اصفهان تور در این مقاله قصد دارد شما را با مشهورترین شیرینی های سنتی استان همدان که دارای عطر و طعم فوق العاده ایست بیشتر آشنا کند.
بر اساس نظر کارشناسان، بسیاری از شیرینیهای کشور ایران در استان همدان تولید و توزیع میشود که حتی تعدادی از آنها ثبت جهانی شدهاند. سوجوق، انگشت پیچ، نان نارگیلی، کماج، شیرمال، برساق، حلوا زرده باسلوق، پیکه چوک و شیرهی معروف ملایر از جمله شیرینیهای سنتی شهر همدان هستند.
انگشتپیچ
انگشتپیچ استان همدان، از جمله شیرینیهای کهن و سنتی این شهر به حساب میآید که پیشینهای بالغ بر یک قرن دارد. شیرینیهای سنتی شهر همدان معمولا در ماه مبارک رمضان طبخ و توزیع میشوند و مردم از آنها برای سفرههای افطارشان خریداری میکنند.
شکر، آب، سفیدهی تخممرغ، گلاب و جوهر لیمو موادی هستند که در پختوپز انگشتپیچ بکار میروند.
این شیرینی بخاطر این که موقع خوردن کمی کش میآید، نامش را انگشتپیچ گذاشتهاند. در زمانهای بسیار قدیم که قاشق وجود نداشت، غذا را با دست میل میکردند. مردم استان همدان این شیرینی خوشبو و خوشمزه را به دور انگشت دست خود میپیچیدند و نوش جان میکردند. انگشتپیچ و کماج شهر همدان، ثبت ملی شدهاند.
نان کماج استان همدان
نان کماج استان همدان، از دیگر شیرینیهای سنتی و قدیمی این شهر به شمار میرود و شهرت جهانی دارد.
آب،آرد، روغن مایع، کره، پودر دارچین، تخممرغ، نمک، شکر، کنجد، خمیرمایهی فوری،گردو، شیر و کمی شکلات برای طبخ این شیرینی خوشمزه مورد نیاز است.
مسافرانی که به استان همدان سفر میکنند، نان کماج را به همراه چای، نوشجان میکنند. این شیرینی آنقدر خوشمزه و لذیذ است که مسافران از آن برای اقوام و آشنایان خود به عنوان سوغات خریداری میکنند.
حلوا زردهی استان همدان
حلوازرده استان همدان یک غذای مهم و مقوی به شمار میرود و همیشه بر سر سفرههای مردم این شهر دیده میشود. آشپزهای ماهر و چیره دست این استان، با استفاده از موادی چون شکر، زعفران، نشاسته، زردهی تخممرغ، گلاب، و روغن این حلوای خوش طعم را طبخ میکنند.
حلوازردهی استان همدان به ثبت ملی رسیده است.
باسلوق استان همدان
استان همدان مانند دیگر مناطق کشور عزیز ایران، با فرا رسیدن سال نو، به تهیه و پخت شیرینیهای خوشمزه میپردازند و عطر بینظیری محلهها و کوچههای استان همدان را فرامیگیرد.
شیرینی باسلوق یکی از معروفترین خوراکیهای استان همدان است که علاوه بر این شهر، مردم شهرهای اراک و مراغه هم این شیرینی را طبخ میکنند. مغز بادام، شیرهی انگور، نشاسته، هستهی زردآلو، مغز گردو ادویههای مورد نیاز، در تدارک و پخت باسلوق بکار برده میشود.
نان شیرمال استان همدان
نان شیرمال استان زیبای همدان، یکی از دیگر خوراکی سنتی و محبوب این شهر است که در بعضی از استانهای کشور ایران هم پخت میشود.
مردان و زنان ماهر استان همدان با استفاده از موادی چون گردو، تخممرغ، آرد، کشمش، شیر، روغن، ماست، کره، نمک و کنجد به طبخ نان شیرمال میپردازند.
نان شیرمال خوراکی بسیار خوشمزه و لذیذی است که توجه بسیاری از گردشگران را به خود جلب کرده است.
نان نارگیلی استان همدان
نان نارگیلی از دیگر شیرینیهای سنتی و دلچسب استان همدان است که علاوه بر طعم بسیار دلچسب، عطر فوقالعاده خوشبویی را به همراه دارد که گردشگران ناخواسته به سویش جذب میشوند.
آرد سبوسدار، گلاب، پودر نارگیل، تخم گشنیز، شکر و نمک در تهیهی نان نارگیلی کاربرد دارد.
برساق استان همدان
از دیگر شیرینیهای خوشمزه و سنتی استان همدان میتوان به برساق اشاره کرد که طعم و عطر بینظیری دارد. این خوراکی در شهرهای دیگر ایران مثل ایلام و کرمانشاه هم طبخ میشود.
برساق خوش طمع را با موادی چون شکر آرد، شیر، نمک، شکر، تخممرغ، روغن و ادویه مناسب، به صورت خمیر درست کرده و سپس در داخل روغن سرخ میکنند.
برساق در هر کجای سرزمین ایران به سبک و روش آن منطقه طبخ میشود. گردشگران از این شیرینی هم برای خانواده و اقوام خود سوغات میبرند.
.