اصفهان تور در این مطلب قصد دارد شما را با غذاهای محلی مازندران از جمله مالابیج،ناز خاتون،کدوبره مازندران و … بیشتر آشنا کند ، پس با ما همراه شوید.
گاهی به دلیل عادت ذائقهای برایمان سخت است که غذاهای محلی ملیتها و اقوام دیگر را مزه کنیم، اما بد نیست که لیست متفاوتی از غذاها داشته باشیم
گاهی به دلیل عادت ذائقهای برایمان سخت است که غذاهای محلی ملیتها و اقوام دیگر را مزه کنیم، اما بد نیست که لیست متفاوتی از غذاها داشته باشیم تا گاهی تنوعی در رژیم غذاییمان ایجاد کنیم. اگر مایلید در لیست غذاهای خود تغییری ایجاد کنید با ما همراه شوید.
طعم اشتهاآور و بینظیر غذاهای استانهای شمالی کشور بر هیچ ایرانی پوشیده نیست. غذاهایی فوقالعاده و بسیار لذیذ که در کنار انواع چاشنیهای بومی، بسیار وسوسهانگیز است. استان مازندارن با غذاهای محلی و سنتی همچون خورشت سیر انار، بشته واش، مالابیج، بیج بیج، ترش سماق، ناز خاتون، باقلا وابیج، کدو بره، آغوز مسما، ترش ترشو، دوپتی، اسپناساک، اسفناج مرجی، خورشت آلو، کئی پلا و آش کدو جز استانهایی است که تجربهی لذت خوردن را در حال و هوایش نباید از دست داد.
مالابیج
مالابیج یا مالاتا از غذاهای محلی گیلان و مازندران است. محلیها این غذا را که از ترکیب ماهی سفید، سبزیهای معطر، مغزگردو، رب انار، نمک و فلفل و گلپر مهیا میشود با حرارت آتش و زغال آماده میکنند. امروزه با وجود فر و ماکرویوها پخت این غذا راحتر و سریعتر شده است. محلیها اغلب این غذا را با ماهی سفید نر درست میکنند، زیرا بر این باورند که ماهی سفید نر از نوع مادهی آن خوشمزهتر، لذیذتر و گوشت آن سفتتر است. بعد از پاک کردن ماهی شکم ماهی را با محتویات حاوی رب انار و گردو و ادویهها پر میکنند و با نخ و سوزن میدوزند، سپس آن را با حرارت آتش یا فر میپزند. علاقهمندان به غذاهای دریایی طبخ این خوراک خوشمزه را از دست ندهید.
ناز خاتون
رب انار پایهی ثابت بسیاری از غذاهای شمالی و مازندرانی است. غذای دیگر مازندرانی که مشتاقان بسیاری بین طرفداران بادمجان دارد، ناز خاتون است. مواد اولیهی مورد نیاز برای این غذا گوجه فرنگی، پیاز رنده شده، آبغوره، نعنای خشک، گلپر و رب انار یا آب انار و البته بادمجان است. این غذا به دلیل داشتن بادمجان کبابی کالری کمی دارد؛ بنابراین اگر میخواهید وزن کم کنید ناز خاتون را در فهرست غذایی خود جای دهید. شاید بتوان گفت جز کبابی کردن بادمجانها برای آماده کردن این غذا دردسری نخواهید داشت.
کدوبره مازندران
یک غذای مناسب برای گیاهخواران و افرادی است که در رژیم کاهش وزن هستند. کدوبره از ترکیب سیب زمینی، کدوی سبز، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و تخم مرغ و ادویه (نمک، فلفل و زردچوبه) آماده میشود. تمام مواد اولیهی این خوراک پخت سریعی دارند، اگر گرسنه هستید و وقتتان کم است کدوبره را فراموش نکنید.
باقلا وابیج
یک ناهار کامل! باقالای مازندرانی یا همان باقلای پلویی را در اکثر غذاهای مازندارنی میبینیم. این غذای خوشمزه که از ترکیب باقلا، شوید خشک، تخممرغ، سیر، کره و روغن، ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین) تهیه میشود. اغلب با برنج شمالی و زیتون پرورده، ماهی شور و ماست سرو میشود.
