در بهترین رستوران های سن پترزبورگ غذاها و میان وعده های روسی و بین المللی را در کنار همراهانتان صرف کنید و بهترین خاطره ها از سفرتان را با طعم و بوی خوش غذا در فضاهایی صمیمی و دوست داشتنی در ذهنتان ثبت کنید.
رستوران چخوف
این رستوران علیرغم اینکه ظاهرش از خیابان، عادی به نظر میرسد اما فضای داخلی جذابش، یک خانهی ییلاقی روسی قرن نوزدهمی را تداعی میکند و محیطی فوقالعاده برای صرف یک وعدهی غذایی لذیذ است. منو (صرف نظر از لباس کارکنان) بسیار سنتی است و غذاهای کلاسیک روسی نظیر «گوشت تازه … به سبک استروگانف» دارد که با عشق تهیه میشود.
قیمت: مبلغ اصلی ۱۱۱۰-۵۹۰ روبل
ساعات کار: ظهر-۲۳:۰۰
رستوران سوپ وینو
این مکان کوچک، رؤیای عشاق غذا است. غذاهای ویژهی تازهی روزانه نظیر سالاد آرتیشو و گازپاچو، طیف زیاد سوپهای تازه آمادهشده را کامل میکنند. چند غذا از نوع پاستا و پانینی لذیذ نیز وجود دارد که به شکل بیرونبر یا در همان ساختمان چوبی زیبا میتوان از آنها لذت برد.
قیمت: مبلغ اصلی ۴۱۰-۳۱۰ روبل
ساعات کار: ظهر تا ۲۳:۰۰
رستوران بازار
اصلیترین شعبهی این رستوران زنجیرهای کوچک که با غذاهای متعدد که به شکل تازه در همان لحظهی سفارش پخته میشوند، حال و هوایی درجه یک به مفهوم رستوران سلفسرویس میدهد. طراحی امروزی این فضای چند سطحی بسیار جذاب است که آن را به مکانی عالی برای درنگ بدل میکند، خصوصاً اگر در خوردن یکی از دسرها یا کوکتلهای سرو شده در طبقهی اول افراط کنید.
قیمت: مبلغ اصلی ۳۰۰-۲۰۰ روبل
ساعات کار: ۹:۰۰ تا ۱۸:۰۰
رستوران دام بیت
انگار نامگذاری جالبترین بار، سالن پذیرایی و رستوران سن پترزبورگ به نام فروشگاه همهمنظورهی زمان شوروی و بعد پوشاندن یونیفرمهای سفارشی کارخانه به تن کارکنان شبهمدل آن کافی نبوده است، چون منوی شیک و پر و پیمان و فضای داخلی سرخوشانهی قدیمی و جو عالی نیز اضافه میشوند تا اینجا را به یکی از بهترین انتخابها برای غذا خوردن در شهر بدل کنند.
علاوه بر صبحانههای عالی (تا ۱۹ سرو میشود)، انتخابهای زیادی برای غذا وجود دارد، از درجه یکترین خوراک آسیایی گرفته (کاری قرمز تای، چیکن تیکا ماسالا) تا برداشتهای مدرن از غذاهای روسی و فستفودهای بینالمللی. وعدهها زیاد نیستند اما اگر گرسنه باشید، میتوانید دو تا سفارش دهید.
قیمت: مبلغ اصلی ۵۰۰-۳۰۰ روبل
رستوران یات
این رستوران سبک کلبههای خارج از شهر که در مکانی عالی در نزدیکی آرمیتاژ قرار دارد، منوی بسیار جذابی از غذاهای سنتی دارد که با آرامش عرضه میشوند. سوپ اسچی (Shchi) (با پایهی کلم) عالی است و آنها طیف وسوسه برانگیزی از ودکاهای خوشطعم ارائه میکنند. یک محوطهی خوب برای کودکان نیز وجود دارد که خرگوشهایی در آنجا هستند که بچهها میتوانند به آنها غذا بدهند.
ظروف سفالی رنگشده با دست نیز برای فروش موجود هستند و سوغاتیهای بسیار خوبی محسوب میشوند.
