31

جولای
2017

جاذبه های گردشگری لبنان

پست شده به وسیله : اصفهان تور/ 711 0

در این بخش از مقالات مرتبط با کشور زیبای لبنان ، عروس خاورمیانه  از اماکن دیدنی و گردشگری این منطقه ی زیبا برای شما عزیزان مطالبی آورده ایم . همراه اصفهان تور باشید .

 

بعلبک

گنجینه‌های بی‌نظیر و خیره‌کننده باستان‌شناسی در دره بقاع واقع‌شده است. معبد باستانی باکوس (Bacchus) در این دره، به بهترین شکل از گزند گذر تاریخ مصون مانده است. معبد زیبای ژوپیتر نیز با شش ستون زیبا در این دره خود نمایی می‌کند. هرساله در فصل تابستان و بر ویرانه‌های تاریخی بعلبک، جشنواره تابستانی بعلبک با حضور هنرمندان مشهور بین‌المللی برگزار می‌شود. بعلبک یکی از مناطق ثبت شده در فهرست آثار باستانی یونسکو است. اگر به دره بقاع سفر کردید، گذراندن یک روز در طبیعی‌ات بکر مزارع تانایل به‌یادماندنی خواهد بود.

 

 

بیبلوس / جبیل (Byblos/Jbeil)

بیبلوس اگر نه از قدیمی ترین،  یکی از قدیمی ترین شهرهای جهان است که هیچ گاه خالی از سکنه نشده است. در این شهر، مناطق دیدنی باستانی، بندری دنج و زیبا و رستوران‌هایی با غذاهای خوشمزه خواهید یافت. اگر به بیبلوس سفر کردید، غذا خوردن در رستوران باب المینا با نمایی زیبا از بندر این شهر را از دست ندهید، زیرا آرامش خاصی بر وجودتان طنین انداز خواهد شد.

 

 

بیت الدین

کاخ بیت الدین شاهکار معماری قرن ۱۹ میلادی است که به دستور امیر شبیر دوم و در طی مدت ۳۰ سال ساخته شده است. بیت الدین در ۴۰ کیلومتری بیروت واقع‌شده، و سفر یک روزه به آن به همراه بازدید از روستای دیر القمر که در نزدیکی آن واقع‌شده بهترین انتخاب خواهد بود. در فصل تابستان بسیاری از جشنواره‌های فرهنگی و هنری به همراه نواختن موسیقی و اجرای تئاتر در این شهر برگزار می‌شود. علاوه بر آن  موزهای بسیاری از سلاح و طلا و جواهر سلطنتی و همچنین موزه‌ای از موزاییک‌های دوره بیزانس و موزه باستان در این کاخ واقع‌شده است. اما معماری این کاخ به حدی استثنایی است که  تماشای بنای این زیبای این کاخ از دیدن موزه‌های آن هیجان‌انگیزتر است.

 

بیروت

بیروت پایتختی پرهیاهوی لبنان است که به عروس خاورمیانه شهرت یافته. از امکان فرهنگی و ستون‌ها و مجسمه‌ها و سنگ‌فرش‌های زیبایش گرفته تا جاذبه‌های طبیعی و مناطق سر سبز دیدنی اطراف این شهر، در بیروت هر آنچه می‌خواهید ببینید پیش رویتان قرارگرفته است. بناهای بتنی، ساختمان‌های سر به فلک کشیده، رستوران‌های بزرگ با غذاهای فوق‌العاده لذیذ و سالم، مردم دوست‌داشتنی این شهر و موزه‌های تاریخی و فرهنگی تنها بخشی از زیبایی‌های پاریس خاورمیانه است. ( اگر به بیروت سفر کردید، به‌هیچ‌وجه صرف غذایی دلپذیر در رستوران لیلا را فراموش نکنید.)