آغوز مسما
حتی اگر رسیدن به وزن ایدهآل مهمترین اولویت شما باشد از این غذا نخواهید گذشت. آغوز مسما به دلیل داشتن گوشت اردک و گردو در ترکیب خود پروتئین، مواد معدنی و ویتامینهای قابل توجهی را به بدن شما خواهد رساند. این خوراک خوشمزه که در ترکیب خود گوشت اردک، گردو، پیاز سرخ شده، رب انار، آب، شکر، دانهی ساییده شدهی انار و ادویه (نمک، زرچوبه و فلفل) دارد با برنج یا نان و انواع ترشیهای محلی سرو میشود. در آماده شدن آغوز مسما باید کمی صبور باشید، زیرا برای جا افتادن این خورشت به ۲ ساعت زمان نیاز دارید.
خورشت آلو
طرفداران غذای ملس خوراک مورد علاقهی شما اینجاست! خورشت آلو یا همان مرغ و آلوی مازندارنی را حرفهایهای آشپزی محلی مازندارنی با طعم ملس مقبول میدانند. مواد اولیه برای تهیهی این خورشت مرغ تکه شده، دانهی انار ملس، آب نارنج، زعفران، پیاز، آلو و مغز گردوی خرد شده است. اگر دانههای انار شما ترش باشد برای متعادلسازی طعم خورشتتان میتوانید از کمی شکر کمک بگیرید. خوراک مرغ و آلو اسم بهتری است، زیرا در نهایت غذایی غلیظ و بدون آب خواهید داشت!
اسپناساک
مواد اولیهی این خوراک مازندرانی از گوشت گوسفند یا گاو، اسفناج تازه، سبزیجات معطر، برگ سیر ونعناع، پیاز، هویج، آب و ادویهجات تشکیل شده است. خورشت اسفناج مازندرانیها با بو و طعم مطبوع روی دیگر اسفناج را به شما نشان خواهد داد!
بیج بیج
بیج بیج را معمولا با کته سرو میکنند، اما اگر غذا را برای شامتان تدارک دیدهاید برای اینکه سبکتر به رختخواب بروید، نان را جایگزین کته کنید. بیج بیج را از ترکیب گوشت چرخکرده، گوجه فرنگی، سیب زمینی، پیاز داغ، زردچوبه، نمک و فلفل تهیه میکنند. اگر به گوجه فرنگی حساسیت دارید آن را حذف کنید.
خورشت سیر انار
باز هم انار! مواد اولیه برای تهیهی خورشت پرطرفدار و لذیذ مازندرانی پودر موسیر، پودر سیر، نمک، انار، سیر، رب انار، مرغ، پیاز، روغن کنجد و زعفران است. برای جا افتادن این خورشت ۵۰ دقیقه وقت لازم است. اگر طعم مرغ را دوست ندارید میتوانید گوشت بلدرچین را جایگزین کنید.
اسفناج مرجی
طعم ترش انار در کنار مزهی خاص اسفناج شاید به نظرتان جالب نباشد، اما ارزش یک بار امتحان را دارد. اسفناج پخته، عدسی، سیر و انار ترش ترکیب اصلی اسفناج مرجی است. بهتر است افراد مبتلا به فقر آهن اسفناج مرجی را در فهرست غذاهای هفتگی خود جای دهند، زیرا عدس و اسفناج هر دو حاوی مقادیر قابل توجهی آهن هستند.
بشته واش
دوستداران آش توجه کنند! افرادی که به فقر آهن، یبوست و هموروئید مبتلا هستند، حتما این آش را امتحان کنند. اسفناج، عدس، سیر، پیاز، زیرهی سبز و ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه) مواد اولیهی بشته واش است. تقریبا ۲ ساعت زمان نیاز دارید تا بتوانید این آش خوشمزه را سرو کنید. اغلب بشته واش را با نارنج و زیرهی فراوان میل میکنند.
کئی پلا
کئی پلا یا کدوپلو یک غذای دیگر مازندرانی است که اندکی در ترکیباتش میتوانید خلاقیت به خرج دهید. مواد اولیه برای آماده کردن آن کدوی رنده شده، پیاز، زیره، زردچوبه، گوشت چرخ کرده، برنج و کرهی محلی است.
تهیه و تنظیم : واحد تولید محتوای اصفهان تور
.