هست که در آن جنگلهای بارانی (للانوس) ، جلگه های نیمه استوایی و علفزار های نیم کم آب , (چاکو) قرار دارد. بولیوی با مساحت (۱۰۹۸۵۸۰ کیلومتر مربع بیست و هشتمین کشور پهناور جهان است (پس از اتیوپی) وسعت آن تقریباً برابر موریتانی و تا حدودی برابر ایالت تگزاس ایالات متحده است.

بارندگی در جنوب غرب نا چیز و در شمال شرق سنگین است. دما نسبت به ارتفاع از قله های سرد آند و آلتی پلانوس خنک و بادخیز تا شمال شرقی استوایی متغیر است.

شهرهای مهم: سانتاکروز, کوچابامبا, اورورو, پوتوسی, تاریخا

مساحت: ۱,۰۹۸,۵۸۰ کیلومتر مربع

خط ساحلی: خط ساحلی ندارد

مختصات جغرافیایی: ۱۷ درجه جنوبی و ۶۵ درجه غربی

تاریخ

طی سه جنگ ویرانگر – جنگ پاسیفیک (۱۸۷۹ تا ۱۸۸۳) در کنار پرو و بر ضد شیلی ، و در جنگهای چاکو (از ۱۹۲۸ تا ۱۹۳۰ و ۱۹۳۳ تا ۱۹۳۵) با پاراگوئه – بولیوی زیانهای بزرگ انسانی و ارضی را متحمل شد. این کشور طی بیشتر تاریخ پس از استقلالش دستخوش بی ثباتی سیاسی و شاهد روی کار آمدن سلسله ای از دولتهای نظامی و غیر نظامی بوده است .با این حال از۱۹۸۲ بولیوی دولتهای منتخب مردم داشته است.پیش از استعمار اروپاییان منطقه کنونی بولیوی بخشی از امپراتوری سرخ پوستان اینکا بود. امپراتوری اسپانیا در سده شانزدهم این منطقه را تسخیر کرد و در خلال دوران استعماری اسپانیا، این سرزمین «پروی علیا» نام داشت و جزو قلمرو نایب السلطنه پرو به شمار می آمد، قلمرویی که بیشتر مستعمرات اسپانیا در آمریکای جنوبی را در بر می گرفت.

تاریخ بولیوی مملو از تغییرات متعدد در راس حاکمیت این کشور است.قریب به ۲۰۰ کودتا و ۲۰۰ ضد کودتا در تاریخ این کشور رخ داده‌‌اند.پس از سال‌ها نزاع سیاسی بر سر قدرت در سال‌های دهه ۱۹۸۰ برای اولین بار دولت‌های غیر نظامی حاکمیت خویش را بر بولیوی تثبیت کردند.

اما با روی کار آمدن دولت‌های غیر نظامی مشکلات در بولیوی همچنین ادامه داشت و این کشور با مشکلاتی نظیر فقر ، ناآرامی اجتماعی و تولید مواد مخدر دست به گریبان بود.

مقر دولت بولیوی در لاپاس قرار دارد. این شهر که به طور غیر رسمی پایتخت بولیوی شناخته می‌شود، مرتفع ترین پایتخت جهان محسوب می‌شود.لاپاس در ارتفاع ۳۶۰۰ متری قرار دارد.شهر لاپاس با داشتن تعداد زیادی موزه و هتل‌های مدرن محل مناسبی برای اقامت جهانگردان است. دریاچه تی تی کا کا، دره‌های یونگاس، پیست اسکی چاکالتایا و دره صخره‌ایی موسوم به “ماه”  مهمترین جاذبه‌های طبیعی بولیوی را تشکیل می‌هند.

مشخصات انسانی و سیاسی بولیوی

بولیوی دارای وسعتی معادل ۲۸/۱ میلیون کیلومتر مربع است.جمعیت این کشور نیز ۹ میلیون نفر است، پایتخت رسمی بولیوی شهر سوکره با ۱۳۲٫۰۰۰نفر  جمعیت است. لاپاس نیز که مقر غیر رسمی حکومت محسوب می‌شود بدون احتساب حومه ۸۰۰٫۰۰۰ نفر سکنه و با احتساب حومه و اطراف ۱٫۵۰۰٫۰۰۰ نفر جمعیت دارد.

اکثر قریب به اتفاق جمعیت بولیوی را سرخپوستان تشکیل می‌دهند. در این میان اعضای قبایل آیمارا ، کچوا و گوارانی با ۶۵ درصد اکثر جمعیت و دورگه‌ها نیز با ۳۵ درصد دومین گروه‌ عمده جمعیتی بولیوی هستند.

