استان یزد از استان هایی است که دارای غذاهای محلی بسیاری می باشد. در این مطلب در اصفهان تور به معرفی و بررسی غذاهای محلی این استان کویری کشور خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
آش شولی
آش شولی یکی از آشهای یزدی است که در حین سادگی، خوشمزه نیز هست. در اصل چاشنی این آش، سرکه است ولی میتوانید آن را با رب انار هم میل کنید.
آش گندم
این آش گندم دو نوع طرز پخت دارد که هر دو نوع رو براتون گذاشتم.
آش آبغوره
آش آبغوره که علاوه یزد، در شهر تبریز نیز طبخ می شود، خواص بی شماری دارد و برای سلامتی بسیار مفید است. غوره و آب آن، از جمله موادی هستند که علاوه بر مصرف آنها به عنوان چاشنی غذا در آش ها، خورش ها و خوراک ها، خواص بسیاری مانند عطش زدایی، صفرابری و کاهش قند و کلسترول خون دارند.
آش ماش
آش ماش از غذاهای محلی استان یزد به ویژه شهرستان مهریز به شمار می رود. البته این آش در استان گلستان هم طبخ می شود. مواد آن سبزی و ماش و گاهی سیب زمینی ریز است. در منشاد این آش را در زمستان برای صبحانه می پزند و در زمان مراسم عزاداری و روز دفن میت یکی از نزدیکان صاحب عزا می پزد و به خانه عزادار می برد.ایرانیان قدیم ماش را « مِچ » می گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت.
قلیه کدو
قلیه کدو یزدی که با کدو حلوایی یا همان کدوی تنبل تهیه می شود یکی از خورش های سنتی استان یزد به شمار می رود. این غذا به دلیل داشتن کدو حلوایی سرشار از آنتی اکسیدان و به خودی خود نوعی ضد سرطان طبیعی است.
خورش قیمه یزدی
خورش قیمه خورشی بسیار خوشمزه و معروف است اما در یزد به شیوه ای متفاوت طبخ میشود و البته مزه آن به خوشمزگی قیمه اصیل و حتی به قول یزدی ها بهتر هم هست!
خورش به آلو یزدی
خورش به آلو یکی از غذاهای سنتی یزد است که در فصل پاییز محبوبیت زیادی پیدا می کند. با توجه به این که در پخت خورش بِه، آلو و شکر مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از کمی آب لیمو ترش نیز طعم این خورش را ملس و دلچسب میکند. این خورش در زمره خورش های ملس به حساب میآید و در نتیجه طرفداران خاص خود را دارد.
کوفته برنجی
یکی دیگر از کوفتههای خوشمزه یزدی کوفته برنجی است که از برنج، گوشت چرخکرده گاو یا گوسفند، آرد نخودچی، تخممرغ، جعفری، پیازچه، شوید، رازیانه، نعنا، ترخون، لپه، رب گوجه فرنگی، گردو و زرشک تهیه میشود.
تاس کباب یزدی
اگر اهل تاس کباب و غذاهایی از این دست هستید حتما تاس کباب یزدی را امتحان کنید. این غذا که در میان یزدیها بسیار پرطرفدار است از گوشت چرخکرده، سیبزمینی، پیاز، روغن، رب، و دارچین میشود. برخی در طبخ آن از هویج نیز استفاده میکنند.
آبگوشت گوجه بادمجان یا تماته بادمجان
این غذای خوشمزه از ماهیچه گوسفندی، بادمجان، لپه، غوره، رب گوجه فرنگی، سیبزمینی، و ادویه (زردچوبه و فلفل) تهیه میشود. در آخر نی نعنا خشک به اضافه میکنند.
.