 

 

دره قادیشا لبنان : پناهگاه مسیحیان و صوفیان

دره قادیشا تنگه ای که از منطقه بشری شروع می شود و در شمال لبنان واقع شده است. این دره عمیق ترین دره لبنان است و در اعماق آن نهر قادیشا یا نهر ابوعلی جاری است. نام دره در زبان آرامی به معنی مقدس است و به همین دلیل گاهی آن را دره مقدس نیز می خوانند. این دره قرن ها است که میزبان ده ها صومعه بوده است و در پای کوه المکمال در شمال لبنان واقع شده است.

 

 

 

موقعیت جغرافیایی دره قادیشا :

رودخانه قادیشا در طول دره ای ۳۵ کیلومتری و از منبع خود در غاری در جنگل سروهای خدا جاری است. دو طرف دره صخره های بسیار شیب داری قرار دارد که اغلب بیش از ۱۰۰۰ متر هستند و دسترسی به آنها دشوار است. در دل صخره ها غار های زیادی نیز نهفته است. دیدنی ترین بخش دره، حدود ۲۰ کیلومتر است که بین شهر بشری و طورزا قرار دارد.

 

جنگل سروهای خدا:

دره قادیشا در نزدیکی جنگل سروهای خدا قرار دارد که بازماندگان سروهای باستانی لبنان و مصالح ساختمانی بسیار با ارزش جهان باستان هستند. گفته می شود این جنگل شامل ۳۷۵ درخت است که ادعا می شود دو تا از آنها بیش از ۳۰۰۰ سال و ده درخت بیش از ۱۰۰۰ سال دارند. باقی مانده درخت ها حداقل صد ساله هستند. در گیاه شناسی باستانی گفته شده است که سرو لبنانی قدیمی ترین درخت در جهان است. این درخت ها توسط قوم بنی اسرائیل در ساخت معبد اورشلیم مورد استفاده قرار گرفته اند و بسیار مورد تحسین معماران بوده اند.

از غارهای دره قادیشا حتی در دوره سنگی به عنوان پناهگاه و نیز تدفین استفاده می شده است. در اوایل دوران مسیحیت دره قادیشا به عنوان پناهگاهی برای عبادت کنندگان به شمار می رفت. مورخان معتقدند این دره به تناوب میزبان جوامع رهبانی مسیحیت بوده است. البته در دوره عرفان اسلامی نیز، صوفیان از آن برای مدیتیشن و عبادت در عزلت استفاده می کردند.

دره قادیشا میزبان ده ها صومعه است که یکی از معروف ترین آنها صومعه قنوبين، در شمال شرق دره است. ساخت آن به امپراتور تئودوسیوس بزرگ در ۳۷۵ بعد از میلاد نسبت داده می شود، هر چند که بیشتر احتمال دارد که به دست یکی از شاگردان سنت تئودوسیوس دیرنشین تاسیس شده باشد. این صومعه به سلول های رهبانی، کلیسا، صومعه و محل اقامت برای مسافران تفکیک شده است. صومعه های دیگر این دره هر یک زیبایی خاص خود را دارند و اغلب صدها سال است که به دیوارهای سنگی آن چسبیده اند.

به دلیل زیبایی های منحصر به فرد طبیعی و جایگاه تاریخی آن در میزبانی از صومعه های مسیحی، دره قادیشا در سال ۱۹۹۸ در فهرست میراث جهانی یونسکو در آمد. امروزه ساخت و ساز های غیرقانونی در دره زیبایی آن را تهدید کرده است اما هنوز هم به قدری بکر است که در فهرست میراث در خطر یونسکو قرار ندارد.

دره قادیشا ترکیبی از رودخانه، کوه، درخت، تنوع آب و هوایی از ابر، مه، باران و برف را در خود جای داده است. اگر می خواهید روزی سرشار از زیبایی و آرامش را تجربه کنید، حتما در سفر به لبنان سری به این منطقه بزنید.

