در مطلب پیش رو قصد داریم ، ۶ سوغات خوشمزه و خوردنی بوشهر را به شما همراهان اصفهان تور معرفی کنیم ، سوغاتی هایی که طعم ناب جنوب را با خودش به همراه داره ،در ادامه مطلب ما را همراهی کنید.
۱-پنیر نخل:
مغز سفیدرنگ تاج درخت خرما است که در اصطلاح محلی به آن «غاپ» میگویند. پنیر نخل طعمی شیرین دارد و بسیار مقوی است. این مغز در واقع مادهی اولیهی تشکیل تنهی نخل است قبل از اینکه حالت چوبی پیدا کند. نخلداران، آن دسته از نخلهایی را که زمان ثمردهی آنها تمام شده است، انتخاب کرده، قسمت فوقانی تنهی آنها را قطع میکنند و بخش میانی آن یعنی پنیر نخل را بیرون میآورند.
۲-خارک پخته:
در اصطلاح محلی به خرمای نارس، خارک میگویند. خارک را پس از چیدن به همراه شکر با روش مخصوصی میپزند و پس از پختن روی حصیر پهن میکنند تا خشک شود. خارک پخته پس از خشک شدن، خوشخوراک است و به عنوان شیرینی محلی مصرف میشود.
۳-حلوای راشی:
نوعی حلوای محلی است که مواد اصلی تشکیلدهندهی آن شیرهی خرما و عصارهی کنجد است. پس از اینکه شیرهی خرما را به قدری حرارت دادند که تغییر رنگ داد و سفید شد، عصارهی کنجد بوداده را به آن اضافه میکنند سپس مخلوط شیره و عصاره را روی حرارت کم در مدت زمان زیادی هم میزنند تا حلوا آماده شود.
۴-حلوا سنگک:
پختن این نوع حلوا در بسیاری از مناطق استان رواج دارد. در این نوع حلوا، شیرهی خرمایی را که با حرارت دادن سفید کردهاند، با ضخامت کم در ظروفی شبیه به سینی میریزند و قبل از اینکه سرد شود، کنجد بودادهی فراوانی بر آن میپاشند. حلوا پس از سرد شدن، سفت شده و آمادهی مصرف میشود.
۵-حلوا پسکی:
نوعی حلوای محلی است که در برخی از مناطق استان مانند برازجان، مرسوم است. برای پختن این حلوا ابتدا خرمای کاملا رسیده را همراه با آرد در روغن کم سرخ میکنند و سپس با اضافه کردن مقداری ماست، ورز میدهند تا حلوا آماده شود.
۶-مسقطی:
نوعی شیرینی است که سوغات شهرهای جنوبی ایران است. مسقطی برای اولین بار در حدود دو قرن پیش، از بندر مسقط کشور عمان به سواحل خلیج فارس آمده است. مواد تشکیلدهندهی مسقطی، نشاسته، روغن، شکر، زعفران، هل و گلاب است و برای تزیین آن از مغز پسته یا بادام استفاده میشود.
تهیه و تنظیم : واحد تولید محتوای اصفهان تور
.