مردم بولیوی به سه زبان رسمی اسپانیایی، کچوا و آیمارا تکلم می‌کنند. در کنار این زبان‌های رسمی تعداد زیادی از زبان‌های غیر رسمی و محلی سرخپوستی نیز از سوی مردم در گفت‌وگو‌های روزمره استفاده می‌شود.

از نظر مذهبی ۹۵ درصد مردم بولیوی پیرو مذهب کاتولیک، و سایر اتباع این کشور پروتستان هستند.

واحد پول بولیوی نیز بولیویانو است.

نهضت سوسیالیستی و “قدرت دموکراتیک اجتماعی” اصلی ترین احزاب بولیوی محسوب می‌شوند.

در بولیوی هر ۵ سال یک بار انتخابات دموکراتیک برگزارمی‌شود. براساس قانون اساسی سال ۱۹۶۴ (این قانون در سال‌های ۱۹۹۴ و ۲۰۰۴ مورد بازنگری قرار گرفت) بولیوی دارای دو مجلس سنا و نمایندگان است که به ترتیب ۲۷ و ۱۳۰ نماینده دارند.

خوان اوو مورالس  از سال ۲۰۰۵  مقام ریاست جمهوری بولیوی را عهده دار است.

بولیوی در سازمان‌های بین‌المللی عمده نظیر سازمان ملل متحد، سازمان تجارت جهانی، گروه ۱۱، گروه ۷۷ سازمان کشور‌های آمریکایی، جامعه آندی، گروه ریو، مرکوسور و بانک آمریکایی توسعه عضویت دارد.

حکومت و سیاست

رئیس جمهور ( که کابینه انتصاب می کند) و مجلس سنا با ۲۷ عضو و مجلس نمایندگان با ۱۳۰ عضو برای دوره ای چهار ساله با رای تمامی افراد بالغ انتخاب می شوند. قانون اساسی نوشته شده در ۱۹۶۷، که در سال ۱۹۹۴ اصلاح شده است. باعث ایجاد توازن بین قوای مجریه، قانونگذاری و قضاییه است. هر چند به نظر می رسد که قوه مجریه بر کنگره تسلط داشته باشد که کار این کنگره مباحثه و تصویب کردن قوانینی است که دولت ابداع کرده است.

قوه قضائیه که از دادگاه اعظم بولیوی و سایر دادگاه های کوچک تر تشکیل شده است؛ دچار فساد و ناکار آمدی بوده است. با اصلاح قانون اساسی در سال ۱۹۹۴، و وضع قوانین جدید،دولت اصلاحات بنیانی را در سیستم قضایی ایجاد کرده است.

اقتصاد

بولیوی با وجود بر خورداری از منابع غنی طبیعی مانند نفت و قلع، کشور نسبتا فقیری است و فقدان سرمایه کذاری ، بی ثباتی سیاسی و هزینه سنگین استخراج توسعه را عقب نگه داشته است. بولیوی پس از گویانا فقیرترین کشور آمریکایی جنوبی است و کارشناسان قوانین امپریالیستی نیروهای خارجی را از زمان کشف قاره آمریکا، عامل این وضعیت می دانند. هر چند این کشور از نظر منابع طبیعی غنی است و گاهی به کنایه به آن “خری نشسته بر روی معدن طلاً اطلاق می کنند.

غیر از معادن مشهورش که توسط امپراتوری اینکا و بعدها توسط اسپانیاردها مورد بهره برداری بود، بولیوی دارای دومین میدان گاز طبیعی در آمریکای جنوبی پس از ونزوئلا است. علاوه بر این، معرق ال موتون در استان سانتاکروز، %۷۰ آهن و منیزیوم دنیا را تأمین می کند.مواد غذایی برای مصرف داخلی (سیب زمینی و ذرت) و همچنین محصولات صادراتی (نیشکر و پنبه) تولید می کند. کشت کوکا ( منبع کوکائین ) موجب نگرانی است.

کشور بولیوی با وجود اینکه دارای معادن وذخایر فراوان نفت ،گازو قلع می باشد ولی دربهره برداری ازانها زیاد موفق نبوده و باعث شده با وجود این منابع طبیعی فقیرترین کشور آمریکای جنوبی بشمار می رود.

واحدتولید محتوای اصفهان تور

.

برای “بولیوی دریک نگاه کوچک” دیدگاه بگذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کیفیت
قیمت
خدمت