 

 

 

دیر القمر (Deir el-Qamar)

آن‌طور که از نامش برمی‌آید این روستا صومعه‌ای برای آرامش ماه بوده است. این روستای زیبای مارونی ها نیز در فهرست میراث جهانی یونسکو قرارگرفته است. همان‌طور که مشاهده می‌کنید جای‌جای خاک لبنان به حدی ارزشمند است که در فهرست آثار جهانی یونسکو قرارگرفته است. کاخی زیبا در دیر القمر واقع‌شده است. همان‌طور که گفته شد سفر یک روزه به روستای دیر القمر و کاخ بیت الدین می‌تواند بهترین گزینه باشد.

 

 

 

 

صخره هاي روشه

اين صخره ها از نمادهاي كشور لبنان هستند و در غربي ترين نقطه بيروت جاي دارند كه به آنها صخره عشاق هم ميگويند . تعدادي از عشاق از بالاي اين صخره ها خودشان را به آب انداختند كه مستقيما منجر به مرگشان شده است .

 

 

صیدون / صیدا (Sidon/Saida)

خیابان باستانی فنقی ها در جنوب شهر صیدون غرق در تاریخ است. در خیابان‌ها و سوق‌های زیبای این شهر قدم بزنید، نگاهی به قلعه‌های زیبای دریا و خان الفرنج بیاندازید. موزه صابون در این شهر بسیار سرگرم‌کننده و دیدنی است. در این موزه می‌توانید صابون روغن زیتون به عنوان سوغات خریداری کنید. مسجد بزرگ و مناطق باستان‌شناسی ارزشمند این شهر بسیار دیدنی است.

 

 

طیر/سور (Tyre/Sour)

در بازدید از این منطقه، ویرانه‌های باستانی فنقی ها، پیست اسب‌دوانی رومیان باستان و گورستان‌های قدیمی را از دست ندهید. این منطقه نیز در سال ۱۹۸۴ به فهرست میراث جهانی یونسکو افزوده شد.

 

 

 

غار جعیتا: طولانی ترین غار مکعبی خاورمیانه در لبنان

غار جعیتا که طولانی ترین غار در خاورمیانه نام گرفته است در ۱۸ کیلومتری شمال بیروت قرار دارد. جعیتا از دو غار سنگ آهکی جداگانه، ولی به هم پیوسته تشکیل شده است و حدود ۹ کیلومتر طول دارد. غار جعیتا با شگفت انگیزترین تراکم از استالاکتیت و استالاگمیت در جهان، به عنوان غرور و افتخار لبنان دیده می شود و فینالیست رقابت ۷ عجایب طبیعی جهان بوده است.

تاریخچه غار جعیتا:

این غار محل سکونت انسان های ماقبل تاریخ بوده است و شواهد نشان می دهد که قبلا برای تولید شمشیر از آن استفاده می شده است. کشیش ویلیام تامپسون، یک مبلغ مذهبی آمریکایی، غار را در سال ۱۸۳۶ کشف کرد. گفته می شود که تامپسون پیش از شلیک تا ۵۰ متر در غار پیش می رود. پس از آن به وسیله پژواک شلیک گلوله اطمینان می یابد که غار بسیار مهمی را کشف کرده است. کاشفان لبنانی از سال ۱۹۴۰ غار را مورد اکتشاف قرار داده اند و تاکنون ۹ کیلومتر از آن را کشف کرده اند.  این غار در ابتدا به دلیل رودخانه جاری در آن با نام نهر الکلب شناخته می شد. پس از نام گذاری های متعدد نام جعیتا به معنی صدای آب برای آن انتخاب شد.

غار پایینی:

غار جعیتا دارای دو ورودی مجزا است. ورودی غار پایینی مختص قایقرانی در داخل غار است. تور غار پایین شامل سفری ۵۰۰ متری با قایق برقی در امتداد قنات است. در شروع تور شما با صدای آب و هوای سرد روبه رو می شوید، اما با ادامه مسیر در غار سکوت عمیقی را تجربه خواهید کرد. این تور نمونه شگفت انگیزی از مسیر ۶۲۰۰ متری غار پایینی برای شما فراهم می کند که با سیستم روشنایی در کنار ستون ها و ساختارهای درون غار سفری پر از نور و رنگ را تجربه خواهید کرد.

