لرستان از استان هایی است که پر است از سوغاتی های رنگارنگ و جذاب. ما در این قسمت سوغاتی های مناسب خوردنی را برای شما گردآوری کرده ایم تا بهتر بتوانید انتخاب خودتان را انجام دهید. با ما در اصفهان تور همراه باشید.
عسل
یکی از لذیذترین نعمات الهی، عسل است که علاوه بر طعم بینظیر، خواص دارویی و درمانی متعددی دارد. از این رو، این مادهی طبیعی میتواند بهترین انتخاب به عنوان سوغات باشد. استان لرستان به دلیل داشتن طبیعت بکر، مراتع و جنگلهای انبوه، بهترین منطقه برای پروش زنبور و تولید عسل است. عسل این منطقه بسیار باکیفیت است. این استان در حال حاضر رتبهی هفتم کشور را در تولید عسل و رتبهی نخست کشور را در مرغوبیت آن دارد. در شرایط مساعد تولید عسل این استان از مرز ۱۶۰۰ تن میگذرد.
روغن حیوانی
شهرستان دلفان استان لرستان از دیرباز به داشتن روغن حیوانی مرغوب و معطر شناخته شده است و مسافران در سفر به این منطقه حتما این فرآوردهی دامی را به عنوان سوغات سفر تهیه میکنند.
وجود مراتع، چمنزارها، کوههای انباشته از پوشش جنگلی و گونههای گیاهی معطر باعث شده که روغن حیوانی تولید شده توسط عشایر و دامدارن این خطه بسیار مرغوب باشد. زنان سختکوش عشایر پس از جمعآوری شیر دام، از آن ماست تهیه میکنند. سپس ماست آماده شده را درون مشک میریزند و با افزودن مقداری آب و نمک از آن دوغ و کره میگیرند. با آب کردن و جوشاندن این کره، روغنی خالص با عطری خاص به دست میآید که همان روغن حیوانی است.
روغن حیوانی که در زبان لکی به نام «روغن دان» معروف است و از شیر گاو و گوسفند تولید شده و به رنگهای زرد و سفید تولید میشود.
کاک
کاک نام نوعی شیرینی است که در استانهای مختلفی از جمله لرستان تهیه میشود. این شیرینی لذیذ در لرستان نیز با آرد، روغن حیوانی و زعفران تهیه و تزیین می شود و به دلیل کیفیت بالا و طعم دلپذیر و عدم استفاده از مواد افزودنی مضر و نگهدارنده، یکی از بهترین سوغاتیهای این استان است.
شیرینی آردی
شیرینی آردی خرم آباد، شیرینی سنتی این شهر است و طعم بسیار دلنشینی دارد. این شیرینی به دلیل ماندگاری بالا گزینهی مناسبی برای سوغاتی است. مواد اصلی تهیهی آن شکر، آرد و روغن است. با افزودن طعم دهندههای مختلف انواع دیگری از این شیرینی تهیه میشود که عبارت است از شیرینی آردی گردوئی، شیرینی آردی نخودی و شیرینی آردی نارگیلی.
نان ساجی
نان ساجی نوعی نان پهن و نازک است که روی یک صفحهی فلزی دایره به نام ساج پخته میشود. این نان انواع مختلفی از جمله نان تیری، نان تپ تپی، تهکِلِهایی و فهتیره دارد. علاوه بر استان لرستان در استانهای کردستان، کرمانشاه، خوزستان و فارس نیز این نان محلی تهیه میشود.
کلوچهی بروجردی
کلوچهی بروجردی معروف به کلوچه قندی، یک شیرینی بسیار خوشمزه است که با آرد گندم، رنگهای طبیعی، مغز بادام و روغن حیوانی تهیه میشود. کلوچه قندی بروجرد کیفیت بالایی دارد و یکی از بهترین سوغاتیهای خوراکی بروجرد است. در ایام نوروز در بسیاری از خانههای اهالی این منطقه با این شیرینی از مهمانان پذیرایی میشود.
سمنوی بروجرد
سمنو از جوانهی گندم تهیه میشود و یکی از عناصر اصلی سفرهی هفت سین نوروز ایرانیها است. بروجردیها در تهیهی سمنو بسیار ماهر هستند و سمنوی تولیدی این شهر از کیفیت بالا و طعم و رنگ مطبوعی برخوردار است. معمولا با شروع اسفند بسیاری از خانوادهها اقدام به رویاندن جوانههای گندم میکنند و سپس در یکی دو هفتهی آخر سال سمنو میپزند. تهیهی سمنو و فروش آن، یکی از مشاغل رایج در بروجرد در هفتههای آخر سال است.
انواع حلوا
انواع و اقسام حلوا در شهرهای مختلف این استان تهیه میشوند و به عنوان سوغات به فروش میرسند. در تهیهی این حلواها از مواد گوناگونی از جمله شیرهی انگور استفاده میشود. فروشگاهها و کارگاههای اردهپزی متعددی در بروجرد وجود دارند که انواع حلوا و ارده از جمله ارده شیره، حلوا شکری، حلوا ارده، حلوا مغزی و… را عرضه میکنند.
.