دراینجا به یکی از قسمت های حیاتی وشیرین زندگی میرسیم یعنی غذا خوردن که شیرینی آن درسفردوچندان میشود چونکه غذاهایی را میخوریم که تابحال نخورده ایم وبرای اولین بار است که تست میکنیم پس بامادرمرکز مشاوره سفر طلوع سفریاد همراه باشید تابیشتر درمورد غذاهای خوشمزه کشور نپال اطلاعات کسب کنیم.
غذا
غذاهای نپال را باید نپالی قلمداد کرد چون طی قرون گذشته، مردمان این کشور همچنان به طبخ و مصرف غذاهای بومی این کشور علاقه نشان دادهاند. باتوجه به وجود اقوام مختلف در نپال، غذاهای این کشور دارای تنوع بسیار زیادی است. برخی کارشناسان نپال را کشور هزار ادویه خواندهاند.غذاهای نپال طعمی منحصر به فرد دارند و از ارزش غذایی بالایی نیز برخوردارند. در بیشتر غذاهای نپال میتوان سیر، سرکه، خردل و فلفل تند را یافت.از آنجایی که برنج یکی از اصلیترین محصولات غذایی نپال محسوب میشود، میتوان در بیشتر مناطق این کشور مصرف این محصول را مشاهده کرد.«دال» یکی از خوشمزهترین، محبوبترین و پرمصرفترین غذاها در نپال محسوب میشود. این غذا از حبوبات، مخصوصاً عدس، پودر کاری و برنج تهیه میشود و رنگ و عطر و طعم بسیار خوبی دارد.نپالیها علاقه خاصی به خوردن غذاهای سرپایی (اسنک) دارند. از این رو میتوان به آسانی در جای جای این کشور فروشندگان دورهگردی را دید که اسنک میفروشند.
یوماری
یوماری غذایی منحصربفرد در نپال است. این غذا را جمعیت نوار (Newar) که سالهاست در کاتماندو نپال ساکن هستند، تهیه میکنند. رسم خاندان نِوار این است که این غذا را در زمستان میپزند و معتقدند یوماری، سرما را میکشد! ظاهر این غذا کمی عجیب است و ماده اصلی آن آرد برنج است. داخل خمیر را با شیرینیهای معروف نپالی مثل چاکو و خووآ پر میکنند. برخی هم داخل یوماری را با عدس پر میکنند.
سامایباجی Samay Baji:
این غذا مخصوص جشنها و مراسم نپال و نپالیها موقع دورهمیهایشان از آن را میپزند. ماده اصلی این غذا برنج کوبیده شده است و دورچینهای متنوعی سرو میشود. معمولا این غذا در کنار لوبیای سیاه پخته، گوشت پخته، تخممرغ آبپز و تکههای سیبزمینی تند و سرخ شده میل میشود. گاهی کمی هم سبزیجات پخته به ان اضافه میشود و البته ادویه کاری را نمیتونا نادیده گرفت.
سلروتی Sel Roti:
یک شیرینی خوشمزه دایرهای شکل است که معمولا هنگام فستیوال تیهارTihar آن را میپزند. یک خوردنی کاملا مقوی که از آرد برنج سرخ شده و شیرین درست میشود. قبلا این غذا را فقط میتوانستید در رستورانهای محلی پیدا کنید اما مدتی است که رد پای این غذای خوشمزه به رستورانهای شیک و معتبر نپال هم رسیده است.
چاتاماری Chatamari:
از آن غذاها که حتما باید امتحانش کنید. یک جور پیتزای نپالی است. این غذا هم مانند بسیاری از غذاهای نپالی از آرد برنج درست میشود. برنج را با گوشت چرخ کرده، تخم مرغ و سبزیجات مخلوط میکنند.
دیدو Dhido:
حالا یک غذای سنتی را به شما معرفی خواهیمکرد. غذایی که بیشتر در نواحی کوهستانی نپال پخت میشود جایی که برنج و گندم فراوان است. این غذا از نظر سنتی بودن چیزی شبیه به آبگوشت خودمان در ایران است. این غذا از مخلوط کردن اب با آرد ذرت و گندم سیاه تهیه میشود. معمولا با سبزیجات محلی کاری، ترشی محلی یا گوندراک (Gundruk) که نوعی سبزی و با آن یک سوپ عالی درست میکنند، سرو میشود. این غذا را هم در بسیاری از رستورانهای نپالی خواهیدیافت.
پوا Puwa:
پوا یک غذای واقعی است! همان چیزی که شاید در نپال دنبالش باشید. این غذا معمولا در آیینهای مذهبی نپالی و مراسم پوجا پخته میشود. پوا یک غذای شیرین با آرد برنج، کره و شکر است. میتوانید آن را به تنهایی بخورید یا در کنارش یک فنجان شیر داغ نوش جان کنید.