غار بالایی:

بر خلاف غار پایینی، مسیر غار بالایی را می توانید با پای پیاده بپیمایید. دسترسی به وسیله مسیر بتنی بر روی پایه هایی به طول ۱۱۷ متر ممکن شده است. غار بالایی اشکال متبلور زیادی مانند استالاگمیت، طاقدیس، استخر، قارچ، ستون، و پرده ها را در معرض دید شما  قرار می دهد. در این غار سه تالار وجود دارد. اولین تالار به نام تالار سفید، یکی از چشمگیر ترین و طولانی ترین چکنده های جهان، به طول ۸٫۲ متر را در خود جای داده است. دوم تالار به سبب رنگ آن به نام تالار قرمز خوانده می شود. سومین تالار مرتفع ترین در بین سه تالار است و ۱۲۰ متر ارتفاع دارد.

جاذبه های گردشگری در غار جعیتا:

جعیتا یکی از اصلی ترین جاذبه های توریستی لبنان است و ویژگی های جذاب دیگری را نیز در خود جای داده است، از جمله قطاری در مسیر برگشت، تله کابین، باغ وحشی کوچک و چندین مجسمه. در این منطقه مغازه های متعدد فروش سوغات، شامل محصولات دست ساز لبنان، و همچنین چندین رستوران با غذاهای سنتی لبنان پذیرای شما هستند.

دسترسی به غار جعیتا:

بهترین راه رسیدن به غار جعیتا حرکت از بیروت است. این غار تنها ۱۸ کیلومتر از شمال بیروت فاصله دارد. در عین حال برای دوری از مسیر بزرگراه بیروت می توانید از داورا سوار مینی بوس شوید. مینی بوس در ۵ کیلومتری جعیتا شما را پیاده خواهد کرد که ادامه مسیر تا غار به وسیله تاکسی های حاضر در محل امکان پذیر است.

زمان بازید از غار:

غار در اکثریت قریب به اتفاق سال، هر روز هفته به غیر از دوشنبه ها، باز است. ساعات کار آنجا به زمان سال بستگی دارد. در نتیجه توصیه می کنیم برای بازدید از محل با تور خود هماهنگ کنید. هر سال، غار به مدت حدود ۴ هفته از اواخر ژانویه تا اوایل فوریه بسته می شود. در فصل زمستان، به دلیل افزایش سطح آب غار پایینی بسته می شود. درجه حرارت داخل غار در تمام سال ۶۱ درجه فارنهایت (۱۶ درجه سانتیگراد) ثابت است.

اقامت در نزدیکی محل:

متاسفانه، هیچ هتل یا مکانی برای اقامت در نزدیکی این مکان وجود ندارد.

 

 

فارایا (Faraya)

تفرجگاه مزار درست در بالای روستای فارایا واقع‌شده است. پیست اسکی این تفرجگاه در ارتفاع ۲۴۶۵ متری از سطح دریا قرارگرفته و امکاناتی مدرن و هتلی بین‌قاره‌ای در کنار آن دارد. این پیست دارای شیب جالب توجه ۴۲ درجه است. برای سفر به این پیست، حدود ۴۰ دقیقه از بیروت رانندگی با اتومبیل زمان  لازم است. در نزدیکی روستای فارایا روستای فقرا واقع‌شده ، که ویرانه‌های باستانی از یک معبد فنیقی و یک برج رومی را درخود جای‌داده است. پس از این روستا نیز پلی طبیعی از فرسایش خاک توسط باد به وجود آمده، که طول آن ۳۸ متر است و باور طبیعی بودن آن به سختی به ذهن خطور می‌کند.