قیمت: مبلغ اصلی ۵۰۰ روبل
ساعات کار: ۱۱:۰۰ تا ۲۳:۰۰
برترین رستورانهای مسکو
رستوران کارلسون (Carlson)
اگر دوست دارید همراه خوردن غذایتان چشم اندازی زیبا در روبروی شما وجود داشته باشد تا طعم غذا را برای شما لذت بخش تر کند رستوران کارلسون برای شما انتخاب مناسبی است. این رستوران در پشت بام قرار دارد و چشم انداز دلفریبش از میدان سرخ گردشگران زیادی را برای استراحت و امتحان غذاهای خوشمزه روسی به این محل می کشاند. با خدمات رسانی سریعی که رستوران دارد همین که بر روی صندلی راحت آن نشستید گارسون منوی سرآشپز «کارلو گریکو» را به دست شما می دهد، منویی که پر از غذاهای روسی است و هر کدام از غذاها با سابقه درخشانی که رستوران دارد حتما شما را راضی می کند. برای آمدن به این رستوران مشکلی از بابت رفت و آمد ندارید چون در کنار آن ایستگاه متروی نووکوزنتسک قرار دارد. اگر به گالری های هنری علاقه دارید و یکی از انگیزه هایتان برای سفر به مسکو، گالری و موزه های این شهر بوده خبر خوبی برایتان دارم و آن اینکه با آمدن به این رستوران می توانید از نگارخانه ترتیاکوف هم دیدن کنید چون در نزدیکی رستوران است. در این رستوران می توانید با ۵۰۰ روبل غذایی خوشمزه بخورید اما اگر دلتان می خواهد آخر هفته به اینجا بیایید بهتر است که صندلی خود را از قبل رزرو کنید.
رستوران ماریو (Mario)
ماریو در سفری غذایی، شما را به ایتالیا می برد تا غذاهای تاریخی ابن کشور را امتحان کنید. این رستوران موقیعت مکانی خیلی خوبی دارد و دقیقا در سمت راست ایستگاه متروی بیبیروو در بین دو مرکز خرید بزرگ قرار گرفته است. با شنیدن اسم مرکز خرید شاید به این فکر افتادید که در صورت رفتن به این رستوران، گشتی هم در مراکز خرید لوکس مسکو بزنید اما پیشنهاد ما این است که خرید را قبل از رفتن به رستوران انجام دهید چون با خوردن غذاهای خوشمزه ای مثل اسپاگتی با میگو و استیک با گوشت گاو شاید خرید کردن کمی سخت باشد! خوب است بدانید که این رستوران زمانی در لیست ۵ رستوران برتر روسیه قرار داشت پس خیالتان از کیفیت غذاهای آن راحت باشد.
رستوران اسکای لانج (Sky Longue)
حتی اگر قصد غذا خوردن هم نداشته باشید اما برای چشم انداز رویایی این رستوران هم شده باید خودتان را به اینجا برسانید! اسکای لانج در طبقه ۲۲ برج بلند قرار دارد و در آن می توانید کل مسکو را ببینید. غذاهای اینجا واقعا خوشمزه است پس اگر مجبور بودید برای امتحان آن ها کمی بیشتر از جاههای دیگر پول خرج کنید عصبانی نشوید! پیشنهاد می کنم کمی زودتر به اینجا بروید تا بتوانید در میز کنار پنجره و یا در داخل بالکن بنشینید.
آشنایی با غذاهای روسی
یکی از قسمتهای لذت سفر بخش شکم گردی و آشنایی با غذاها و خوراکیهای مقصدی است که عازم آن هستید. برای تجربه بسیاری از طعمها و مزهها، رفتن به رستورانهای بومی و سفارش غذاهای اصیل فکر خوبی است. یکی از شکمگردیهای خوشمزه دنیا را در سفر به کشور روسیه تجربه کنید. بزرگی این کشور و تنوع اقلیم، فرهنگ و رسوم روسها باعث شده غذاها و خوراکیهایشان هم از تنوع بالایی برخوردار باشند. پیشنهاد میکنیم در سفر به روسیه در خیابانهای شهرهای معروف آن مثل مسکو و سنت پترزبورگ بگردید و با امتحان غذاها و خوراکیهای روسی، خوش طعمترین تجربهها را با خود بازگردانید. خوب است بدانید مواد اولیه بسیاری از غذاهای روسی غنی و مقوی هستند. در این غذاها محصولات لبنی، صیفی جات، ماهیها، سبزیهای مختلف و … به چشم میخورند، روسها از نمک و روغن برای تهیه غذاهایشان کمتر از ما استفاده میکنند.
۱- سوپ برش(Borsch)
چغندر و برگ کلم مادهی اصلی این سوپ محبوب و بسیار خوشمزه است، مخصوصا در روزهای سرد مسکو که طرفدارهای آن بیشتر هم میشوند. سیبزمینی، هویج، نمک، پیاز و خامه ترش، از مواد مکمل این سوپ هستند. در کنار این غذا، نانسیر یا نانچاودار قرار میدهند و برخی داخل آن از تکههای گوشت یا ماهی نیز استفاده میکنند. ادویهی مخصوصبرگ بو، طعم این
غذا و یا پیش غذا را منحصر به فرد میکند. هرگز نباید مسکو را بدون امتحان کردن برش ترک کرد.
