رستوران های باکو
باکو رستورانهای مجلل و مفصل بسیار دارد . هزینه چنین رستورانهایی معمولا از نفری ۴۰ منات شروع می شود و ممکن است به ۱۰۰ منات یا بیشتر هم برسد. در این رستورانها انواع غذاهای محلی و خارجی را میتوانید سفارش بدهید و از میز اردور نیز استفاده کنید. چنین رستورانهایی معمولا برای هر میز یک گارسون دارند که تمام مدت در کنار میز شما ایستاده و آماده ی اجرای سریع سفارشات شماست . البته هزینه ی انعام این گارسون ها و دربان را نیز به این هزینه باید اضافه کنید.
اما اگر در سفرتان مدیریت هزینه می کنید می توانید با غذای ارزان تری هم سد جوع کنید . رستورانها و فست فود ها و فود کورت های طبقات بالای مراکز خرید گزینه هایی بسیار مناسب هستند . در این مکانها میتوانید با مبلغی حدود ۱۰ تا ۱۵ منات یک غذای خوب بخورید . نمایندگی برندهای معروف مانند مک دونالد و کی –اف-سی و کینگ برگر هم که مشتریان مخصوص خود را دارند و رنج قیمتی اکثر گزینه های منوی آنها بین ۵ تا ۱۵ منات است .
اگر از آن دسته از افراد هستید که اهمیت زیادی به شام نمی دهید . همین مقدار هزینه کافیست . به طور متوسط روزی حدود ۲۰ منات برای غذای معمولی هر نفر حساب کنید .
معروفترین غذاهای باکو
پلو، اولین غذای آذری و از معروفترین غذاهای باکو است که باید در سفرتان بخورید. پلوی باکو که آذریها به آن پیلو یا پیلاف هم میگویند، بشقاب هیجانانگیزی است که سه بخش اصلی دارد: برنج با زعفران، دارچین و ادویههای معطر؛ گوشت گوسفند، گوساله یا جوجه سرخشده؛ و مخلوط سبزیجات و گاهی آجیل و خشکبار. هر رستورانی البته ورژن پلوی مخصوص خودش را دارد، اما همه یک خاصیت مشترک دارند: به طرز غیر قابل مقاومتی، خوشمزهاند. کباب و شیشیلیک را همه میشناسیم و یک جورهایی گل سرسبد غذاهای باکو هستند؛ کوبیده، برگ، چنجه، جوجه و انواع دیگر کباب که ما ایرانیها به آنها عشق میورزیم، باکوییها در درست کردنش استادند و اصلا سبک خودشان را دارند. کباب باکو آذربایجان را همراه نان لواش، پیاز و ریحان سرو میکنند؛ درست همان چیزی که از کباب انتظار داریم!
دلمه و کوفته هم جزء غذاهای باکو است که آذریها در آن حرفهای زیادی برای گفتن دارند. دلمههای باکو با برگ مو، گوشت چرخکرده، برنج، نعنا و سبزیهای دیگر درست میشود. کوفته آذری هم تا حدودی شبیه کوفته تبریزی است: گوشت چرخشده گوسفند و برنج که وسطش آلوی ترش میگذارند. کوفتهها بعد از پخت سوپ خوشرنگ و خوشمزهای میدهند که باکوییها در آن نان تلیت میکنند و مثل آبگوشت میخورند.
آش ماست یا آش دوغ هم از محبوبترین غذاهای آذربایجان است که در زمستان خیلی طرفدار دارد و در کافهها و دکههای خیابانی به عنوان محبوبترین غذاهای باکو فروخته میشود؛ مثل چیزی که در شهرهای شمال غرب ایران مثل سرعین و اردبیل میخوریم.
رستوران زاکورا (Zakura)
این رستوران غذاهای ژاپنی، به خصوص سوشی عرضه میکند. قیمت غذاهای این رستوران کمی بالا است و میانگین قیمتها از ۲۰ الی ۳۰ مانات (۴۶۰۰۰ تومان از ۶۹۰۰۰ تومان) است. رول نروژی، رول رنگین کمان و تمپورا از غذاهایی است که جزو بهترین غذاهای منوی رستوران زاکورا است. اگر دوست دارید غیر از غذاهای آذربایجانی غذای دیگری هم میل کنید، میتوانید در محیطی عاشقانه غذای ژاپنی بخورید. معمار این رستوران همه چیز را با دقت طراحی کرده است: از میزهای کوتاه تا کیسههای برنجی که در دکوراسیون به کار برده است. خدمات آن هم در حد مطلوبی است.
رستوران یوکا کیتن سوشی (Yuka Kaiten Sushi)
از دیگر رستورانهای برتر ژاپنی باکو میتوان به یوکا کیتن سوشی اشاره کرد. قیمت غذاها از ۲۰ الی ۳۰ مانات (۴۶۰۰۰ تومان از ۶۹۰۰۰ تومان) متغیر است. بعد از این که سوشی مورد نظر خود را از طریق آیپد انتخاب کردید، چند دقیقه بعد غذای شما را خود آشپز روی میزتان میگذارد. آشپز و تمامی کارکنان کیمونو میپوشند و سوشی شما را از ماهی تازه روی چراغ میپزند.
رستوران وسبی
رستوران وسبی غذاهای ژاپنی و سوشی عرضه میکند. متوسط قیمت غذاهای آن ۲۰ الی ۳۰ مانات (۴۶۰۰۰ تومان از ۶۹۰۰۰ تومان) است. رول کلمبیایی این رستوران بسیار خوشمزه و باکیفیت است. مواد اولیهای که برای تهیهی سوشی در این رستوران مورد استفاده قرار میگیرد، از همان موادی است که در ژاپن برای تهیهی سوشی استفاده میکنند. آنها مواد اولیهی سوشی را از دبی با کشتی به آذربایجان میآورند. طعم سوشیهای این رستوران فوقالعاده است. غذا تنها چیزی نیست که این رستوران را جزو بهترینها کرده است؛ فضا و دکوراسیون رستوران هم درجه یک و زیبا است. شما حتی میتوانید آشپزخانه و هنر سرآشپز را هم ببینید.
خانه استیک پائل باکو
این رستوران غذاهای اروپایی و آلمانی عرضه میکند. از بهترین غذاهای خانهی استیک میتوان به استیک آرژانتینی، سوسیس نورنبرگ و سالاد سیب زمینی اشاره کرد. متوسط قیمت غذاهای آن هم ۲۰ الی ۳۰ مانات (۴۶۰۰۰ تومان از ۶۹۰۰۰ تومان) است. شما میتوانید طعم بهترین و باکیفیتترین استیک آرژانتینی و سوسیس نورنبرگ را در باکو و در این رستوران بچشید. همچنین در هیچ کجای آذربایجان، به غیر از این رستوران نمیتوانید سالاد سیب زمینی آلمانی پیدا کنید. رستوران خانه استیک پائل به قدری پرطرفدار است که قبل از رفتن، حتما باید رزرو کنید.
رستوران گسترو
این رستوران غذاهای اروپایی طبخ میکند و خارج از مرکز شهر است اما ارزش رفتن دارد. سوسیسهای رستوران گسترو بسیار لذیذ هستند. قیمت غذاهای آن از ۱۰ الی ۲۰ مانات (۲۳۰۰۰ تومان الی ۴۶۰۰۰ هزار تومان) است. ارتفاع میزهای این رستوران متفاوت است و شکل جالبی دارند. یک دکمه هم روی دیوار و در نزدیکی میز قرار دارد که میتوانید با آن خدمتکاران را پیش خود بخوانید.
.