 

 

کوهستان بچار

درختان سرو

سرو نماد غرور و سمبل لبنانی‌ هاست. جنگلی کوچک از سروهای لبنانی در ارتفاع ۱۸۴۰ متری در کوهستان‌ های بچار واقع‌ شده است. این جنگل به الارض رب به معنای سرزمین خداوند مشهور است و به عنوان میراث جهانی در فهرست یونسکو قرارگرفته است. بیشتر درختان سرو لبنان چند صد سال عمر دارند و گفته می‌ شود عمر برخی از آن‌ها به بیش از دو هزار سال می‌ رسد. درختان سرو منطقه‌ های بچار و قادیشا مناسب‌ ترین مکان‌ ها برای پیاده‌ روی در میان درختان سرو لبنان هستند. جبران خلیل جبران نویسنده بزرگ لبنانی در منطقه بچار متولد شد که با کمی پرس و جو خانه‌ او را در این منطقه خواهید یافت.

 

مسجد محمد الامین لبنان: مسجدی آبی در مرکز بیروت

مسجد محمد الامین لبنان، مسجد مختص سنی های مسلمانان، در مرکز شهر بیروت لبنان واقع شده است. همان طور که از نام آن پیدا است، مسجد را به یاد پیامبر اسلام نام گذاری کرده اند. علاوه بر این، این مسجد به سبب گنبد زیبا و مشهور آن به نام مسجد آبی نیز خوانده می شود. در قرن ۱۹، یک زاویه (محراب نماز) در این محل ساخته شد. پس از چندین دهه آماده سازی زمین های مجاور زاویه قدیمی در نهایت تلاش معماران منجر به ساخت مسجد جدید در این محل گردید. این مسجد در سال ۲۰۰۸ افتتاح شد. گنبد آبی و مناره های بلند مسجد محمد الامین در بیروت، هر جمعه پذیرای مسلمانان هستند.

 

 

 

بانی مسجد محمد الامین:

با کمک های مالی رفیق حریری، نخست وزیر فقید لبنان، سنگ بنای مسجد محمد الامین در ماه نوامبر سال ۲۰۰۲ گذاشته شد. پس از کشته شدن رفیق حریری هم فکران وی ساخت مسجد را ادامه دادند. در حال حاضر قبر رفیق حریری نیز در کنار این مسجد قرار دارد. این مسجد در میدان شهدای بیروت واقع شده است.

 

معماری:

طراحی این مسجد خاطره ای از معماری باشکوه عثمانی را در ذهن می آورد. گنبد فیروزه ای مسجد شباهت زیادی به مسجد سلطان احمد در ترکیه دارد. هر دو مسجد به سبب استفاده از رنگ آبی در کاشی و معماری بنا شهره هستند. مسجد محمد الامین با مساحتی در حدود ۱۱۰۰۰ متر مربع، ۴۸ متر ارتفاع گنبد آبی و مناره های ۶۵ متری، به یکی از ویژگی های غالب خط افق مرکز شهر بیروت تبدیل شده است.

یکی از وقایع جالب در طول ساخت این مسجد کشف جاده ای تاریخی است. در پی ساخت مسجد در میدان شهدا بیروت، باستان شناسان بخش بزرگی از خیابان اصلی شرق به غرب روم باستان را یافتند. در طول این مسیر سنگ فرش های باستانی و پایه ستون های عظیم کشف گردید.

ساخت مسجد در سال ۲۰۰۵ به اتمام رسید اما به دلیل بحران عقیدتی پیش آمده بین اهل سنت و شیعه لبنان که کشور را به جنگ داخلی فرو برد، چندین سال به تعویق افتاد. بالاخره در سال ۲۰۰۸ این مسجد افتتاح شد و امروزه بیشتر پذیرای نمازگزاران سنی لبنان در روز جمعه است. بازدید از این مسجد خالی از لطف نیست. این مسجد بزرگ ترین و با شکوه ترین مسجد لبنان است. کاشی های آبی رنگ داخل مسجد به همراه تزئیناتی مانند لوسترهای بزرگ داخل مسجد شکوه و عظمت محل را به رخ گردشگران می کشد.