۲- پنکیکهای روسی
«بلینی» و «سیرنیکی» دو پنکیک بسیار خوشمزهاند که به عنوان صبحانه یا دسر در بیشتر منوها دیده میشوند. برای تهیه پنکیک، مانند کرپ از آرد گندم سیاه یا سفید به همراه تخممرغ و شیر استفاده میشود. این پنکیکها با خاویار تزئین شده و معمولا در کنار آن سس قارچ، سالامون دودی و یا مربای خانگی و شیرعسل قرار میگیرد.
۳- سالاد روسی
شاید برایتان جالب باشد که سالاد الویه، در ۱۸۰۰ میلادی توسط سرآشپز روسی «لوسین اولیویر» از ترکیب سیبزمینی، نخودفرنگی و تخممرغ نیمپز به همراه خیارشور و مقدار زیادی سس مایونز تهیه شد. این سالاد بعدها در جای جای جهان شناخته شد. ترشیهای ترد و مخصوص روسی از ترکیب گیاهان مختلف محلی، طعم متفاوتی به این سالاد میدهند که راز خوشمزگی آن محسوب میشود و آن را از الویهای که ما در ایران درست میکنیم، متمایز میکند.
۴-شاهماهی نمکسود یا سالامون دودی
انواع ماهیهای رودخانهای و یا آب شور در روسیه به بهترین شیوهها مزهدار و طبخ میشوند. شاهماهی و سالامون از معروفترین ماهیهایی هستند که در منوی رستورانها قرار دارند. «شوبا» و «تارتار» از رایجترین غذاهای تهیه شده با ماهی هستند که به صورت شکمپر با موادی چون سبزیجات پخته شده، پیاز، چغندر و مایونز طعمدار شدهاند.
۵- شیشلیک
اگر مزهی غذاهای دریایی برایتان جالب نیست، کباب شیشلیک را حتماً دوست خواهید داشت. در روسیه از گوشت گوسفند، گاو، ماهی یا مرغ مزهدار شده برای تهیه این غذای لذیذ استفاده میکنند و در کنار آن نان محلی، ترشیهای روسی و گاهی سس گوجهفرنگی تند قرار داده میشود.
۶- پیراشکی روسی (دامپلینگ)
ادویههای خاص روسی و استفاده زیاد آنها از خامه ترش باعث تفاوت طعم این پیراشکی روسی میشود. محتویات آن شامل گوشت گوسفند، گوساله یا گاهی ماهی سالامون چرخ شده است که با سبزیجات پخته میشوند و گاهی قارچ پخته هم به آن اضافه میکنند. مایهی آماده شده را داخل خمیر نازکی میپیچند و در فر قرار میدهند. معمولا در کنار این غذا، سوپ سبزیجات نیز سرو میشود.
۷- پیراشکی گوشت
در این کشور نه تنها از گوشت بلکه از ماهی، کلم، سیبزمینی، تخممرغ و پنیر به عنوان مواد پرکنندهی پیراشکی استفاده میشود. این پیراشکیهای کوچک به عنوان محبوبترین میانوعدهها، از رستوران گرفته تا دکه، قابل تهیه است و به صورت سرخ شده یا پخته ارائه میشود.
۸-کیک عسل
مودویک نام کیک ترد و اسفنجی و لایهلایهای است که ترکیب خامه و عسل طعم فوقالعادهای به آن میدهد. در این کیک بین ۵ تا ۱۵ لایه عسل در بین طبقات آن قرار داده شده که حتی ظاهر زیبای آن هر بینندهای را به خود جذب میکند.
۹-استراگانوف
شناخته شدهترین غذای روسی که به عنوان یک وعدهی کامل غذایی محسوب میشود. بهترین طعم و مزه استراگانوف را در زادگاه آن میتوان تجربه کرد، اگرچه در خانه هم میتوانید به راحتی آن را درست کنید. سس تهیه شده برای استراگانوف گوشت یا مرغ، حرف اول را در ایجاد مزهی دلنشین میزند، که ترکیبی از قارچ فراوان، خامه، شیر و کره است.
-۱۰ ماشروم جولیین
دسر گرمیکه در اکثر منوها به عنوان پیشغذای گرم نیز دیده میشود. این غذا از قارچ خلال شده، خامه ترش، پنیر و خامه تشکیل میشود که با تکههای نان تست و سبزیجات معطر و ادویهها، طعم بینظیری پیدا میکند. علاوه بر اینها، تنوع قارچها و همچنین وسواس آشپزهای روسی در تهیه و پخت مواد اولیه، چاشنی اصلی این پیشغذا است.
.