پولائو
برنج یکی از مهمترین ارکان غذاهای نپالی محسوب میشود که البته این امر را در سایر غذاهای آسیایی هم میتوان مشاهده کرد. غذای برنج سرخ شده «پولائو» (Pulao) که آن را به «پیلاف و پیلائو» (Pilaf and Pilau) نیز میشناسند در بین مردم محلی و گردشگران به یک اندازه محبوب است. پولائوی سبزیجات یکی از گونههای رایج این غذا بوده که میتوانید آن را در سرتاسر کشور پیدا کنید. پولائوی سبزیجات از برنج سرخ شده با سبزیجات فصلی به همراه زیره و زردچوبه تهیه میشود. گاهی کنار این غذا ماست هم میگذارند. پولائو را اغلب در رویدادهای اجتماعی و جشنهای ملی میپزند و عطر و طعم آن از ذهنتان بیرون نخواهد رفت.
دال بات
به خاطر محدودیت زراعت در برخی مناطق مرتفع نپال، برنج معمولاً با سایر دانهها جایگزین میشود که گزینههای رایج، ذرت و جو هستند. به علاوه از سیب زمینی و نان تخمیر نشده هم در غذاها استفاده میکنند. این امر در هیچ غذایی به اندازه «دال بات» (Dal Bhat) ملموس و آشکار نیست. اگر نپال یک غذای ملی داشت، قطعاً آن غذا دال بات بود. این غذا از بنگال به کشور نپال وارد شد و از برنج به عنوان ماده اصلی، عدس و برخی مواد دیگر در پخت آن استفاده میکنند. در کنار دال بات معمولاً ترشیجات، کاری، گوشت، ماهی، ماست یا چوتْنی، نوعی ترشی ادویه دار سرو میکنند. در نپال اگر بخواهند برنج را با چیزی جایگزین کنند، از «روتی» (roti)، نوعی نان تخمیر نشده بهره میگیرند. تنوع پخت این غذا بسیار زیاد بوده و بد نیست موقع بازدید از نپال حتماً یکی از آنها را امتحان کنید. دال بات یکی از اصیلترین غذاهای بومی این سرزمین محسوب میشود.
مومو
«مومو» (Momo) غذایی شبیه کوفته در نپال است و معمولاً در آن از سبزیجات بخارپز و گوشت استفاده میکنند. مومو معمولاً به همراه یک یا دو سس ارائه میشود که بر پایه گوجه و سبزیجات تخمیر شده هستند. ادویههای نپالی گاه بسیار تند بوده و داخلشان فلفل خام و سیر میریزند. این غذا در بخشهایی از هند، بوتان و تبت هم به عنوان یک اسنک محبوب استفاده میشود. تنوعهای زیادی از مومو وجود دارد که در برخی از آنها داخل مواد، پنیر یا سیب زمینی میریزند که بسیار آن را لذیذ میکند. ما هم گونههای گیاهی و گوشتی این غذا را به شما بسیار توصیه میکنیم.
توکپا
«توکپا» (Thukpa) یک سوپ نودل داغ نپالی است که در آن گوشت و سبزیجات مختلف میریزند. این غذای خوشمزه زمستانی در کاتماندو و سایر نواحی کوهستانی نپال بسیار محبوبیت دارد و شما را از سرمای بیرون نجات میدهد. کلمه توکپا به زبان تبتی یعنی رشته و این غذا از تبت و چین تأثیر گرفته است. توکپا را اغلب در کنار مومو صرف میکنند. گوشت طعمدار شده به این خوراکی لذیذ مزه و عطری دلپذیر میدهد و میتواند از حیواناتی چون بز، بره، مرغ یا گاو نر تهیه شود. توکپا در سرتاسر نپال و تبت طرفدار دارد اما نسخه نپالی آن اندکی تندتر بوده و همین ویژگی آن را محبوبتر میکند.
بره گورخالی
یکی دیگر از غذاهای محبوب زمستانی، «بره گورخالی» (Gorkhali)، یک کاری پر و پیمان و جذاب است. مواد این کاری قطعه قطعه شده و گوشت بره آرام پز را نیز به آن اضافه میکنند. سیب زمینی و پیاز هم برخی از مواد دیگر آن هستند. برای طعم بیشتر، گاهی از قبل گوشت بره را کباب کرده و آن را در سس فلفل میخوابانند. اغلب این غذا را به همراه برنج میخورند اما برخی دیگر نانهای روتی را ترجیح میدهند. برای امتحان کردن بهترین نمونههای تمام غذاهای نامبرده میتوانید به رستورانهای برتر کاتماندو سر بزنید.
تقریبا” بیشتر غذاهای نپالی از گوشت وبرنج تهیه میشود و برنج وگندم ماده اصلی غذایی مردم نپال بحساب می آید غذاها ظاهر زیبایی دارند همانطور که دیدید احتمالا” طعم ومزه خوبی هم دارند.
واحد تولید محتوای اصفهان تور
.