 

منطقه گردشگری حریصا | Harissa

آدرس: لبنان – بیروت

این منطقه در ارتفاعات بالای کوه ، روبروی دریای مدیترانه قرار داره. شهرت این منطقه به خاطر وجود مدفن سیده لبنان یا همان بانوی مذهبیه. یادبود بانوی لبنان بر سر مزارش ، مجمسمه ای بلند بالاست که از کیلومترها دورتر قابل رویته. در منطقه ی حریصا ۴ تا ۵ کلیسای دیگه هم وجود داره. لذت دیدن دریایی آرام و آبی از حریصا وصف نشدنیه . گردشگر ها با تله کابین از منطقه ای کنار دریا به بالای کوه می رن و مناظری بی نظیر رو تماشا می کنن.

موزه “جبران خلیل جبران” نقاش وادیب مسیحی عرب در مکانی باستانی در کشور لبنان برپا شده است.

در منطقه ای كوهستانی در لبنان، موزه ای به نام فیلسوف، شاعر، ادیب و هنرمند مشهور لبنانی یعنی”جبران خلیل جبران” قرار دارد كه ابداعات هنری، كتابخانه شخصی، وسایل، كتابها و دست نوشته های وی نگهداری می شود و تمام مراحل زندگانی این اندیشمند لبنانی را به نمایش می گذارد.

موزه‌ی جبران خلیل جبران در روستای بشری (به کسر ب و ش) در شمال لبنان است.

معماری موزه فوق‌العاده زیبا و رویایی‌ست. طبقات نامنظم و اتاق‌ها و سالن‌هایی وجود دارند که در آن وسائل شخصی‌اش را گذاشته‌اند و دیوارهایش را با نقاشی‌های فوق‌العاده‌ی جبران پر کرده‌اند.

این موزه كه از سنگ بنا شده است۱۶اتاقك با دیواری كوتاه دارد كه در ۳ طبقه توزیع شده اند؛ بر روی دیوارها نیز ۱۶۰ تابلوی هنری از این هنرمند كه عمدتا به طبیعت اشاره دارد، دیده می شود.

جبران خلیل جبران (۶ ژانویه ۱۸۸۳ – ۱۰ آوریل ۱۹۳۱) زاده بشرّی لبنان از نویسندگان سرشناس لبنان و آمریکا و خالق اثر بسیار مهم و مشهور پیامبر(ص) است.

جبران در ۱۰ آوریل سال ۱۹۳۱ به علت سیروز کبدی در نیویورک درگذشت. در هنگام مرگ وصیت کرد که در لبنان دفن شود. در سال ۱۹۳۲ مری هاسکل و خواهرش ماریانا صومعه سرکیس در لبنان را خریداری کرده و آنرا تبدیل به موزه جبران کردند. وی در اینجا مدفون است و در سنگ مزارش نوشته شده است:” کلمه ای که می خواهم ببینم روی سنگ قبرم نوشته شده است: من مانند تو زنده ام و در کنار تو ایستاده ام. چشمانت را ببند و به اطراف نگاه کن، تو مرا مقابل خود خواهی دید.

 

 

موزه ملی بیروت

آدرس: لبنان – بیروت

یه موزه سه طبقه تو شهر بیروت، که کلکسیون بی نظیری از سیر تاریخ و تمدن این شهر رو به نمایش کذاشته. این موزه از جاذبه های مهم بیروت به حساب میاد و توش پیکر کوروش بزرگ هم به نمایش گذاشته شده.

 

 

 

ميدان ساعت

اصلي ترين ميدان لبنان به حساب مي آيد . اين ميدان در وسط خياباني پر از كافه و رستوران قرار گرفته است . اين خيابان به پاريس كوچولو معروف است. معمولا در اين خيابان تا نيمه هاي شب غذا به همراه موسيقي زنده سرو مي شود . كليسايي معروف در كنار ميدان ساعت قرار دارد .

 

 

 

تهیه و تنظیم : واحد تولید محتوای اصفهان تور

 

 

 

.

برای “جاذبه های گردشگری لبنان” دیدگاه بگذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کیفیت
قیمت
خدمت